Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Λ. Οικονόμου για δολοφονία Καραϊβάζ: Οι έρευνες δείχνουν οργανωμένο έγκλημα
Λ. Οικονόμου για δολοφονία Καραϊβάζ: Οι έρευνες δείχνουν οργανωμένο έγκλημα

Λ. Οικονόμου για δολοφονία Καραϊβάζ: Οι έρευνες δείχνουν οργανωμένο έγκλημα

Συνολικά 10 σφαίρες δέχθηκε ο Γιώργος Καραϊβάζ κατά τη δολοφονική  σε βάρος του, όπως προκύπτει από τη , με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, να συνδέει την εκτέλεση του δημοσιογράφου με το οργανωμένο  και τα συμβόλαια θανάτου της τελευταίας τριετίας. Πρόκειται για τον πρώτο αρμόδιο, ο οποίος αναφέρεται σε πιθανή τέτοια σύνδεση.

Σύμφωνα με τη , το δέχθηκε έξι σφαίρες στον θώρακα, δύο στο , μία στον λαιμό και μία στην αριστερή παλάμη.

Νωρίτερα, μιλώντας στη δημόσια τηλε, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, ανέφερε ότι υπάρχει μία σειρά δολοφονιών την τελευταία τριετία που καταδεικνύει ότι είναι σε εξέλιξη ένας «ανοικτός ».

Όπως τόνισε, είναι νωρίς για να δοθούν με ασφάλεια τα κίνητρα του εγκλήματος. «Ερευνούμε διάφορα θέματα με τα οποία κατά καιρούς υπήρχε μία ενασχόλησή του από διάφορες πλευρές. Η ώρα αυτή είναι για δουλειά από την πλευρά να συνεχίσουμε όσο το δυνατόν να συλλέξουμε περισσότερα στοιχεία» πρόσθεσε.

Επεσήμανε, δε, ότι «είναι αναμφισβήτητα από τις δύσκολες υποθέσεις διότι και ο τρόπος με τον οποίον έγινε αυτή η στυγερή δολοφονία αλλά και αυτές που έχουμε καταγράψει και έχουν συμβεί ειδικά θα έλεγα την τελευταία τριετία, δείχνουν ότι είναι από συμβόλαια θανάτου, είναι από οργανωμένες εγκληματικές δραστηριότητες, οι οποίες αναμφισβήτητα έχουν και έναν συντελεστή θα έλεγα σημαντικής δυσκολίας».

Πώς έδρασαν οι δολοφόνοι

Στελέχη της εκτιμούν ότι «επαγγελματίες δολοφόνοι» που έδρασαν οργανωμένα βρίσκονται πίσω από τη δολοφονία.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, μόλις ο δημοσιογράφος στάθμευσε το αυτοκίνητό του και αποβιβάστηκε απ' αυτό τον πλησίασαν οι δύο δράστες, που επέβαιναν σε ένα σκούτερ σκούρου χρώματος.

Ο οδηγός φορούσε κράνος και ο συνεπιβάτης στρατιωτικού τύπου, χακί τζάκετ με κουκούλα, χειρουργική μάσκα και .

Όπως προκύπτει, τον δημοσιογράφο πυροβόλησε ο συνεπιβάτης, ενώ στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκαν 13 κάλυκες διαμετρήματος 9 mm, με τις αρχές να αναφέρουν πως χρησιμοποιήθηκε ένα πιστόλι.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση