Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Λιβύη: Πέντε οι νεκροί Ελληνες από το τροχαίο δυστύχημα
Λιβύη: Πέντε οι νεκροί Ελληνες από το τροχαίο δυστύχημα

Λιβύη: Πέντε οι νεκροί Ελληνες από το τροχαίο δυστύχημα

Πέντε είναι οι Έλληνες που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στη Λιβύη, όπως ανακοίνωσε και επίσημα το .

Οι πέντε σοροί, τρεις στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και δύο πολιτών διερμηνέων που συμμετείχαν στην αποστολή από πλευράς υπουργείου Εξωτερικών, έφτασαν στην Αθήνα περίπου στις 10 το πρωί.

Παράλληλα, στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας προσγειώθηκε το πρωί της Δευτέρας το C-130 που μετέφερε τους τραυματίες του υ από τη Λιβύη. Οι τραυματίες μεταφέρονται στα νοσοκομεία της Αθήνας με ασθενοφόρα από την 115 Πτέρυγα Μάχης.

Υπενθυμίζεται πως το σημειώθηκε λίγο μετά την άφιξη της ελληνικής αποστολής που θα συνέδραμε τις πληγείσες από την κακοκαιρία τάνιελ περιοχές, με C-130 στο αεροδρόμιο της Βεγγάζης. Σύμφωνα με πληροφορίες το λεωφορείο που τους μετέφερε συγκρούστηκε μετωπικά με ένα με αποτέλεσμα τα δύο οχήματα να τυλιχτούν στις . Στο σημείο έσπευσαν σωστικά συνεργεία για να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες, Έλληνες και Λίβυους.

Κήρυξη τριημέρου πένθους

Την κήρυξη τριημέρου πένθους στις Ένοπλες Δυνάμεις αποφάσισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Συγκεκριμένα, ο ίκος Δένδιας, δήλωσε σχετικά με τον θάνατο μελών της ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη:

«Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη μου για τον θάνατο των τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, συμμετέχοντας στην αποστολή της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη. H απώλεια της ζωής τους σε δυστύχημα, κατά την έμπρακτη επίδειξη ς σε δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, μαζί με μέλη αποστολών από άλλα , προκαλεί απέραντη θλίψη στη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Τη βαθύτατη οδύνη μου εκφράζω επίσης για την απώλεια της ζωής των δύο πολιτών, οι οποίοι συμμετείχαν στην ίδια αποστολή.

Οι σκέψεις μας αυτή την ώρα είναι στις οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος, στις οποίες απευθύνουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια, όπως και στους τραυματίες, στους οποίους απευθύνουμε ευχές για ταχεία ανάρρωση.

Με απόφασή μου κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο των στελεχών τους, κατά την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη»..

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση