Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Λάβρος κατά της κυβέρνησης ο Π. Καμμένος
Λάβρος κατά της κυβέρνησης ο Π. Καμμένος

Λάβρος κατά της κυβέρνησης ο Π. Καμμένος

Λάβρος κατά της κυβέρνησης εμφανίστηκε σήμερα από τη Μαγνησία ο άλλοτε κυβερνητικός συνεταίρος  και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος, στο πλαίσιο περιοδείας του στη Θεσσαλία, προκειμένου να  παρουσιάσει τους υποψήφιους Ευρω του κόμματος, τις θέσεις των ΑΝΕΛ για την Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η περιοδεία του ξεκίνησε από  την Αγριά  και το ξενοδοχείο “”.

Στην αίθουσα της συνέντευξης Τύπου, όπου έφθασε καθυστερημένος ως συνήθως,  εκτός των υποψηφίων ευρωβουλευτών συμμετείχαν κομματικά στελέχη και φίλοι του κόμματος.

Ο ίδιος εμφανίστηκε επικριτικός – τόσο προς την κυβέρνηση και τα στελέχη της, όσο και προς τα υπόλοιπα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου και  τόνισε ότι για τους ΑΝΕΛ η Θεσσαλία, έχει ιδιαίτερη σημασία και αυτό πιστοποιήθηκε όταν το πολιτικό προσωπικό ανέλαβε θέσεις υπουργικές, ενώ αναφερόμενος στο λόγο της επίσκεψής του  υπογράμμισε ότι όλα τα υπόλοιπα κόμματα που περιοδεύουν ανά την Ελλάδα δεν μιλούν για τις ευρω και αυτή είναι μια θλιβερή πραγματικότητα.

“Οι ΑΝΕΛ έχουν ξεκάθαρη θέση υπέρ της  Ευρώπης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, της Ευρώπης που υπερασπίζεται ισότητα τα δικαιώματα του κάθε κράτους μέλους, της Ευρώπης που δεν επιτρέπει να παραβιάζονται συνθήκες και να απειλούνται εδαφικές ακεραιότητες κρατών – μελών της” τόνισε και πρόσθεσε:  “Γι' αυτή την Ευρώπη οι  ΑΝΕΛ μετέχοντας στην κυβέρνηση  Τσίπρα, δούλεψαν σκληρά, δούλεψαν συστηματικά,  για να έρθουν καλύτερες ημέρες και δεν θα τις χαρίσουν στον ΣΥΡΙΖΑ”.

Αναφέρθηκε επίσης στις συμφωνίες που αφορούν την Ενέργεια, αλλά και στο ρόλο της Αμερικής, στον επικείμενο κατά την άποψή του 3ο Αττίλα, με αφορμή της γεωτρήσεις της ΑΟΖ. Μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει ενιαία εθνική φωνή, ως απάντηση στην της εθνικής ακεραιότητας της χώρας μας, με παράλληλο αίτημα να ενεργοποιηθεί η Ευρωπαϊκή Άμυνα, προκειμένου να προστατευτεί η Ελλάδα από τις πολιτικές αυθαιρεσίες και τις ορέξεις των γεωστρατηγικών της αντιπάλων.

Ο κ. Καμμένος δεν παρέλειψε να ονοματίσει την Τουρκία και την τακτική της  μέσω των παραβιάσεων που εξακολουθεί να κάνει σε βάρος της χώρας μας, καυτηριάζοντας παράλληλα και το ρόλο της Ευρώπης, λέγοντας ότι μ αυτή την Ευρώπη οι ΑΝΕΛ δεν έχουν καμία ταύτιση, όπως επίσης και με την στάση της και το ρόλο της στην Συνθήκη των Πρεσπών.

Κατόπιν παρουσίασε τους υποψήφιους ευρω του κόμματός του, λέγοντας ότι είναι πετυχημένοι πολίτες, με αξίες και ήθος και ότι στο δικό τους δεν έχουν τραγουδιστές, δεν έχουν μεταγραφές και φίρμες.

Ολοκληρώνοντας την εισήγησή του, τοποθετήθηκε στο θέμα της  απομάκρυνσης  της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών του Βόλου, επικρίνοντας σφόδρα την στάση και τον πολιτικό ελιγμό τόσο της κυβέρνησης, όσο και των υπολοίπων κομμάτων( και ΚΙΝΑΛ).

Ο  πρώην Άμυνας και Πρόεδρος των ΑΝΕΛ,  υπεραμύνθηκε της μετακίνησης της Ταξιαρχίας, χαρακτηρίζοντάς της εθνική ανάγκη , ενώ λόγω της θέσης ευθύνης που είχε γνωρίζει επακριβώς ποιοι λόγοι επέβαλλαν αυτή την απόφαση. Τόνισε δε, ότι το Υπουργείο Άμυνας γνώριζε και αναγνώρισε τις συνέπειες μιας τέτοιας πολιτικής ενέργειας και  φρόντισε να δημιουργήσει την μεγαλύτερη ΝΑΤΟική βάση στη χώρας μας, στο Στεφανοβίκειο . Η πρόβλεψη είναι να εγκατασταθούν 1.000 αξιωματικοί και υποαξιωματικοί με τις οικογένειές τους, ισοσκελίζοντας την «χασούρα» από την απομάκρυνση των πεζοναυτών.

Τέλος, άφησε  αιχμές τόσο προς την Έλενα  Κουντουρά, πρώην βουλευτής ΑΝΕΛ, Τουρισμού και  υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ,όσο και στο πρόσωπο της  Μαρίνας Χρυσοβελώνη, πρώην διακεκριμένο και υπουργοποιημένο στέλεχος των ΑΝΕΛ, τώρα υπουργός της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι η στάση τους είναι στάση συναλλαγής και ανταλλαγής με υπουργό θώκο, ενώ ενέπλεξε στην κριτική του και τον γιο της κ. Χρυσοβελώνη.

Συναντήσεις και επισκέψεις στη Θεσσαλία 

Ο  κ. Καμμένος αμέσως μετά τη συνέντευξη  είχε συνάντηση με τα τοπικά στελέχη,  και  στις 6.00 το απόγευμα αντίστοιχες συναντήσεις και στη Λάρισα.

Αύριο Δευτέρα θα επισκεφθεί τα Τρίκαλα, όπου στις 9.30 το πρωί θα συναντήσει τον μητροπολίτη Τρίκκης- Σταγών και Μετεώρων Χρυσόστομο, στις 12.00 το μεσημέρι θα δώσει   συνέντευξη τύπου και στην συνέχεια θα συναντηθεί  με τα τοπικά στελέχη.

Η περιοδεία του προέδρου των ΑΝΕΛ θα ολοκληρωθεί  το απόγευμα της ίδιας ημέρας με την Καρδίτσα  με   συνέντευξη στις 6.30 το απόγευμα  και επαφή με τα τοπικά στελέχη.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση