Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Λαμπρά τα εγκαίνια της Έκθεσης της Σχολής Αγιογραφίας «Διά χειρός»
Λαμπρά τα εγκαίνια της Έκθεσης της Σχολής Αγιογραφίας «Διά χειρός»

Λαμπρά τα εγκαίνια της Έκθεσης της Σχολής Αγιογραφίας «Διά χειρός»

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου έας Ιωνίας πραγματοποιήθηκαν (2/10) τα εγκαίνια της ετήσιας Έκθεσης της Σχολής Αγιογραφίας «Διά χειρός», παράλληλα με την οποία λειτουργεί και έκθεση Βυζαντινής Ζωγραφικής, Θρησκευτικής Τέχνης και Μοναστηριακής Διατροφής.

Την εκδήλωση, που είχε κεντρικό θέμα «Χρώμα και γεύση», συνδιοργάνωσαν ο «» και η Σχολή Αγιογραφίας «Διά χειρός», ενώ συντόνισε ο δημοσιογράφος ίκος Βαραλής.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Διευθυντής της Σχολής Αγιογραφίας «Διά χειρός» Πρωτ. Δημήτριος Κατούνης και η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς Γερόντισσα Θεοδέκτη.

Πρώτος ομιλητής ήταν ο Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, ο οποίος προέβη σε αναλυτική και λεπτομερή θεολογική ανάλυση της Εικόνος της Φιλοξενίας του Αβραάμ, που στην Ορθόδοξη Εικονογραφική Παράδοση συμβολίζει την Αγία Τριάδα. Στην εισήγησή του ο κ. Χαρίτων απέδειξε όχι μόνο το ορατό κάλλος της Ορθόδοξης Εικόνας, αλλά κυρίως το βαθύ θεολογικό της περιεχόμενο, που την καθιστά το «Ευαγγέλιο των αγραμμάτων».

Επόμενος ομιλητής ήταν ο Αρχιμ. Ανδρέας Κονάνος, ο οποίος μίλησε με θέμα «Πείνα και δίψα Χριστού». Ο π. Ανδρέας, ο οποίος κατέχει και την ιδιότητα του διατροφολόγου, μίλησε για την πνευματική πείνα και δίψα του ανθρώπου, η οποία μπορεί να ικανοποιηθεί μόνο με την πρόσληψη του Χριστού συνολικώς, Σώμα και Ψυχή, μέσα στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Ποιμενάρχης κ. , ο οποίος ευχαρίστησε τους δύο ομιλητές και τόνισε ότι «η Εκκλησία μας έχει ζωντανό πολιτισμό, που είναι και η τέχνη της Αγιογραφίας, που συνεχίζεται και προοδεύει. Αυτό συνιστά ακόμα μία κατάκτηση της Ορθοδοξίας, ότι κρατά ζωντανή μία παράδοση αιώνων, έναν θησαυρό της πατρίδας μας…».

Ο κ. Ιγνάτιος εξήρε το που ο π. Δημήτριος και οι συνεργάτες του επιτελούν στη Σχολή, ενώ συνεχάρη ιδιαιτέρως για το και την προσφορά της Σχολής στα παιδιά με ειδικές .

Τέλος, αναφέρθηκε στην θεματική του φορέα πολιτισμού «», για το τρέχον έτος, που αφορά στις τοπικές γεύσεις και σημείωσε πως «ο μας, το Πήλιο, η θάλασσα, όλη η Θεσσαλία είναι ζυμωμένη με τις γεύσεις, γεγονός, που θέλουμε να αναδείξουμε και να κάνουμε κοινωνία αγάπης και ζωής».

Αναφέρθηκε και στο έργο της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς, εκεί όπου εφαρμόζεται εμπράκτως η οικουμενικότητα της Ορθοδοξίας και προτείνεται ένας τρόπος λιτής και υγιεινής ζωής, μέσα από την καλλιέργεια ποικίλων αγνών και οικολογικών προϊόντων.

egkania_sxoli_agiografias_10egkania_sxoli_agiografias_06egkania_sxoli_agiografias_05

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση