Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Λ. Αυγενάκης: Έτοιμη να κυβερνήσει η ΝΔ
Λ. Αυγενάκης: Έτοιμη να κυβερνήσει η ΝΔ

Λ. Αυγενάκης: Έτοιμη να κυβερνήσει η ΝΔ

Έτοιμη είναι η ΝΔ να κυβερνήσει σύμφωνα με τον γραμματέα πολιτικής επιτροπής  της παράταξης Λευτέρη Αυγενάκη που βρέθηκε στη και μετά από την ομιλία του στους αγρότες στον , έδωσε νωρίς το απόγευμα τύπου στα γραφεία της στο Βόλο.

Ο κ. Αυγενάκης είπε αρχικά ότι συνειδητά επιλέχθηκε ο ς για την επίσκεψη του κλιμακίου της ΝΔ αφού εκεί έχει ιδρυθεί ο πρώτος αγροτικός συνεταιρισμός το 1901 και πρόσθεσε ότι στους αγρότες ελέχθησαν συγκεκριμένα λόγια , για τον τρόπο πολιτεύεσθαι της ΝΔ  και δήλωσε ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές όποτε γίνουν, εκτιμώντας ότι θα κερδηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ιστορικό και μαύρη κηλίδα την διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, λέγοντας ότι προεκλογικά έταζαν παροχές 12 δις. Ευρώ και φόρτωσαν τον ελληνικό λαό με ΄μέτρα 9 δισ. ευρώ.

Μάλιστα έδωσε ένα στοιχείο σημειώνοντας πως  αυξήθηκε κατά 63% το χρέος του κράτους προς τους ιδιώτες, ενώ για τους αγρότες τόνισε ότι είναι ο πιο εξαπατημένος κλάδος από τον Τσίπρα.

«Εμείς προχωρούμε  με τους πυλώνες οικονομικής πολιτικής δίνοντας έμφαση στον α' γενή τομέα και κάνουμε διάλογο με τους πολίτες σε όλη τη χώρα για να διαμορφώσουμε  το τελικό μας πρόγραμμα» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ για την κυβέρνηση είπε ότι είναι γεμάτη ψέμα, τοξικότητα και κοροϊδία και πρόσθεσε ότι ο κόσμος ωρίμασε και δεν πείθεται από τα  πολλά.

Μάλιστα έπλεξε το εγκώμιο του προέδρου της παράταξης Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας ότι προηγείται στις δημοσκοπήσεις και επιλέγεται ως ο ικανότερος να κυβερνήσει τη χώρα , με ευθύτητα, σοβαρότητα , σχέδιο και καθαρό λόγο και στον αντίποδα ο επιδίδεται σε επικοινωνιακά τεχνάσματα.

«Εμείς  χτίζουμε μια συμφωνία αλήθειας. Ο κόσμος ζητά φυγή προς τα εμπρός. Όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να δουλέψουμε με όρους ειλικρίνειας  και ρεαλισμού» επισήμανε ο κ. Αυγενάκης και συμπλήρωσε ότι πρέπει να πάμε άμεσα σε εκλογές γιατί η ζημιά είναι μεγαλύτερη όσο κυβερνούν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ενώ εκτίμησε ότι οι εκλογές θα φέρουν ηρεμία στους πολίτες.

Μάλιστα επανέλαβε ότι η ΝΔ είναι έτοιμη να κυβερνήσει, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι νίκη δεν είναι να κερδηθούν οι εκλογές , αλλά να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ πολιτών-πολιτικών και να βγεί η Ελλάδα από την .

Ο κ. Αυγενάκης ρωτήθηκε τόσο για την συμμετοχή . Μίχαλου και Κ. Αγοραστού στην επιτροπή αναθεώρησης του Συντάγματος, καθώς και για τα προβλήματα που δημιουργούνται με τον σε αργία δήμαρχο Βόλου, λέγοντας ότι η συνταγματική αναθεώρηση είναι πολύ σοβαρό θέμα και δεν βρίσκει σύμφωνη τη ΝΔ και πρόσθεσε ότι δεν ζητήθηκε καμία παραίτηση στελεχών της ΝΔ.

ια την περίπτωση Αχ. Μπέου είπε ότι η ΝΔ είναι υπέρμαχος της σοβαρότητας , σεβόμενη τους θεσμούς αλλά και την προσωπικότητα του ατόμου, τονίζοντας ότι «έχουμε επίγνωση της κατάστασης και όλα τα διαχειριζόμαστε.»

Τέλος αναφέρθηκε στις επικείμενες εκλογές  στα Επιμελητήρια λέγοντας ότι η ΝΔ δεν θα μείνει αμέτοχη και θα στηρίξει νέα πρόσωπα  με φιλελεύθερη αντίληψη , όπως αυτή της ΔΚΜ , χαρακτηρίζοντας οποιαδήποτε άλλη πρωτοβουλία αιρετική.

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι σύντομες τοποθετήσεις  του τομεάρχη ασφαλιστικού Βασ. Οικονόμου και του τομεάρχη φορολογικού Απ. Βεσυρόπουλου, καθώς και των πολιτευτών της ΝΔ που δήλωσαν αισιόδοξοι για νίκη της παράταξης στις εκλογές.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση