Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Λ. Αυγενάκης: Προτεραιότητα οι αθλητές και οι ανάγκες τους
Λ. Αυγενάκης: Προτεραιότητα οι αθλητές και οι ανάγκες τους

Λ. Αυγενάκης: Προτεραιότητα οι αθλητές και οι ανάγκες τους

 

Μετά από μέριμνα της προέδρου της Επιτροπής Περιφερειών και βουλευτή Ν. Μαγνησίας, Ζέττας Μ. Μακρή, πραγματοποιήθηκε, σήμερα, Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019, συνάντηση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και του Βολιώτη Χρυσού Παγκόσμιου Πρωταθλητή Ποδηλασίας Πίστας, Χρήστου Βολικάκη.

Ο κορυφαίος Έλληνας πρωταθλητής θέλησε να μεταφέρει στον υφυπουργό Αθλητισμού τόσο τη δική του αγωνία, όσο και των συναθλητών του, για τις ανάγκες που έχουν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, συνεχώς και αδιαλείπτως, κατά την προετοιμασία τους.

Τα ζητήματα ,που ταλαιπωρούν τους αθλητές είναι, κυρίως: η παντελής απουσία ανθρωπίνων πόρων (όπως γιατρός, φυσικοθεραπευτής, μασέρ, κ.λπ.) για την ολοκληρωμένη προετοιμασία τους σε αθλητικές διοργανώσεις παγκόσμιας εμβέλειας,  η έλλειψη  οικονομικής υποστήριξης από πλευράς του κράτους για τους διακριθέντες αθλητές προκειμένου αυτοί να παραμένουν απερίσπαστοι στην προετοιμασία τους καθώς και η ανυπαρξία κονδυλίων για τα έξοδα μετάβασής τους και μετακίνησης του εξοπλισμού τους ανά την υφήλιο και, τέλος, η απουσία ή η ακαταλληλότητα, λόγω κακής συντήρησης, των κτιριακών υποδομών για την προπονητική τους διαδικασία, όπως η απουσία ποδηλατοδρομίου στον Βόλο.

Ο υφυπουργός, αφού συνεχάρη τον πρωταθλητή για τις εξαιρετικές επι του σε παγκόσμιο επίπεδο και τόνισε ότι αποτελεί πρότυπο για την ελληνική νεολαία και κατ' επέκταση για την ελληνική , σημείωσε ότι, το Υπουργείο έχει ξεκινήσει μία σειρά από πολιτικές αθλητισμού, οι οποίες, πλέον, θα έχουν ως βασικό πυλώνα τον αθλητή και τις ανάγκες του.

Το Υπουργείο έχει ξεκινήσει την εφαρμογή ενός συστήματος αξιολόγησης των αθλητικών ομοσπονδιών με αξιοκρατία και με στόχο την απόδοση επιχορηγήσεων στους εποπτευόμε με βάση αντικειμενικά κριτήρια και δεδομένα μέσω του πρωτοποριακού συστήματος αξιολόγησης «Χίλων». Ακόμη, το Υπουργείο αναπτύσσει το Πρόγραμμα Στήριξης Προ-ολυμπιακής Προσπάθειας («υιοθεσίας») αθλητών και αθλητριών, η οποία έχει στόχο να εμπνέει και να ευαισθητοποιεί εταιρίες, σωματεία, έως και τον απλό φίλαθλο, προκειμένου ο καθένας/καθεμία με τον τρόπο του να βοηθήσει στην προετοιμασία αθλητών και αθλητριών, στο δρόμο ς της πρόκρισής τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Παράλληλα υλοποιείται πρόγραμμα για τον εκσυγχρονισμό, τη συντήρηση και την ενεργειακή αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών, που θα συμβάλλει σημαντικά στη δραστική μείωση του κόστους λειτουργίας των υποδομών αυτών, όσο και στην του περιβάλλοντος αλλά και στη βελτίωση των συνθηκών προετοιμασίας των αθλητών.

Τέλος, στόχος του Υπουργείου είναι να συνδέσει την , τις τοπικές αλλά και τις μεγαλύτερες με τα ερασιτεχνικά σωματεία και να προσφέρει τη δυνατότητα βοήθειας από την ιδιωτική πρωτοβουλία που χρειάζονται. Με τη διάταξη για την έκπτωση του φόρου των δωρεών κατά 20% θα δώσει ώθηση, κίνητρο και ενίσχυση, στην πράξη, τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε  τον υφυπουργό για τον άμεσο προγραμματισμό αυτής της συνάντησης, με την πεποίθηση ότι οι παραπάνω πολιτικές θα επιτρέψουν στους οι αθλητές να προετοιμάζονται απερίσπαστοι από καθημερινά μικροπροβλήματα που επηρεάζουν την απόδοσή τους.

 

 

"Αλιεύοντας" την είδηση