Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μ. Βαξεβανόπουλος:Με συλλήψεις η απάντηση της Δ.Α.
Μ. Βαξεβανόπουλος:Με συλλήψεις η απάντηση της Δ.Α.

Μ. Βαξεβανόπουλος:Με συλλήψεις η απάντηση της Δ.Α.

Μαύρη χαρακτήρισε τη Δημοτική Αρχή Βόλου το μέλος της Επιτροπής Αγώνα κατά της καύσης σκουπιδιών Μ. Βαξεβανόπουλος, τονίζοντας ότι απάντησε στα αιτήματα των πολιτών για λόγο με συλλήψεις.

Ο Μάρκος Βαξεβανόπουλος οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα για να απολογηθεί, έχοντας δίπλα του τον Στέλιο Ληνιό, που αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες, αλλά δεν συνελήφθη.

«Αυτή είναι η απάντηση μιας μαύρης Δημοτικής Αρχής στο αίτημα πολιτών για λόγο», δήλωσε ο Μάρκος Βαξεβανόπουλος, που πρόσθεσε ότι οι χθες ζήτησαν το λόγο, για να γίνει μια ειδική για την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, για την αναθεώρηση της μονάδας παραγωγής σκουπιδιών που θα γίνει στον ΧΥΤΑ.

«Ζητήσαμε το λόγο και η απάντηση ήταν να συλληφθεί ένας νέος επιστήμονας και ένας άνθρωπος που παλεύει για καθαρό αέρα, διότι διαταράξαμε την οικιακή ειρήνη. Εμείς θέλουμε ειρήνη, αλλά όχι αυτού του είδους και καθαρό , κάτι που δεν προμηνύεται για την πόλη του Βόλου», δήλωσε το μέλος της επιτροπής αγώνα, που εκτίμησε ότι αυτό θα γίνεται σε όποιον αντιδρά σ' αυτή την πόλη.

Σύμφωνα με τον Μ. Βαξεβανόπουλο, αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να αντιδράσουν οι πολίτες και εάν δεν αντιδράσουν τώρα «καληνύχτα στους καναπέδες».

Στα Δικαστήρια βρέθηκαν για να του συμπαρασταθούν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας, ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι και αλληλέγγυοι, ενώ τη δημοτική αρχή εκπροσώπησαν ο εκτελών χρέη δημάρχου Θάνος , ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Μουλάς και δημοτικοί σύμβουλοι.

Ο είπε ότι διώκεται με τις ίδιες κατηγορίες, γι' αυτό και είναι παρών, άσχετα αν δεν πήγαν στο σπίτι του να τον συλλάβουν.

«Βρίσκομαι στα Δικαστήρια, όχι μόνο γιατί είμαι συμπαραστάτης στον διωκόμενο, αλλά είμαι κι εγώ διωκόμενος και η συνέχεια είναι στα χέρια των πολιτών», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι η πιθανότητα της σύλληψης είχε ληφθεί υπόψη, διότι αυτή η δημοτική Αρχή στο παρελθόν έχει δώσει εξετάσεις τέτοιας φασίζουσας συμπεριφοράς.

Ο Στ. Λημνιός τόνισε ότι ήταν πολύ απλό για τον πρόεδρο να εκτονώσει την κατάσταση αν έδινε χρόνο τριών λεπτών στην επιτροπή να θέσει το ζήτημα και να αποχωρήσει. «Προφανώς η αναλγησία συνοδεύει τις μπίζνες των εργολάβων που θα αποβούν σε βάρος της υγείας μας», δήλωσε.

Ο δήλωσε ότι αν δεν οδηγηθεί στο κρατητήριο θα παραβρεθεί και στη σημερινή του Δημοτικού Συμβουλίου. Τελικά ο Στέλιος Λημνιός προσήχθη στο Βόλου, ενώ για τον πρώτο ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Η ειδική συνεδρίαση

Σε του στο «Ράδιο Ένα» ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργαρίτης δήλωσε ότι χθες διακόπηκε η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ η δεύτερη ειδική συνεδρίαση του προϋπολογισμού είναι στον «αέρα» ματαιώθηκε και θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση