Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Λαμπρή πανήγυρη στο μοναστήρι της Παναγίας Άνω Ξενιάς

Λαμπρή πανήγυρη στο μοναστήρι της Παναγίας Άνω Ξενιάς

Ιγνάτιος: «Ακριβή παρακαταθήκη μας η Ελληνορθόδοξη ιδιοπροσωπία μας»

Στην πανηγυρίζουσα  Παναγίας Άνω ς λειτούργησε σήμερα υπαιθρίως ο μητροπολίτης  Ιγνάτιος, γιορτάζοντας την μεγάλη εορτή της , μαζί με πλήθος προσκυνητών από την γύρω περιοχή, αλλά και ομάδα Ρουμάνων , μεταξύ των οποίων και ψάλτες, που απέδωσαν μοναδικά τους ύμ της Παναγίας.

Κατά τη Θεία Λειτουργία, αναγνώσθηκε το εόρτιο μήνυμά του , ενώ στο τέλος, ο κ. Ιγνάτιος απευθύνθηκε στον λαό, σημειώνοντας ότι «η Παναγιά μας ενώνει τους απανταχού Έλληνες σ' όλο τον κόσμο. Δεν υπάρχει σήμερα ελληνική ψυχή που να μη σκιρτά από αγαλλίαση, που να μην προσεύχεται στην Παναγία, που να μη νιώθει την χάρη της παρουσίας της στη ζωή της. Οι Έλληνες είμαστε γεννημένοι με την Ορθόδοξη πίστη μας ενοποιό δύναμη, με την Παναγιά μας Στρατηγό, με το εικόνισμά της μέσα σε κάθε σπίτι κι έτσι συγκροτούμε το ένος των Ορθοδόξων Ελλήνων… Ακριβή παρακαταθήκη μας παραμένει η Ελληνορθόδοξη ιδιοπροσωπία μας, γεγονός που ουδείς μπορεί να παραχαράξει, να περιφρονήσει ή να αλλοιώσει. Η σημερινή μέρα αποδεικνύει περίτρανα αυτή την αλήθεια, καθώς δεν υπάρχει γωνιά της ελληνικής γης που να μην πανηγυρίζει, για να καταδειχθεί και πάλι ότι η Παναγιά είναι η Μητέρα όλων μας, η Προστάτιδα της Πατρίδας μας…».

Ο  κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε τον ηγούμενο της μονής αρχιμ. Νεκτάριο Υφαντίδη,για την αφοσίωση και το που επιτελεί στη μονή, συγκροτώντας, πλέον, αδελφότητα από νέους μοναχούς και καθιστώντας την μονή σημείο πνευματικής αναφοράς στην Τοπική Εκκλησία.

 

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση