Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Λευκά ταξί, παιδικές χαρές και προσβασιμότητα ζητούν οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Βόλου
Λευκά ταξί, παιδικές χαρές και προσβασιμότητα ζητούν οι μαθητές  του ΕΕΕΕΚ Βόλου

Λευκά ταξί, παιδικές χαρές και προσβασιμότητα ζητούν οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Βόλου

Την εργασία και τις προτάσεις της για τα προβλήματα ς στην πόλη παρουσίασε σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου, η ομάδα των μαθητών του Κ Βόλου.

Η εργασία έγινε με τη συμβολή των Θεοδώρας Βασιλοπούλου (φυσικοθεραπεύτρια) Μελίνας Χονδροδίνη (σχολική νοσηλεύτρια), Λήδας Φλωρούς (εργοθεραπεύτρια ) και Ελευθερίας Σκρίμπα (κοινωνιολόγος).

Την ομάδα μαθητών αποτελούν οι Ευαγγελία Αλεξανδράκη, Ανδρέας Γουλιούμης Χρήστος Ρήγας, Παναγιώτης Μαλιάκης, Βασίλης Μαντζαφλάρας, Παρασκευή Μήτραινα, Φωτεινή Μιμίκου και Παναγιώτης Μπούρας.

Oι μαθητές με κινητικά προβλήματα του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και τισης Βόλου ζητούν ειδικά λευκά ταξί, για ευκολότερες μετακινήσεις στην πόλη και όχι μόνο, ενώ από τα αιτήματα που κατέγραψαν πέρσι, στο πλαίσιο της Εκστρατείας Free Mobility ορισμένα μόνο ικανοποιήθηκαν από τους τοπικούς φορείς.
Σε εκδήλωση που έγινε σήμερα το απόγευμα στο Δημαρχείο Βόλου, οι μαθητές έκαναν απολογισμό αν οι προτάσεις που κατέθεσαν πέρυσι για την οικολογική και ανεμπόδιστη , εισακούστηκαν και εφαρμόστηκαν από τους φορείς, ενώ παρουσίασαν και νέες προτάσεις που βασίζονται στην παρατήρηση και την βιωματικότητά τους.
Η κα Βασιλοπούλου είπε ότι η εργασία ξεκίνησε από την αρχή του έτους και ενδιέφερε περισσότερο να εντοπίσουν τα με πρόβλημα κινητικότητας και όρασης, τα προβλήματα που υπάρχουν στην πόλη του Βόλου σε ό,τι αφορά την προσβασιμότητά τους.
Στο πλαίσιο της εργασίας έγιναν και βιωματικές δράσεις ώστε να κατανοήσουν οι Βολιώτες τα εμπόδια που προκαλούν , ενώ έγινε παρατήρηση και για το τι έγιναν από πέρυσι μετά τις προτάσεις που είχε καταθέσει το 1ο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής και αν αυτές εισακούστηκαν από τους αρμόδιους φορείς (Δήμο, Περιφέρεια, Εκκλησία κ.λπ.)

Η φυσικοθεραπεύτρια εξήγησε ότι δεν εισακούστηκαν σε μεγάλο βαθμό οι περσινές προτάσεις, ωστόσο είπε πως έγινε μια καλή αρχή , όπως τα πάρκινγκ για τα δίτροχα και κάποιες λίγες νέες κι όλα αυτά μόνο στο κέντρο της πόλης και καμία αλλαγή στην περιφέρεια.

Στις φετινές προτάσεις των μαθητών του ΕΕΕΕΚ Βόλου περιλαμβάνονται τα λευκά ταξί, τα οποία θα είναι διαμορφωμένα ώστε να μεταφέρουν άτομα με κινητικές δυσκολίες, παιδικές χαρές για άτομα με αναπηρία, να μην υπάρχουν εμπόδια από τους οδηγούς (κλείσιμο ραμπών, άναρχη στάθμευση ) , καλύτερη αστυνόμευση της πόλης και χώροι προσβασιμότητας και υγιεινής σε χώρους εστίαση και . Μάλιστα για το λόγο αυτό υπάρχει ένας διαδικτυακός , ο οποίος δείχνει στα άτομα ποιοι χώροι είναι προσβάσιμη.

ecomobilityecomobility (3)

"Αλιεύοντας" την είδηση