Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Χριστούγεννα στο Βόλο
Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Χριστούγεννα στο Βόλο

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Χριστούγεννα στο Βόλο

Με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια γιορτάστηκαν τα Χριστούγεννα στην  , με συμμετοχή του πιστού λαού στις Ακολουθίες των ημερών, με κορύφωση την σημερινή Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία.

Ο μητροπολίτης Δημητριάδος  Ιγνάτιος, την παραμονή της εορτής χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, συμπροσευχομένου από του ιερού Βήματος του μητροπολίτου Ελενουπόλεως  Ιωακείμ, συμμετεχόντων πολλών κληρικών και πλήθους λαού. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο πρωτ. Αθανάσιος Μακαντάσης, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ν. Αγχιάλου.

Ανήμερα της εορτής, ο μητροπολίτης  λειτούργησε στον  Μητροπολιτικό ναό. Κατά τη θεία Λειτουργία αναγνώσθηκε το Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του και στο τέλος ανέφερε ότι «τούτη τη μέρα πλημμυρίζει η καρδιά μας με και η δική μου καρδιά, γιατί σας βλέπω όλους, κλήρο και λαό. Όλοι μαζί συλλειτουργήσαμε, κοινωνήσαμε Χριστό, ζήσαμε τη Γέννησή Του μέσα στη Λατρεία της Εκκλησίας μας. Πάρτε αυτή τη στα σας, δώστε την στους δικούς σας, σ’ εκείνους που δεν ήταν μαζί μας σήμερα και περιμένουν από εμάς το , την αγάπη, την προσφορά, για να νιώσουν τί είναι ο . Μην αφήσετε κανέναν Ηρώδη να στερήσει αυτή τη . Το Παιδίο γεννήθηκε για εμάς, ο έγινε , για να θεωθούμε εμείς. Κρατήσετε αυτή τη χαρά, όλες τις μέρες και στον χρόνο που έρχεται. Αυτό είναι το μήνυμα των Χριστιανών, γιατί η ελπίδα μας έχει όνομα και είναι ο , γιατί μπορούμε να ζήσουμε την αληθινή χαρά και όλα να έχουν νόημα… Ας ευχηθούμε οι άνθρωποι να βρουν την αληθινή , να καταλαγιάσουν οι πόλεμοι, να βρούμε την ψυχική μας γαλήνη, να νιώσουμε στην πατρίδα μας και να την ξαναδούμε όπως όλοι μας θέλουμε…»

Ο κ. Ιγνάτιος, τέλος, ευχαρίστησε τον λαό για την  συμπαράστασή του στους εμπερίστατους αδελφούς, τούτες τις μέρες.  

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #ρέματα στη Μαγνησία καθαρίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας #ρέματα - https://t.co/MCbKd6eJXc -

  • #Ρακοπόταμος –#Κεραμίδι: Προχωρούν οι εργασίες στον παραλιακό άξονα  #Κεραμίδι #Ρακοπόταμος - https://t.co/EpBQbKmwBm -

  • #φωτιά σε ξερά χόρτα στις δεξαμενές της ΔΕΥΑΜΒ στην Αγ. Παρασκευή #φωτιά - https://t.co/EWYV6p36C1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση