Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Λαμπρή η Πανήγυρη του Μεγάλου Βασιλείου στο Βόλο
Λαμπρή η Πανήγυρη του Μεγάλου Βασιλείου στο Βόλο

Λαμπρή η Πανήγυρη του Μεγάλου Βασιλείου στο Βόλο

 Δοξολογία επί τω Νέω Έτει

 

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στο Βόλο η μνήμη του Αγίου Βασιλείου, Επισκόπου Καισαρείας, του ουρανοφάντορος και Μεγάλου, με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της πόλης.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Δημητριάδος  Ιγνάτιος, παρουσία κληρικών και πιστών.

Τον Θείο Λόγο Κήρυξε ο πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, γενικός αρχιερατικός επίτροπος της Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων.

Αμέσως μετά, στο του Ναού, ο επίσκοπος ευλόγησε την βαπιτα της ενορίας.

 

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του   κ. Ιγνατίου, το Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα του οποίου αναγνώσθηκε αντί κηρύγματος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας προεχείρισε σε πρωτοπρεσβύτερο τον εφημέριο του Ναού π. ν/νο Μπουρτζή.

Ο κ. Ιγνάτιος εξήρε το ήθος, την πραότητα και την ταπείνωση του π. ν/νου, αλλά και τις πολύτιμες του στην Εκκλησία, στα είκοσι μέχρι σήμερα χρόνια της ιερωσύνης του, ιδιαίτερα δε στην λειτουργία του Σπιτιού Γαλήνης της ενορίας. «Στο πρόσωπό του τιμώ όλους τους Ιερείς, που αναλώνονται αυτή την περίοδο για ν' αντεπεξέλθουμε στην κρίση και στις ανάγκες του λαού μας».

Ευχαρίστησε τον λαό για την παρουσία του, όσο και για την αλληλεγγύη του, όλες αυτές τις ημέρες, αναφέρθηκε στην ενότητα όλων και στα έργα ς, που πραγματοποιούνται και τόνισε ότι «αυτή είναι η απάντηση του Θεού στην εποχή μας, ότι η Εκκλησία μας ζει, η Ορθόδοξη πίστη μας ζει, ενώνει και σώζει το λαό μας».

Απευθυνόμενος στον π. Κων/νο επεσήμανε ότι ο Σταυρός που θα φέρει, πλέον, πάνω του, θα θυμίζει πάντοτε ότι καλείται ν' ακολουθήσει τη σταυρώσιμη πορεία του Χριστού: «την δική Του θυσία συνεχίζουμε, την δική Του ιερωσύνη φέρουμε, την δική Του αγιότητα οφείλουμε να μεταδίδουμε».

 Επίσημη Δοξολογία επί τω Νέω Έτει

 Στη συνέχεια,  μετέβη στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Βόλου, όπου τέλεσε την επίσημη Δοξολογία επί τη υποδοχή του νέου έτους, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη ς  Δωροθέας Κολυνδρίνη, του βουλευτή ς Μάκη Μπαλή, εκπροσώπων των Στρατιωτικών, Λιμενικών, Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Αρχών.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση