Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Λήψη μέτρων λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς
Λήψη μέτρων λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Λήψη μέτρων λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

 

Με βάση τον χάρτη πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκγιάς όπως εκδόθηκε πό την Γ.Γ.Π.Π. και που ισχύει για την Κυριακή 13 Αυγούστου προβλέπεται πολύ (ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ 4)  για τις Σποράδες και υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ 3) για την ηπειρωτική .

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας των Π.Ε. ς & Σποράδων ενημέρωσε τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες καθώς και τους Δήμους ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, ενώ παράλληλα το Τμήμα Εκτάκτων Αναγκών και Συντήρησης της Π.Ε Μαγνησίας & Σποράδων έθεσε τον στόλο οχημάτων και μηχανημάτων σε πλήρη ετοιμότητα.

Με βάση τα προβλεπόμενα,  καλούνται οι να αποφεύγουν ενέργειες στην  ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.ά.

Σε περίπτωση που οι αντιληφθούν πυρκαγιά, καλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Επιπλέον βάσει της εγκυκλίου 2195/2015 της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αποφασίστηκε η προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε δάση και περιοχές ειδικής προστασίας των Σποράδων για την Κυριακή 13 Αυγούστου .

Τηλέφωνο επις : 6947- 608862.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση