Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Λαμπρή η πανήγυρις της Παναγίας στην Ν. Ιωνία Μαγνησίας
Λαμπρή η πανήγυρις της Παναγίας στην Ν. Ιωνία Μαγνησίας

Λαμπρή η πανήγυρις της Παναγίας στην Ν. Ιωνία Μαγνησίας

Πιστοί κατέκλυσαν απόψε τον πανηγυρίζοντα προσφυγικό αό της Ευαγγελιστρίας στην . Ιωνία, για να γιορτάσουν το του Καλοκαιριού, την μεγίστη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Παναγίας.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο μητροπολίτης , ενώ το παρών έδωσαν οι και Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, καθώς και η των τοπικών Στρατιωτικών, Λιμενικών, Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Αρχών.

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού, εψάλησαν τα Εγκώμια της Παναγίας ενώπιον του Επιταφίου Της, ενώ στο προαύλιο του Ναού τελέστηκε η αρτοκλασία και ο επίσκοπος εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας.

Στην ομιλία του ο κ. τόνισε ότι «πανηγυρίζει η καρδιά μας και χαίρεται, γιατί δεν γιορτάζουμε θάνατο, αλλά την ζωή, την Παναγιά μας, Αυτήν που γέννησε την ζωή του κόσμου, τον Ιησού Χριστό. Η Παναγία είναι η μητέρα μας, που μας προσφέρει το δώρο της αιώνιας ζωής στην αγκαλιά του Χριστού, με μία προϋπόθεση, να είμαστε αδέλφια του Χριστού. Η Παναγία ήταν πολύ απλή και ταπεινή. Κατείχε αυτό το γνώρισμα, που τόσο ανάγκη έχουμε στην εποχή μας, όπου κυριαρχεί η έπαρση, η ταχύτητα, η υπερβολή και η βία. Η ταπείνωση δεν είναι άρνηση, αλλά κατάφαση της όντως ζωής. Σημαίνει ν' αποδεχθείς τον άλλον όπως είναι και να γίνεις αληθινός αδελφός. Η Παναγιά μας δίδαξε τί σημαίνει σιωπή και αυτός που σιωπά ξέρει ν' ακούει, καταλαβαίνει τα τρίσβαθα της ανθρώπινης καρδιάς, ακούει τους κτύπους της καρδιάς όσων πονούν, που λαχταρούν την ζωή, που αναζητούν την αλήθεια. Η Παναγία μας δείχνει τον δρόμο σε μια εποχή που περισσεύουν τα λόγια και χάνονται τα έργα…».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, χαρακτήρισε την εορτή της Παναγιάς «εορτή της ενότητας, γιατί σήμερα είμαστε όλοι μαζί. Αυτή μας ενώνει κάτω από την σκέπη Της, στον τόπο μας και σ' όλη την Ελλάδα και σ' όλο τον κόσμο, όπου υπάρχει Ελληνική ψυχή. Την παρακαλούμε να μας βοηθήσει ν' ακολουθούμε το ταπεινό Της παράδειγμα, να μπορούμε ν' ανταποκρινόμαστε στα έργα της αγάπης, ν' ακούμε τους ανθρώπους και τα προβλήματά τους, να μπορούμε να σιωπούμε, όταν πρέπει και να γίνεται η προσευχή μας ζωντανή προσευχή».

Ακολούθησε η λιτάνευση του Επιταφίου της Παναγίας στους δρόμους της ς, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου.

"Αλιεύοντας" την είδηση