Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Λαμπρή πανήγυρη στο μοναστήρι της Παναγίας Άνω Ξενιάς

Λαμπρή πανήγυρη στο μοναστήρι της Παναγίας Άνω Ξενιάς

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ακριβή παρακαταθήκη μας η Ελληνορθόδοξη ιδιοπροσωπία μας»

Στην πανηγυρίζουσα  Παναγίας Άνω Ξενιάς λειτούργησε σήμερα υπαιθρίως ο μητροπολίτης Δημητριάδος  Ιγνάτιος, γιορτάζοντας την μεγάλη της , μαζί με πλήθος προσκυνητών από την γύρω περιοχή, αλλά και ομάδα Ρουμάνων , μεταξύ των οποίων και , που απέδωσαν μοναδικά τους ύμνους της Παναγίας.

Κατά τη , αναγνώσθηκε το εόρτιο μήνυμά του , ενώ στο τέλος, ο κ. Ιγνάτιος απευθύνθηκε στον λαό, σημειώνοντας ότι «η Παναγιά μας ενώνει τους απανταχού Έλληνες σ’ όλο τον κόσμο. Δεν υπάρχει σήμερα ελληνική ψυχή που να μη σκιρτά από αγαλλίαση, που να μην προσεύχεται στην Παναγία, που να μη νιώθει την χάρη της παρουσίας της στη της. Οι Έλληνες είμαστε γεννημένοι με την Ορθόδοξη πίστη μας ενοποιό δύναμη, με την Παναγιά μας Στρατηγό, με το εικόνισμά της μέσα σε κάθε σπίτι κι έτσι συγκροτούμε το Γένος των Ορθοδόξων Ελλήνων… Ακριβή παρακαταθήκη μας παραμένει η Ελληνορθόδοξη ιδιοπροσωπία μας, γεγονός που ουδείς μπορεί να παραχαράξει, να περιφρονήσει ή να αλλοιώσει. Η σημερινή μέρα αποδεικνύει περίτρανα αυτή την αλήθεια, καθώς δεν υπάρχει γωνιά της ελληνικής γης που να μην πανηγυρίζει, για να καταδειχθεί και πάλι ότι η Παναγιά είναι η Μητέρα όλων μας, η Προστάτιδα της Πατρίδας μας…».

Ο  κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε τον ηγούμενο της μονής αρχιμ. Νεκτάριο Υφαντίδη,για την αφοσίωση και το που επιτελεί στη μονή, συγκροτώντας, πλέον, αδελφότητα από νέους μοναχούς και καθιστώντας την μονή σημείο πνευματικής αναφοράς στην Τοπική Εκκλησία.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Θεόδωρος Βερνάρδος #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου - https://t.co/lV4wpoM2MG -

  • Στον Όλυμπο, σε συνθήκες καύσωνα, έτρεξαν οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/4XL00xIQHc -

  • Τριάντα τα θετικά κρούσματα covid-19 στη  Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/3eYYgtmiXo -

"Αλιεύοντας" την είδηση