Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Λαμπρά τα εγκαίνια του νέου Δημαρχείου Νοτίου Πηλίου στην Αργαλαστή
Λαμπρά τα εγκαίνια του νέου Δημαρχείου Νοτίου Πηλίου στην Αργαλαστή

Λαμπρά τα εγκαίνια του νέου Δημαρχείου Νοτίου Πηλίου στην Αργαλαστή

Ανακήρυξη του κ. Στάνλεϋ Πάτρικ Τζόνσον ως Επίτιμου Δημότη

Τα εγκαίνια του νέου Δημαρχείου “κόσμημα” του Δήμου Νοτίου Πηλίου στην Αργαλαστή, έδρα του Δήμου εγκαινιάστηκε σήμερα το μεσημέρι παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, της Υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή, βουλευτών του Νομού, εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, δημοτών και επισκεπτών.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος.

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης του Δήμου Νοτίου Πηλίου ο φιλέλληνας κ. Στάνλεϋ Πάτρικ Τζόνσον, προσωπικότητα με πολύτιμη προσφορά στην Πολιτική, την Επιστήμη, την Πνευματική ζωή και πατέρας του εν ενεργεία Πρωθυπουργού της Αγγλίας κ. Μπόρις Τζόνσον, που εδώ και πολλά χρόνια έχει επιλέξει το Χόρτο του Δήμου Νοτίου Πηλίου ως τον τόπο διαμονής του για μεγάλο χρονικό διάστημα κάθε έτους και έχει ενεργό δράση στην κοινωνική ζωή του Δήμου.

Λαμπρά εγκαίνια

Το νέο Δημαρχείο τριών ορόφων -στολίδι για την περιοχή που είναι ήδη σε λειτουργία, εξυπηρετώντας δημότες και επισκέπτες, αποτέλεσε αντικείμενο θαυμασμού.

Την κορδέλα έκοψαν ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός, ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, η Υφυπουργός Ζέττα Μακρή, ο Γ.Γ. Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης και ο πρώην Δήμαρχος Αργαλαστής Μιλτιάδης Γαϊτανάς.

Ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου τόνισε πως αποτελεί μεγάλη τιμή για τη Δημοτική αρχή να εγκαινιάσει το νέο νέο κτήριο-βασικό έργο υποδομής ια τους δημότες, αφού εκεί πλέον στεγάζονται όλες οι βασικές υπηρεσίες του Δήμου, παρέχοντας καλύτερες , αμεσότερες και πιο αποτελεσματικές υπηρεσίες προς τους δημότες.

Ο Υπουργός Εσωτερικών

Ο Υπουργός Εσωτερικών, αφού συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου τόνισε ότι αυτή τη στιγμή με χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό υλοποιείται το μεγαλύτερο πρόγραμμα στήριξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ύψους 2,6 εκ. ευρώ, που ελπίζεται να διευρυνθεί. “Είναι ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα που δεν έχει υπάρξει ποτέ πριν για την Τοπική αυτοδιοίκηση” επισήμανε ο κ. Βορίδης, ενώ χαρακτήρισε πολύ σπουδαίο πράγμα τη αγροτική οδοποιία, που αποτελεί προτεραιότητα για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους ώστε να έχουν εύκολη πρόσβαση στο τόπο παραγωγής.

Καταλήγοντας ο Υπουργός ζήτησε οι χρηματοδοτήσεις που δίνονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να πιάνουν τόπο και οι Δημοτικές αρχές να ασκούν χριστή διοίκηση, ενώ εξήρε τη στάση της δημοτικής αρχής τονίζοντας πως στον Δήμο Νοτίου Πηλίου οι χρηματοδοτήσεις πιάνουν τόπο.

Ερωτηθείς, στο περιθώριο της εκδήλωσης, για το χρονοδιάγραμμα των εκλογών ο Υπουργός Εσωτερικών, εξήγησε πως το Υπουργείο είναι καθόλα έτοιμο για την διεξαγωγή τους όταν αυτές προκηρυχθούν.

Για τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν αναφορικά με τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων τόνισε πως στις συνεδριάσεις θα πρέπει να υπάρχει μια διαδικασία που θα είναι λειτουργική , ουσιαστική και αποτελεσματική. “Το να έχουμε μια διαδικασία με ατελείωτες καθυστερήσεις λόγω συζητήσεων για άσχετα πράγματα , αυτό δεν είναι σωστό. Γίνεται ξεκάθαρα κατάχρηση από ορισμένες πλευρές αυτής της δυνατότητα¨επισήμανε ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε: “ Είμαι ανοιχτός να συζητήσω εξορθολογισμό του πλαισίου αυτού, αλλά όμως τα Δημοτικά συμβούλια θα πρέπει να είναι παραγωγικά και να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Τέσσερις ώρες συζητήσεις προ ημερησίας διατάξεως για άσχετα θέματα ( τα οποία κυρίως είναι ψηφίσματα) δεν είναι σωστό .

Ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου

Ο κ. Μιτζικός εξήγησε πως το έργο που ολοκληρώθηκε επί ημερών του ξεκίνησε από τον πρώην Δήμαρχο Αργαλαστής Μιλτιάδη Γαϊτανά, συνεχίστηκε από τον πρώην Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου Νικ. Φορτούνα που εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ για να ολοκληρωθεί σήμερα από την παρούσα Δημοτική Αρχή (τέλος του 2019 δημοπρατήθηκε) .
Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου χαρακτήρισε κόσμημα το νέο Δημαρχείο και ορόσημο για την Αργαλαστή και όλο τον Δήμο , τονίζοντας το κτήριο πως δεν έγινε για τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους αλλά για να παρέχει υπηρεσίες στους δημότες.

 

 

Χαιρετισμοί φορέων

Ο πρώην Δήμαρχος Αργαλαστής Μιλτιάδης Γαϊτάνας εμφανώς συγκινημένος με την ολοκλήρωση του έργου που ξεκίνησε επί ημερών του είπε πως πρέπει όλοι μαζί να επιδιώξουν να γίνει ένα νέο κτήριο για την Πυροσβεστική.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Μ. Παπαδημητρίου εξέφρασε τη χαρά του που ολοκληρώθηκε ένα συνεχιζόμενο έργο , που επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ.

Χαιρετισμούς επίσης απηύθυναν η Υφυπουργός Ζέττα Μακρή , ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Χρ. Τριαντόπουλος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, που αναφέρθηκε στα έργα και τις δράσεις που υλοποιούνται στον Δήμο (Βιολογικός στα Καλά Νερά, Λιμάνι στον Πλατανιά, ενεργειακή θωράκιση σχολείων κ.ά.) , οι τρεις βουλευτές Μαγνησίας της ΝΔ Αθ. Λιούπης, Χρ. Μποιυκώρος και Κ. Μαραβέγιας. οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα και Αλ. Μεϊκόπουλος, ο πρώην Υπουργός Γ. Σούρλας και ο πρώην βουλευτής Π. Μαρκάκης.

Ανακήρυξη Στάνλεϋ Πάτρικ Τζόνσον ως Επίτιμου Δημότη

Για την ανακήρυξη του κ. Στάνλεϋ Πάτρικ Τζόνσον ως Επίτιμου Δημότη ο κ. Μιτζικός επισήμανε: Θεωρήσαμε ευκαιρία σήμερα να ανακηρύξουμε επίτιμο δημότη τον κ. Στάνλεϋ Πάτρικ Τζόνσον, με τον οποίο τα τελευταία χρόνια μας συνδέει προσωπική φιλία. Είναι ένας Φιλέλληνας, ένας αξιόλογος άνθρωπος και επιστήμονας , αλλά και ως πολιτικός ήταν από τους πρωτεργάτες όλης της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τη ν προστασία του περιβάλλοντος και όλες τις οικολογικές ρήτρες που έχουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο κ. Τζόνσον ήταν από τους πρώτους Βρετανούς συντηρητικούς βουλευτές που εκπροσωπούσε τη χώρα του , στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο , ήταν εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε όλα τα φόρα και ήατν ο άνθρωπος που έβαλε τις βάσεις για το δίκαιο της προστασίας του περιβάλλοντος.

Ήταν υποχρέωσή μας να τον ανακηρύξουμε επίτιμο δημότη.

Επίσης ο κ. Μιτζικός στο περιθώριο της εκδήλωσης ανακήρυξης του κ. Τζόνσον ως επίτιμου δημότη Ν. Πηλίου, ζήτησε να μεταφέρει στον Πρωθυπουργό της Αγγλίας κ. Μπόρις Τζόνσον την επιθυμία και ισχυρό αίτημα των Ελλήνων, να επιστρέψουν να γλυπτά του Παρθενώνα απ΄ την Αγγλία στην Ελλάδα, που είναι το «σπίτι» τους που ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα.

Ο κ. Τζόνσον μιλώντας με σπαστά άλλα ευκρινή Ελληνικά χαρακτήρισε τον κ. Μιτζικό εξαίρετο Δήμαρχο και άνθρωπο.

“Είμαι πολύ χαρούμενος που βρ.ικσομια σήμερα εδω και να συγχαρώ το πολυ καλο μου φιλο Μιχάλη Μιτζικό που με προσκάλεσε τόσο ευγενικά σε αυτη την υπεροψχη περίσταση. Έρχομαι εδω πάνω απο 20 χρονονια. Είναι το αγαπημένο μου μέρος. Ο ήλιος, η θάλασσα, η αρχιτεκτονική, η άγρια ζωή και πάνω απ’ ‘όλα οι άνθρωποι.

Σήμερα το Νότιο έχει νέο δημοτικό κτίριο αλλά χαίρομαι που βλέπω ότι έχετε τον ίδιο Δήμαρχο.
Έρχομαι σε αυτό το μέρος της Ελλάδας για πάνω από είκοσι χρόνια. Μπορώ να πω ειλικρινά ότι είναι πραγματικά το αγαπημένο μου μέρος σε ολόκληρο τον κόσμο: ο ήλιος, η θάλασσα, η αρχιτεκτονική, η ιστορία, η άγρια ζωή και πάνω απ΄όλα, φυσικά οι άνθρωποι.
Η Ελλάδα είναι η χώρα που βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης. Πολιτικά, μπορεί να βγήκε η Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά η Βρετανία θα παραμείνει πάντα μέρος αυτής της μεγάλης ηπείρου.

Ως μαθητής σπούδασα την Αρχαία Ελλάδα και φυσικά έμαθα τότε για το ως μέρος όπου δίδασκαν τον μεγάλο Αχιλλέα οι Κένταυροι. Όποτε πηγαίνω στο Βόλο, σκέφτομαι τον Ιάσονα και τους Αργοναύτες. Τώρα έχω την ευκαιρία να ζήσω εδώ και να έχω ένα σπίτι στο Χόρτο».

Βιογραφικό σημείωμα του κ. Στάνλεϋ Τζόνσον

Το κύρος και η πολύτιμη προσφορά στην πολιτική, στην επιστήμη καθώς και στην πνευματική ζωή που έχει προσφέρει ο Στάνλεϋ Πάτρικ Τζόνσον (Stanley Patrick Johnson) είναι αδιαμφισβήτητα.

Ο Στάνλευ Πάτρικ Τζόνσον (Stanley Patrick Johnson) διαθέτει ένα πλούσιο βιογραφικό με πολλές διακρίσεις και εύθυμες μνείες. Είναι πρώην Συντηρητικό μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΒΕΚ) όπου υπηρέτησε (19791984) ως Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Κοινοβουλίου Δημόσιας Υγείας και Προστασίας των Καταναλωτών. Επίσης υπηρέτησε ως Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 1979 ως το 1984, εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στην πλούσια καριέρα του τιμήθηκε πολλές φορές με σπουδαία βραβεία και τίτλους. Το 1963 τιμήθηκε με την υποτροφία Harkness στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ ως  επιστέγασμα του φιλοπεριβαλλοντικού και φιλοζωϊκού του ενδιαφέροντος και προσφοράς αποτέλεσε η απονομή στον ίδιο, του Richard Martin Award for Outstanding Services toanimalwelfare το 1984, ενώ το 2015 του απονεμήθηκε ο τίτλος RSPB Medal για την Προστασία των πουλιών για τον ρόλο του στη δημιουργία ενός από τους ακρογωνιαίους λίθους της ευρωπαϊκής πολιτικής για τη διατήρηση της φύσης – της Οδηγίας για τους Οικοτόπους, επιτελώντας ταυτόχρονα σημαντική συμμετοχή στην διαμόρφωση της Ευρωπαϊκής Περιβαλλοντικής Πολιτικής.

Η πλούσια δράση του όμως δεν σταματάει εκεί, αφού ο ίδιος έχει συντάξει και εκδώσει, πληθώρα βιβλίων για περιβαλλοντικά και πληθυσμιακά θέματα, έχει αποδείξει τόσο το ενεργό ενδιαφέρον του όσο και τον καταλυτικό ρόλο που έχει επιτελέσει σε πολύ σημαντικά οικολογικά ζητήματα και όχι μόνο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση