Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Λύνονται τα χέρια της Δικαιοσύνης για σοβαρές υποθέσεις φοροδιαφυγής
Λύνονται τα χέρια της Δικαιοσύνης για σοβαρές υποθέσεις φοροδιαφυγής

Λύνονται τα χέρια της Δικαιοσύνης για σοβαρές υποθέσεις φοροδιαφυγής

Λύνει τα χέρια των δικαστικών αρχών και διευκολύνει τις έρευνες για τις λίστες της φοροδιαφυγής αλλά και τις υποθέσεις σκανδάλων και κατάχρησης δημοσίου χρήματος, τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής Δικαιοσύνης, .

Σύμφωνα με τη νέα , οι δικαστικές και εισαγγελικές αρχές μπορούν να χρησιμοποιούν αποδεικτικά μέσα που έχουν ληφθεί με μη νόμιμο τρόπο προκειμένου να ερευνήσουν υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής ή πράξεις μεγάλης κοινωνικής απαξίας, όπως, για παράδειγμα, υποθέσεις κατάχρησης δημοσίου χρήματος και οικονομικών σκανδάλων.

Με την προτεινόμενη , που κατατέθηκε στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης, επιχειρείται να δοθεί λύση σε έρευνες μεγάλων υποθέσεω,ν κατά τις οποίες στο πρόσφατο παρελθόν δεν μπορούσαν οι δικαστικές και οι εισαγγελικές αρχές να λάβουν υπόψη τους αποδεικτικά μέσα που είχαν αποκτηθεί με μή νόμιμο τρόπο, αντιμετωπίζοντας, έτσι, προβλήματα στη διερεύνηση τους.

Ενδεικτικό ήταν το παράδειγμα της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ, όπου το πολυσυζητημένο με τα ονόματα των καταθετών της λίστας δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί επίσημα από τις δικαστικές αρχές, καθώς είχε αποκτηθεί παράνομα.

Οπως αναφέρεται στην αιτιολογική του νομοσχεδίου, με τη νέα ρύθμιση δίνεται η «δυνατότητα αξιοποίησης αποδεικτικών μέσων, η χρήση των οποίων, με το υφιστάμενο νομικό καθεστώς, θα μπορούσε να εμποδιστεί, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό διερεύνησης και τιμώρησης πράξεων μεγάλης απαξίας, όπως κακουργημάτων φοροδιαφυγής».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #ξυλοδαρμός Πακιστανού στα Κανάλια #ξυλοδαρμός - https://t.co/qJU2pYVhT3 -

  • Έργα οδικής ασφάλειας σε περιοχές του Βόλου #έργαοδικήςασφάλειας - https://t.co/NKSIuVxnTo -

  • Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας αποκτά ο Δήμος Αλοννήσου #ΔήμοςΑλοννήσου - https://t.co/jor6ECiQtV -

"Αλιεύοντας" την είδηση