Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Οn line ενημέρωση γονέων για την πορεία των μαθητών του 9ου Γυμνασίου Βόλου
Οn line ενημέρωση γονέων για την πορεία των μαθητών του 9ου Γυμνασίου Βόλου

Οn line ενημέρωση γονέων για την πορεία των μαθητών του 9ου Γυμνασίου Βόλου

Οn line γονέων για την πορεία των μαθητών του 9ου υμνασίου Βόλου θα τεθεί σε λειτουργία μέσω σχετικής εφαρμογής  για κινητά που θα δίνει μία  αμφίδρομη επικοινωνία γονιών-εκπαιδευτικών αναφορικά με την πρόοδο ενός μαθητή, συμπεριφορά του, τις του κ.λπ.

 

Η συγκεκριμένη εφαρμογή παρουσιάστηκε  και δωρίστηκε  σήμερα  στο σχολείο από το μέλος του Συλλόγου ονέων και Κηδεμόνων του 9ου Γυμνασίου Βόλου Ζήση  Καπουράνη , μαζί με το συνεργάτη του κ. Ζαφείρη.

Τη συγκεκριμένη   εφαρμογή  μπορεί να  την “κατεβάσει” κάποιος από το Google Store (9ο Γυμνάσιο Βόλου) και λειτουργεί μόνο σε κινητά android, θα λειτουργήσει πιλοτικά για όλους τους μαθητές και γονείς του συγκεκριμένου σχολείου και  αναμένεται να έχει ευρεία εφαρμογή στη δημόσια εκπαίδευση. Την πρωτοβουλία υιοθέτησαν η διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου αλλά και η Β΄/θμια Εκπαίδευση , ενώ οι μαθητές θα ενημερωθούν τις επόμενες ημέρες.

Η διευθύντρια του 9ου Γυμνασίου Βόλου, Νίκη Χατζηκυριάκου, εξήγησε ότι η πρωτοβουλία προέκυψε μετά από προβληματισμό για τον καλύτερο δυνατό τρόπο ηλεκτρονικής ς των γονιών για την καλύτερη παρακολούθηση απουσιών σε πρώτη φάση. “Για την καλύτερη επικοινωνία γονιών και καθηγητών προβληματιστήκαμε ιδιαίτερα μετά την υπουργική απόφαση για συχνή απουσία μαθητών και γονιών και προχωρήσαμε στη δημιουργία μιας καινοτόμου εφαρμογής που ανέπτυξε ο κ. Καπουράνης με τον συνεργάτη του τον κ. Ζαφείρη. Μπορούμε έτσι καθημερινά να μιλάμε για πρόοδο και απουσίες. Την έχουμε εγκαταστήσει ήδη στα κινητά μας”.

Ο πρόεδρος του Σύλλογου Γονέων και Κηδεμόνων Διονύσης Μυλωνάς χαρακτήρισε θετική την πρωτοβουλία και συνεχάρη τη διευθύντρια του σχολείου και τους εκπαιδευτικούς αλλά και τον κ. Καπουράνη για τη συμβολή του. “Σίγουρα είναι μία σύγχρονη εξέλιξη και στο πλαίσιο ενημέρωσης του γονιού για τις απουσίες και την πρόοδο των παιδιών. Θα λειτουργήσει και σαν κίνητρο για παιδιά να μην κάνουν κοπάνες ή άλλες μη επιτρεπτές πράξεις”.

Όπως ανέφερε ο κ. Καπουράνης, η εφαρμογή αναπτύχθηκε στο πλαίσιο και της ανάγκη να υπάρχει συχνή επικοινωνία μεταξύ εκπαιδευτικών και γονιών όπως ορίζει και το υπουργείο με τελευταία εγκύκλιό του, ειδικά σε ό,τι αφορά τις απουσίες των μαθητών που είναι 114, είτε δικαιολογημένες είτε αδικαιολόγητες. “Χτίσαμε χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες των κινητών μία εφαρμογή που θα φέρει σε επαφή τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς αλλά και τη διεύθυνση του σχολείου. Οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να επικοινωνούν με τους γονείς και να τους γνωστοποιούν απουσίες, ύλη, εκπαίδευση, προτα του συγκεκριμένου μαθητή.

Ο γονιός μπορεί να αιτηθεί από τον εκπαιδευτικό την άποψή του για ένα θέμα του μαθητή. Στην ουσία αποστέλλεται ένα push notification στο κινητό του καθηγητή ή του γονιού ότι υπάρχει μία νέα πληροφορία γι' αυτόν να μπει στην εφαρμογή. Ο γονιός μπορεί να αιτηθεί τις απουσίες του παιδιού και να ζητήσει να του σταλούν ή μέσω email ή sms. Το σκέφθηκα σαν γονιός πρώτα και μετά ως εργαζόμενος σε εταιρεία που στήνει εφαρμογές για επιχειρήσεις. Θεωρήσαμε καλό να το δοκιμάσουμε στη δημόσια εκπαίδευση και ευχαριστούμε τους καθηγητές”. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή δεν υπήρχε στα ηλεκτρονικά καταστήματα εφαρμογών για κινητά. “Για την την ανεβάσαμε στο Google Store και αργότερα και στο App Store της ”, επισήμανε ο κ. Καπουράνης.

Να σημειωθεί τέλος ότι με βάση την υπουργική απόφαση τα σχολεία της ζητούν από τους γονείς να δηλώσουν σε υπεύθυνη δήλωση το e-mail  τους ώστε να έχουν άμεση ενημέρωση μέσω της τεχνολογίας.

"Αλιεύοντας" την είδηση