Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Λήψεις δειγμάτων αιωρούμενων σωματιδίων στο Βόλο
Λήψεις δειγμάτων αιωρούμενων σωματιδίων στο Βόλο

Λήψεις δειγμάτων αιωρούμενων σωματιδίων στο Βόλο

Με γνώμον την προστσία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, η Περιφερειακή Ενότητα ς και Σποράδων, σε συνέχεια εντατικών ελέγχων και δειγματοληψιών, προχωρά σε συνεργασία με διαπιστευμένα εργαστήρια αφενός για τη λήψη δειγμάτων εδάφους και αφετέρου στη λήψη δειγμάτων αιωρούμενων σωματιδίων.

Συγκεκριμένα σε συνεργασία με το Τμήμα Χημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου ς και έχοντας ως σκοπό την αξιολόγηση της ποιότητας της ατμόσφαιρας στην πόλη του Βόλου, δίνοντας έμφαση στον προσδιορισμό επικίνδυνων για την υγεία συστατικών των αιωρούμενων σωματιδίων, θα πραγματοποιηθούν εκατό (100) λήψεις δειγμάτων αιωρούμενων σωματιδίων.

Αυτό θα έχει ως σκοπό να διαπιστωθεί κατά πόσο η ατμόσφαιρα στην πόλη του Βόλου επιβαρύνεται από παράγοντες, όπως, τα βενζινοκίνητα ή πετρελαιοκίνητα , την καύση βιομάζας, τη σκόνη του δρόμου, την καύση για την οικιακή , τις βιομηχανίες, κ.ο.κ.

Παράλληλα, η Περιφερειακή Ενότητα ς και Σποράδων διενεργεί διαγωνισμό για την παροχή υπηρεσιών υλοποίησης δειγματοληψιών και εργαστηριακών αναλύσεων δειγμάτων εδάφους και αποβλήτων (υγρών – στερεών) και νερών, για την παρακολούθηση οικοσυστημάτων και εδάφους της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων.

Σε δηλώσεις της η ανέφερε: «Η ρύπανση τόσο της ατμόσφαιρας, όσο και του εδάφους αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα όλων των πόλεων. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας στοχεύοντας στην παρακολούθηση των επιπέδων ρύπανσης, διενεργούμε διαγωνισμό, πρώτον, για τη λήψη δειγμάτων εδάφους και δεύτερον σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στη λήψη δειγμάτων αιωρούμενων σωματιδίων.

Με αυτές τις ενέργειες και σε συνδυασμό με όλα όσα έχουμε κάνει τα προηγούμενα χρόνια, αποσκοπούμε σε μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση της ποιότητας τόσο του ατμοσφαιρικού αέρα, όσο και των εδαφών της πόλης του Βόλου, προκειμένου να έχουμε μια επιπρόσθετη για το τι συμβαίνει στον πολεοδομικό ιστό της πόλης μας».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση