Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Μ. Γλέζος: «η συμφωνία δε θα ψηφιστεί από τη Βουλή»
Μ. Γλέζος: «η συμφωνία δε θα ψηφιστεί από τη Βουλή»

Μ. Γλέζος: «η συμφωνία δε θα ψηφιστεί από τη Βουλή»

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Να του πει ότι η έχει μια ιστορία, έχει μια ιδεολογία, είναι η ιδεολογία της αντίστασης», πρότρεψε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να τονίσει στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλoντ ιούνγερ στην αποψινή συνάντησή τους ο ευρως του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης .

 

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real, ο Μανώλης πρότεινε να υπάρξει «πάγωμα» ενός έτους στις πληρωμές της ς προς τους δανειστές, ενώ επισήμανε:

«Ζητάμε παράταση ενός χρόνου, να μη μας ζητάνε τον ένα χρόνο τίποτα…Δεν έχω αντίρρηση να πληρώσουμε. Έχω αντίρρηση ως προς τη διαδικασία…Το ότι μας πιάνουν από το λαιμό και δεν μας αφήνουν να προχωρήσουμε. Έχουν βάλει το μαχαίρι στον λαιμό μας και επιμένουν τώρα».

Στο ερώτημα αν θα περάσει η συμφωνία από τη Βουλή, ο κ. λέζος είπε ότι «πιστεύω από τα στοιχεία που έχω ότι δεν πρόκειται να περάσει» και πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε σε μια ευτυχή σύμπτωση. Το 1940 που μας έκανε η φασιστική , οι συνθήκες στην Ελλάδα ήταν πάρα πολύ δύσκολες, το Κομμουνιστικό Κόμμα ήταν εκτός νόμου και όμως ο Ελληνικός λαός τότε, παρά τις δύσκολες συνθήκες, κατάφερε και δημιούργησε το Έπος του '40, αντιμετώπισε τους εισβολείς, τους καθήλωσε και έφτασε σε σημείο να αναπτερώσει το ηθικό σε όλη την .

Τόνισε δε ότι «θα παραμείνουμε στο ευρώ, θα είμαστε στην ευρωζώνη, εμείς δεν θέλουμε να φύγουμε, δεν το θέλει ολόκληρος ο ελληνικός λαός. Δεν θεωρούμε, όμως, ότι το χρήμα είναι φετίχ. Δεν εξαρτιόνται τα πάντα από την μορφή του χρήματος. Εξαρτιέται από τον ρόλο του χρήματος. Το χρήμα παράγει αξίες ή ο εργαζόμενος με την εργασία του; Αυτό είναι το πρόβλημα».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση