Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κυριάκος Μητσοτάκης: Πολλαπλασιαστής ισχύος τα Rafale
Κυριάκος Μητσοτάκης: Πολλαπλασιαστής ισχύος τα Rafale

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πολλαπλασιαστής ισχύος τα Rafale

Στις 12:45 προσγειώθηκε το πρώτο μαχητικό Rafale στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα. ωρίτερα, τα γαλλικά μαχητικά είχαν πραγματοποιήσει διέλευση πάνω από την Ακρόπολη.

Κατά το καλωσόρισμα των αεροσκαφών, ο πύργος ελέγχου ανέφερε: «Καλωσορίσατε στο νέο σας σπίτι. Καλές προσγειώσεις με ασφάλεια». Από την πλευρά του, ο αρχηγός του σμή των Rafale τόνισε, μεταξύ άλλων: «Η 332 Μοίρα πετά στο μέλλον». Μετά την προσγείωση στην 114 Πτέρυγα Μάχης, τα αεροσκάφη πέρασαν κάτω από αψίδα νερού και κατευθύνθηκαν στο χώρο μπροστά από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία όπου τα πληρώματα τους αποβιβάστηκαν. Ακολούθησε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου και ο καθιερωμένος .

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τον χαιρετισμό του, τόνισε ότι «υπερήφανη η πατρίδα μας υποδέχεται τα πρώτα 6 από τα υπερσύγχρονα Rafale», χαρακτηρίζοντάς τα «έναν πολλαπλασιαστή ισχύος που θωρακίζει τη χ μας, ένα σαφές δείγμα της Ελλάδας που αλλάζει και ακμάζει και και διπλωματικά».

«Τα νέα αεροσκάφη είναι εδώ, 16 μήνες μετά την παραγγελία τους, ετοιμοπόλεμα καθώς τα πληρώματα και οι ομάδες υποστήριξης έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευση» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας ότι μέσα στο 2022 θα έρθουν και τα υπόλοιπα αεροσκάφη.

«Τα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα απαλλάσσονται από κάθε φόρο», τόνισε στο πλαίσιο της ομιλίας του, ενώ σε άλλο σημείο υπογράμμισε ότι «η ανάπτυξη της χς πρέπει να πλαισιώνεται από την εθνική της ασφάλεια».

«Δεν χωρά καμία παραχάραξη της ιστορίας», είπε, συμπληρώνοντας: «Για την απόκτηση των Rafale δεν έχουμε την ανάγκη ς κανενός». «Η πατρίδα μας όπως κλείνει την πόρτα κάθε απειλής, κρατάει ανοιχτά τα παράθυρα του διαλόγου», σημείωσε και κατέληξε: «Καλοτάξιδα τα νέα Rafale».

Η παραλαβής

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση