Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Λαμπρό το Πάσχα του Καλοκαιριού στη Μητρόπολη Δημητριάδος
Λαμπρό το Πάσχα του Καλοκαιριού στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Λαμπρό το Πάσχα του Καλοκαιριού στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια η Τοπική Εκκλησία εόρτασε την μεγίστη Θεομητορική της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με κύριο χαρακτηριστικό την πληθωρική και μαζική συμμετοχή των πιστών στις ιερές πανηγύρεις.

Την παραμονή της ς ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας, όπου παρέστησαν  βουλευτές ς , ο εκτελών δημάρχου  Θάνος Θεοδώρου, οι επικεφαλής των στρατιωτικών, λιμενικών και αστυνομικών αρχών και μέγα πλήθος ευλαβών προσκυνητών.

Ακολούθησε η απόδοση των εγκωμίων, ενώπιον της Επιταφίου της Παναγίας και η αρτοκλασία στο προαύλιο του Ναού, όπου ο  κ. Ιγνάτιος κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε την πληθωρική συμμετοχή του κόσμου, «η οποία», όπως είπε, «δείχνει τί σημαίνει για μας τους Έλληνες η Παναγιά μας. Είναι Αυτή που διώχνει από μέσα μας κάθε φόβο. Τούτη η γιορτή αρνείται το φόβο, γιατί μας βεβαιώνει ότι δεν υπάρχει θάνατος, αλλά μόνο ζωή.

Τούτη η γιορτή διώχνει κάθε σκέψη απελπισίας, γιατί Εκείνη έφερε στον κόσμο τον Σωτήρα και Λυτρωτή, μεη εν σώματι στους ουρανούς, δείχνοντας ποιο είναι και το δικό μας μέλλον, που είναι η αιώνια ζωή. Τούτη η γιορτή διώχνει το μίσος και τη διχόνοια, γιατί

Εκείνη μας δίδαξε τί σημαίνει ενότητα και αγάπη. Μας ένωσε με τον Χριστό, ενώνει τη γη με τον ουρανό, μας ενώνει όλους και πάλι σε τούτο το Πάσχα του Καλοκαιριού. Τούτη η γιορτή διώχνει το ψέμα απ' τη ζωή μας, που περίσσεψε στις μέρες μας. Όταν γινόμαστε μάζα, εύκολα δεχόμαστε το ψέμα και δεν αντέχουμε την αλήθεια, που μπορεί να πονά, αλλά ελευθερώνει και λυτρώνει. Εκείνη μας δείχνει την αλήθεια και την ελευθερία, που είναι ο Ιησούς . Όλοι ψάχνουμε την ελευθερία στις μέρες μας, όχι, όμως, την ασυδοσία. Η αληθινή ελευθερία χαρακτηρίζει εκεί που σέβονται τους άλλους, που είναι έτοιμοι να θυσιαστούν για τους άλλους, που δεν εκβιάζουν και δε τρομοκρατούν. Τούτη η γιορτή αρνείται τη βία, γιατί Εκείνη γέννησε τον πράο και ταπεινό τη καρδία, ενώ είναι η προσωποποίηση της ταπείνωσης.

Η υπομονή και η ταπείνωση νικούν και την έσχατη κακία, υπερβαίνουν κάθε μίσος και διχόνοια. Τούτη η γιορτή μας οδηγεί στην όντως χαρά, γιατί Εκείνη έφερε την χαρά στον κόσμο».

Ολοκληρώνοντας την του, ο κ. Ιγνάτιος κάλεσε τον λαό να κρατήσει την ενότητά του, «το μεγάλο μας όπλο στην κρίσιμη εποχή μας, που έχει σημείο αναφοράς την Ορθόδοξη πίστη μας, που μας κρατά όρθιους στο χρόνο…».

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλών Νερών, παρουσία των Τοπικών αρχόντων της περιοχής και μεγάλου πλήθους πιστών.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο κ. Ιγνάτιος, εξέφρασε τη χαρά του για τη μεγάλη προσέλευση πλήθους πιστών από την περιοχή και από άλλα μέρη της ς, καλώντας τους, να διατηρήσουν τη χαρά της Εορτής και την ενότητά τους.

euaggelistria_esperinos_12euaggelistria_esperinos_22

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση