Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Λογομαχία Κ. Γαργάλα – Απ. Γαλάτη στο Δ.Σ. για το ΕΑΚ Βόλου
Λογομαχία Κ. Γαργάλα – Απ. Γαλάτη στο Δ.Σ. για το ΕΑΚ Βόλου

Λογομαχία Κ. Γαργάλα – Απ. Γαλάτη στο Δ.Σ. για το ΕΑΚ Βόλου

Λογομαχία με βαρείς χαρακτηρισμούς επικράτησε στη μεσημεριανή του Δημοτικού συμβουλίου Βόλου  μεταξύ του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Κώστα Γαργάλα και του συμβούλου της πλειοψηφίας Απ.Γαλάτη, με αφορμή την σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Βόλου και του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., για την υλοποίηση του έργου «Συντήρηση – Βελτίωση Αθλητικών εγκαταστάσεων ΕΑΚ ΒΟΛΟΥ».

Ο Κ. Γαργάλας ρώτησε γιατί δεν αναλαμβάνει το έργο  ο Δήμος και το κάνει ο ΔΟΕΠΑΠ, για να του απαντήσει ο αντιδήμαρχος Θ., που αντικατέστησε τον δήμαρχο, ότι ο ΔΟΕΠΑΠ ανήκει στον Δήμο Βόλου.

Στη συνέχεια ο Απ. Γαλάτης τον κατηγόρησε ότι πέντε χρόνια είναι δημοτικός σύμβουλος και ακόμη δεν έμαθε ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις ανήκουν στον ΔΟΕΠΑΠ.

Ακολούθησε κόντρα μεταξύ των δύο με χαρακτηρισμούς «ξεφτίλα» κ.λπ.

 

Επίσης η Λαϊκή Συσπείρωση και ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γαργάλας καταψήφισαν στην προ δαπανών για την υλοποίηση διαφόρων εκδηλώσεων του Δήμου, τις εκδηλώσεις για ανακήρυξη του ανακήρυξη πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής  του Β” ως «Επίτιμο Δημότη» της πόλης του Βόλου, αλλά και την εκδήλωση του προγραμματίζει η Δημοτική Αρχή για την Πρωτομαγιά.

 

Μείωση του τέλους οστεος  

Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας Κοιμητηρίων Δήμου Βόλου .

Ο αντιδήμαρχος Κοιμητηρίων Χρ. Στεφόπουλος, εξήγησε ότι μειώνεται στο διπλάσιο (από τριπλάσιο που ήταν) στα τέλη οστεος μετά τα 10 χρόνια, μετά τα τρία χρόνια, αν το επιθυμούν οι συγγενείς, θα παραμένουν οι ιερείς χωρίς χρέωση.

Για τους οικογενειακούς τάφους, θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα να διατίθενται, εφόσον υπάρχουν χώροι, όχι μόνο στον «Κούκο», αλλά σε όλα τα κοιμητήρια του Δήμου.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος, ρώτησε τον αντιδήμαρχο τι γίνεται με το θέμα της αποτέφρωσης και ο Χ. Στεφόπουλος απάντησε ότι όταν η Δημοτική Αρχή είναι έτοιμη, θα το φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Κέντρο Μελετών  στο Αδαμόπουλου

 Επιπλέον εγκρίθηκε στη σημερινή του Δημοτικού Συμβουλίου η χρηματοδότηση που θα λάβει ο Δήμος Βόλου για τη δημιουργία Κέντρου Μελετών, που θα ονομαστεί Giorgio de Cirico, στο Αδαμόπουλου.

Ο αντιδήμαρχος Θ. Θεοδώρου είπε ότι ο Δήμος πήρε προέγκριση της χρηματοδότησης του έργου, ο προϋπολογισμούς του οποίου είναι 530.000 €.

Όπως είπε, μέχρι τη Μ. Πέμπτη χρειαζόταν απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ από το σύνολο του προϋπολογισμού, 318.000 € καλύπτονται από το Πράσινο Ταμείο και τα υπόλοιπα χρήματα θα καλυφθούν από τον Δήμο.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση