Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Μ. Βορίδης στον Βόλο: “Δεν θα αφήσουμε να φύγουμε από την Ευρώπη”
Μ. Βορίδης στον Βόλο: “Δεν θα αφήσουμε να φύγουμε από την Ευρώπη”

Μ. Βορίδης στον Βόλο: “Δεν θα αφήσουμε να φύγουμε από την Ευρώπη”

Για συστηματική και συνεχόμενη εξση του ελληνικού λαού κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης μιλώντας σε πολυπληθές ακροατήριο στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Volos Palace.

«Ο Τσίπρας λέει ξανά και ξανά και ξανά ψέματα και εξαπατά τον ελληνικό λαό. Κανονικά ένας έμπειρος θα έπρεπε να έχει χάσει την εμπιστοσύνη του σε έναν τέτοιο πρωθυπουργό.»

Ο υπερτόνισε ότι η πρόφαση της κυβέρνησης ότι το «ΟΧΙ» στην Ευρώπη θα είναι ισχυρό όπλο ς πρόκειται για ψέμα και παραπλάνηση του λαού. Όπως γνωρίζει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ένα «ΟΧΙ» σημαίνει αυτόματη έξοδο από το ευρώ και «μετατροπή της χώρας σε μια περιφερειακή, αφρικανικού τύπου χώρα με όλη την αν που δημιουργεί αυτό για την εθνική μας κυριαρχία».

Επαναλαμβάνοντας τις θέσεις τις Νέας Δημοκρατίας εν όψει του επίμαχου δημοψηφίσματος δήλωσε ότι το πραγματικό και μοναδικό ερώτημα είναι το «ναι ή όχι» στην Ευρώπη, «ναι ή όχι» στο ευρώ και στην συνέχεια της ς. Ο τέως υπουργός τόνισε επανειλημμένα ότι μια ενδεχόμενη άρνηση των θεσμών και έξοδος από το ευρώ θα σημαίνει το άμεσο πάγωμα όλων των έργων, την απώλεια των τραπεζικών καταθέσεων και την ενεργο όλων των οργανισμών δεσμεύσεως των ευρωπαϊκών χρημάτων. Με την κατάρρευση των εσόδων, συνεχίζει, δεν υπάρχει η δυνατότητα καταβολής ρευστών και συντάξεων, ενώ ψέμα της κυβέρνησης αποτελεί και η διαγραφή των δανείων των πολιτών μετά από ενδεχόμενη έξοδο από το ευρώ.

«Δεν θα αφήσουμε τον κ. Τσίπρα να διακυβεύσει την επένδυση και την προσπάθεια δεκαετιών του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας, που ξεκινά ήδη αμέσως μετά τον πόλεμο. Δεν θα αφήσουμε να φύγουμε από την ισχυρότερη ομάδα κρατών στον κόσμο, εκεί που όλοι παλεύουν να μπουν, για να ικανοποιήσουμε την λατινοαμερικανική φαντασίωση της αριστεράς».

ΝΔ1 (1)

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του κ. Βορίδη στο ότι έχουμε φτάσει σε σημείο η πιστοληπτική ικανότητα της Αλβανίας να είναι μεγαλύτερη της Ελλάδας με το ερώτημα: «Ποιος Έλληνας είναι σήμερα υπερήφανος που έχει φτάσει στο ίδιο επίπεδο με την Ζάμπια; Η πιστοληπτική ικανότητα της Αλβανίας είναι μεγαλύτερη από την δική μας. Φτάνει αυτή η φτηνή πατριδοκαπηλεία από αυτούς που μέχρι χθες δεν ήξεραν τι σημαίνει πατρίδα!»

Σε ερώτηση του PagasitikosNews σχετικά με το αν η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη για , ο κ. Βορίδης απάντησε ότι οι είναι θέμα του κ. Τσίπρα και αυτό που θέλει η Νέα Δημοκρατία είναι το «», να παραμείνουμε στην Ευρώπη.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση