Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Λύνονται τα χέρια της Δικαιοσύνης για σοβαρές υποθέσεις φοροδιαφυγής
Λύνονται τα χέρια της Δικαιοσύνης για σοβαρές υποθέσεις φοροδιαφυγής

Λύνονται τα χέρια της Δικαιοσύνης για σοβαρές υποθέσεις φοροδιαφυγής

Λύνει τα χέρια των δικαστικών αρχών και διευκολύνει τις έρευνες για τις λίστες της φοροδιαφυγής αλλά και τις υποθέσεις σκανδάλων και κατάχρησης δημοσίου χρήματος, τροπολογία που κατέθεσε στη ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, .

Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, οι δικαστικές και εισαγγελικές αρχές μπορούν να χρησιμοποιούν αποδεικτικά μέσα που έχουν ληφθεί με μη νόμιμο τρόπο προκειμένου να ερευνήσουν υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής ή πράξεις μεγάλης κοινωνικής απαξίας, όπως, για παράδειγμα, υποθέσεις κατάχρησης δημοσίου χρήματος και οικονομικών σκανδάλων.

Με την προτεινόμενη ρύθμιση, που κατατέθηκε στο υπό ψήφιση για το σύμφωνο συμβίωσης, επιχειρείται να δοθεί λύση σε έρευνες μεγάλων υποθέσεω,ν κατά τις οποίες στο πρόσφατο παρελθόν δεν μπορούσαν οι δικαστικές και οι εισαγγελικές αρχές να λάβουν υπόψη τους αποδεικτικά μέσα που είχαν αποκτηθεί με μή νόμιμο τρόπο, αντιμετωπίζοντας, έτσι, προβλήματα στη διερεύνηση τους.

Ενδεικτικό ήταν το παράδειγμα της λεγόμενης λίστας , όπου το πολυσυζητημένο με τα ονόματα των καταθετών της λίστας δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί επίσημα από τις δικαστικές αρχές, καθώς είχε αποκτηθεί .

Οπως αναφέρεται στην αιτιο του νομοσχεδίου, με τη νέα ρύθμιση δίνεται η «δυνατότητα αξιοποίησης αποδεικτικών μέσων, η χρήση των οποίων, με το υφιστάμενο νομικό καθεστώς, θα μπορούσε να εμποδιστεί, με τον αποκλεισμό διερεύνησης και τιμώρησης πράξεων μεγάλης απαξίας, όπως κακουργημάτων φοροδιαφυγής».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση