Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγ. Νικολάου στο Βόλο
Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγ. Νικολάου στο Βόλο

Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγ. Νικολάου στο Βόλο

 

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε σήμερα η μνήμη του  πολιούχου  του Βόλου Αγίου ικολάου.

Το πρωί τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του μητροπολίτη Δημητριάδος  Ιγνατίου,  παρουσία πολιτικών, στρατιωτικών και τοπικών αρχών της πόλης.

Μετά  τη  Θεία  Λειτουργία  έγινε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου ικολάου στους δρόμους της πόλης, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου, με κατεύθυνση την παραλία, όπου τελέστηκε η αρτοκλασία.

Ο Δημητριάδος στην του τόνισε ότι η σημερινή γιορτή είναι πρόσκληση για αναμέτρηση με τον Άγιο απέναντι στη δική του πίστη και στην εμπιστοσύνη στο Θεό. «Μας καλεί να αναμετρηθούμε με την αγιότητά του»  είπε και συνέχισε: «Μας καλεί να αναμετρηθούμε στην ασκητική του και ν' αποποιηθούμε την απληστία και την αυταρέσκεια. Η γιορτή του Αγ. Νικολάου είναι σήμερα επίκαιρη όσο ποτέ. Έχει χαθεί η πίστη και η εμπιστοσύνη στο Θεό. Ο άνθρωπος περιφρονεί το κοινωνικό σύνολο».

Ο χαρακτήρισε τον 21ο αιώνα  τρομακτικό λέγοντας:«Η τρομοκρατία κυριαρχεί. Βιώνουμε μια τραγική εποχή κι ο Άγιος Νικόλαος έρχεται να μας δείξει τι σημαίνει πραγματική αγάπη. Να ξεφύγουμε από τα λαμπιόνια και να δούμε την ουσία της ς και των Χριστουγέννων. Να δούμε πόσο ωραία είναι η όταν μετανοούμε. Ο Άγιος μας παροτρύνει για αληθινά Χριστούγεννα και να δούμε την ουσία των πραγμάτων. Να συσφίξουμε τους εαυτούς μας για κοινωνική και πίστη».
Τέλος ευχαρίστησε όλους τους κληρικούς, τους διακό και τους πολίτες σημειώνοντας: «Όλοι μαζί δίνουμε αγώνα. Το σημαντικό είναι να μπορούμε να συγχωρούμε» κι ευχήθηκε σε όλους “Χρόνια Πολλά”, να γιορτάσουν  ανέφελα Χριστούγεννα και να ευχαριστήσουν το Θεό, για τον τόπο που ζούν, που είναι ένας παράδεισος.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση