Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Η κυβέρνηση απειλεί με διακοπή χρηματοδότησης τους Δήμους
Η κυβέρνηση απειλεί με διακοπή χρηματοδότησης τους Δήμους

Η κυβέρνηση απειλεί με διακοπή χρηματοδότησης τους Δήμους

Ρευστότητα μόνον για τις ανάγκες ενός δεκαπενθημέρου αφήνει η κυβέρνηση στους κρατικούς φορείς (δήμους, Ταμεία, κ.ά.) «σκουπίζοντας» ό,τι ρευστό διαθέτουν για να εμφανίσει πλεονάσματα με… απλήρωτες συντάξεις και άλλες οφειλές προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Η επιχείρηση-σκούπα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα και δεν αφορά μόνον τους δήμους για τους οποίους έγινε η φασαρία των τελευταίων ημερών, αλλά όπως αποκαλύπτεται στα επίσημα έγγραφα που εξασφάλισε και δημοσιεύει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, η κυβέρνηση σαρώνει τα πάντα και ζητά από όλα τα υπουργεία να φροντίσουν για τη μεταφορά όλων των ταμειακών διαθεσίμων από ΝΠΔΔ, οργανισμούς και ασφαλιστικά ταμεία σε δύο λογαριασμούς της Τραπέζης της Ελλάδος.

Η προθεσμία λήγει σήμερα 29 Σεπτεμβρίου και όσοι φορείς δεν το πράξουν θα έχουν να αντιμετωπίσουν κυρώσεις που φτάνουν μέχρι και τη διακοπή κρατικής χρηματοδότησης!

Το θέμα σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα που φέρνει στη δημοσιότητα ο Ελεύθερος Τύπος (σ.σ.: τα οποία ουδέποτε αναρτήθηκαν στη Διαύγεια αλλά πήγαν μέσω e-mail σε δήμους, νομαρχίες και σε όλα τα υπουργεία) ήρθε στην επιφάνεια με αφορμή το γεγονός ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών διαπίστωσαν ότι μεγάλος αριθμός κρατικών οργανισμών και κυρίως δήμων δεν μετέφεραν τα λεφτά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά τα κράτησαν στις εμπορικές τράπεζες, με τις όποιες αποδόσεις δίνουν τα πιστωτικά ιδρύματα.

Ετσι είχαν ανά πάσα στιγμή διαθέσιμη ρευστότητα για να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, έστω και με μικρή τοκοφόρο απόδοση.

 

Πηγή: eleftherostypos.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Κεραμική, μια εναλλακτική δραστηριότητα για παιδιά  #Κεραμική - https://t.co/9RgSFhPkdD -

  • Θεά Αθηνά και Παναγία: Βίοι παράλληλοι; - https://t.co/oBunUiRHYa -

  • Κορωναϊός: η Επιτροπή κατέληξε σε μια πρώτη συμφωνία για ένα δυνητικό εμβόλιο - https://t.co/l1xLOgeqHl -

"Αλιεύοντας" την είδηση