Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Οn line ενημέρωση γονέων για την πορεία των μαθητών του 9ου Γυμνασίου Βόλου
Οn line ενημέρωση γονέων για την πορεία των μαθητών του 9ου Γυμνασίου Βόλου

Οn line ενημέρωση γονέων για την πορεία των μαθητών του 9ου Γυμνασίου Βόλου

Οn line ενημέρωση γονέων για την πορεία των μαθητών του 9ου Γυμνασίου θα τεθεί σε λειτουργία μέσω σχετικής εφαρμογής  για κινητά που θα δίνει μία  αμφίδρομη γονιών-εκπαιδευτικών αναφορικά με την πρόοδο ενός μαθητή, συμπεριφορά του, τις απουσίες του κ.λπ.

 

Η συγκεκριμένη εφαρμογή παρουσιάστηκε  και δωρίστηκε  σήμερα  στο από το μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Γυμνασίου Ζήση  Καπουράνη , μαζί με το συνεργάτη του κ. Ζαφείρη.

Τη συγκεκριμένη   εφαρμογή  μπορεί να  την “κατεβάσει” κάποιος από το Google Store (9ο Βόλου) και λειτουργεί μόνο σε κινητά android, θα λειτουργήσει πιλοτικά για όλους τους και γονείς του συγκεκριμένου υ και  αναμένεται να έχει ευρεία εφαρμογή στη δημόσια εκπαίδευση. Την πρωτοβουλία υιοθέτησαν η διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου αλλά και η Β΄/θμια Εκπαίδευση Μαγνησίας , ενώ οι θα ενημερωθούν τις επόμενες ημέρες.

Η διευθύντρια του 9ου Γυμνασίου Βόλου, Νίκη Χατζηκυριάκου, εξήγησε ότι η πρωτοβουλία προέκυψε μετά από προβληματισμό για τον καλύτερο δυνατό τρόπο ηλεκτρονικής ενημέρωσης των γονιών για την καλύτερη παρακολούθηση απουσιών σε πρώτη φάση. “Για την καλύτερη γονιών και καθηγητών προβληματιστήκαμε ιδιαίτερα μετά την υπουργική απόφαση για συχνή απουσία μαθητών και γονιών και προχωρήσαμε στη μιας καινοτόμου εφαρμογής που ανέπτυξε ο κ. Καπουράνης με τον συνεργάτη του τον κ. Ζαφείρη. Μπορούμε έτσι καθημερινά να μιλάμε για πρόοδο και απουσίες. Την έχουμε εγκαταστήσει ήδη στα κινητά μας”.

Ο πρόεδρος του Σύλλογου Γονέων και Κηδεμόνων Διονύσης Μυλωνάς χαρακτήρισε θετική την πρωτοβουλία και συνεχάρη τη διευθύντρια του σχολείου και τους εκπαιδευτικούς αλλά και τον κ. Καπουράνη για τη συμβολή του. “Σίγουρα είναι μία σύγχρονη εξέλιξη και στο πλαίσιο ενημέρωσης του γονιού για τις απουσίες και την πρόοδο των παιδιών. Θα λειτουργήσει και σαν κίνητρο για παιδιά να μην κάνουν κοπάνες ή άλλες μη επιτρεπτές πράξεις”.

Όπως ανέφερε ο κ. Καπουράνης, η εφαρμογή αναπτύχθηκε στο πλαίσιο και της ανάγκη να υπάρχει συχνή επικοινωνία μεταξύ εκπαιδευτικών και γονιών όπως ορίζει και το υπουργείο με τελευταία εγκύκλιό του, ειδικά σε ό,τι αφορά τις απουσίες των μαθητών που είναι 114, είτε δικαιολογημένες είτε αδικαιολόγητες. “Χτίσαμε χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες των κινητών μία εφαρμογή που θα φέρει σε επαφή τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς αλλά και τη διεύθυνση του σχολείου. Οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να επικοινωνούν με τους γονείς και να τους γνωστοποιούν απουσίες, ύλη, εκπαίδευση, προβλήματα του συγκεκριμένου μαθητή.

Ο γονιός μπορεί να αιτηθεί από τον εκπαιδευτικό την άποψή του για ένα θέμα του μαθητή. Στην ουσία αποστέλλεται ένα push notification στο κινητό του καθηγητή ή του γονιού ότι υπάρχει μία νέα πληροφορία γι' αυτόν να μπει στην εφαρμογή. Ο γονιός μπορεί να αιτηθεί τις απουσίες του παιδιού και να ζητήσει να του σταλούν ή μέσω email ή sms. Το σκέφθηκα σαν γονιός πρώτα και μετά ως εργαζόμενος σε εταιρεία που στήνει εφαρμογές για επιχειρήσεις. Θεωρήσαμε καλό να το δοκιμάσουμε στη δημόσια εκπαίδευση και ευχαριστούμε τους καθηγητές”. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή δεν υπήρχε στα ηλεκτρονικά καταστήματα εφαρμογών για κινητά. “Για την ώρα την ανεβάσαμε στο Google Store και αργότερα και στο App Store της Apple”, επισήμανε ο κ. Καπουράνης.

Να σημειωθεί τέλος ότι με βάση την υπουργική απόφαση τα σχολεία της Μαγνησίας ζητούν από τους γονείς να δηλώσουν σε υπεύθυνη δήλωση το e-mail  τους ώστε να έχουν άμεση ενημέρωση μέσω της τεχνολογίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση