Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κυρ. Μητσοτάκης στο Βόλο: Θα επιστραφούν στους πολίτες αυτά που επιβαρύνθηκαν
Κυρ. Μητσοτάκης στο Βόλο: Θα επιστραφούν στους πολίτες αυτά που επιβαρύνθηκαν

Κυρ. Μητσοτάκης στο Βόλο: Θα επιστραφούν στους πολίτες αυτά που επιβαρύνθηκαν

 

Δέσμευση ότι θα επιστραφούν στους πολίτες αυτά με τα οποία επιβαρύνθηκαν άδικα τους τελευταίους μήνες» έκανε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης μιλώντας σε συγκέντρωση στελεχών της ΝΔ στο Βόλο , ενώ επανέλαβε ότι οι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε ότι η ακρίβεια είναι εισαγόμενο πρόβλημα το οποίο θα επιλυθεί και αυτό ενώ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται με το κεφάλι χαμηλά για να ολοκληρώσει την τετραετία.

Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με πολλούς νέους και έγινε αποδέκτης ευμενών σχολίων για την ιστορική ομιλία του στο Κογκρέσο καθώς δεν ήταν λίγοι οι συνομιλητές του οι οποίοι του επεσήμαναν ότι «τους έκανε υπερήφανους».

Στην τοποθέτησή του ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Είναι η πρώτη μου επίσκεψη στην περιφέρεια μετά τις ΗΠΑ και μετά το επιτυχημένο μας συνέδριο. Μεγάλο ευχαριστώ στα κομματικά μας στελέχη και στους φίλους μας που μας βοηθάνε να κάνουμε τη ΝΔ πιο μεγάλη και πιο δυνατή».

«Την ισχυρή Ελλάδα που οραματιζόμαστε τη χτίζουμε όλοι μαζί. Από τον πιλότο στην 111 Πτέρυγα Μάχης που προστατεύει τα σύνορα της χώρας μας, ως τον καινοτόιμο γεωργό που χρησιμοποιεί νέες τεχνολογίες για να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα του προϊόντος του».

«Και ως τον εργαζόμενο που βλέπει μια κυβέρνηση που τον στηρίζει αυξάνοντας τον κατώτατο μισθό κατά 50 ευρώ από αυτόν τον μήνα».

«Η σύγχρονη Ελλάδα της αυτοπεποίθησης είναι έργο όλων. Είμαι περήφανος για το έργο των 3 τελευταίων ετών, αλλά έχω πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών που η κοινωνία αντιμετωπίζει σήμερα. Και ένα θα σας πω, όπως ξεπεράσαμε τις μεγάλες δυσκολίες και ορθώσαμε την Ελλάδα της αυτοπεποποίθησης και της εθνικής κυριαρχίας, με την ίδια ένταση θα σκύψουμε και στα προβλήματα του σήμερα».

«Είναι εισαγόμενα τα προβλήματά μας. Η ακρίβεια είναι εισαγόμενο πρόβλημα, την αντιμετωπίζει όλος ο πλανήτης. Θα τα λύσουμε και αυτά τα προβλήματα».

«Από τον επόμενο μήνα οι πολίτες θα αρχίσουν να βλέπουν μειώσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού. Θα επιστρέψουμε στους πολίτες αυτά με τα οποία επιβαρύνθηκαν άδικα τους τελευταίους μήνες. Και από τον Ιούλιο νέο πλαίσιο τιμολόγησης που θα περιορίσει τις αυξήσεις που μας έρχονται από το εξωτερικό».

«Θα σκύψουμε και πάνω σε αυτό το πρόβλημα, θα στηρίξουμε στο μέτρο του δημοσιονομικά εφικτού την κοινωνία, τις παραγωγικές δυνάμεις, τους αγρότες και θα κάνουμε όλοι μαζί το βήμα μπροστά για την Ελλάδα της αυτοπεποίθησης. Για την Ελλάδα που μας αξίζει. Μια Ελλάδα ευημερούσα, που θα δίνει προοπτική στα νέα παιδιά».

«Θα συνεχίσουμε με το φρόνημα ψηλά, αλλά με το κεφάλι χαμηλά, να ολοκληρώσουμε την τετραετία μας, για να μπορέσουμε μετά με το κεφάλι ψηλά να ζητήσουμε από τον λαό να ανανεώσει την εμπιστοσύνη του στη ΝΔ».

Κατά την επίσκεψή του στο ο κ. Μητσοτάκης προήδρευσε σύσκεψης στην οποία μετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στ. Πέτσας, ο Γιώργος Γεωργαντάς,  οι δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας ς και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ενώ παρέστησαν η υφυπουργός Παιδείας, , ο υφυπουργός Χρ. Τριαντόπουλος και οι βουλευτές, Θαν. Λιούπης και Κων. Μαραβέγιας.

Προσφωνώντας τον πρωθυπουργό ο δήμαρχος Βόλου  είπε ότι κατέστησε περήφανους όλους τους Έλληνες, με την ομιλία του στο Αμερικανικό Κονγκρέσο, ενώ του έθεσε τα αιτήματα του Δήμου.

Αυτά είναι:

  • Η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων και τα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, με ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών.
  • Η χερσαία ζώνη του λιμανιού, με την διεύρυνση των χώρων που παραχωρούνται στο Δήμο, εν όψει ιδιωτικοποίησής του.
  • Η ολοκλήρωση του Περιφερειακού.
  • Η διαχείριση των υδάτινων πόρων.
  • Οι χρηματοδοτήσεις για τη σχολική στέγη
  • Η αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας
  • Η σύνδεση με τον Ε 65 και μέσω αυτού με την Δυτική Ελλάδα

Και βεβαίως σε ό,τι αφορά τα θεσμικού χαρακτήρα θέματα που αφορούν συνολικά την αυτοδιοίκηση συντασσόμαστε με

Η απάντηση Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η αξία των έργων στη ξεπερνά τα 250 εκ. ευρώ, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα “Τρίτσης”, ευχαρίστησε τους βουλευτές κι αναφέρθηκε στα αναπτυξιακά και συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής. Επίσης, στάθηκε στα ζητήματα , όπως το Δικαστικό Μέγαρο, το Νοσοκομείο Βόλου, η ανάπτυξη του λιμανιού, η χερσαία ζώνη και η παράκαμψη του περιφερειακού.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης είπε ότι “δίνουμε μεγάλη σημασία στην ανταγωνιστικότητα στην καινοτομία, προστασία περιβάλλοντος κι αντιλαμβάνομαι ότι το μέλλον του πρωτογενή τομέα πρέπει να είναι συνυφασμένο με την ποιότητα και την εξωστρέφεια. Αισιόδοξος γι αυτά που είδα και με την στήριξη του Θεσσαλίας που συνδράμουν με τεχνογνωσία για άλμα παραγωγικότητας”.

Όσον αφορά στα νησιά δεσμεύτηκε να γίνει μια σύσκεψη με τους νησιωτικούς Δήμους την μεθεπόμενη εβδομάδα, προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι “δουλειά μου είναι να γυρίζω την Ελλάδα να εντοπίζω προβλήματα και να δρομολογούμε λύσεις. Θα  κριθούμε συνολικά για το έργο μας που έχει εθνικά, περιφερειακά και τοπικά χαρακτηριστικά.”

Στην 111 Π.Μ.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης , επισκέφθηκε και την 111 Πτέρυγα Μάχης και είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους ιπτάμενους της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Πριν την έλευσή του στο Βόλο ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Πιλοτικού Θερμοκηπιακού Πάρκου Κυκλικής Οικονομίας του Θεσσαλίας και ενημερώθηκε για τα συστήματα παραγωγής λαχανοκομικών προϊόντων, πρωτοποριακές αγρο-οικολογικές πρακτικές οι οποίες συνδυάζονται με διαστημικές τεχνολογίες, τεχνολογίες ρομποτικής, ς και επικοινωνιών, με στόχο την επίλυση προβλημάτων στη γεωργία που επιβαρύνουν την ποιότητα των τροφίμων και το περιβάλλον.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε  το διαδραστικό Μουσείο Λημναίου Πολιτισμού και την πλατεία των Καναλίων του Δήμου Ρήγα Φεραίου,  όπου μίλησε με δημότες.

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας πρόσφερε στον Έλληνα πρωθυπουργό την Χάρτα του Ρήγα Βελεστινλή, ένα από τα πιο σημαντικά έργα του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, έργο του Ρήγα Βελεστινλή και το πιο σημαντικό δείγμα της ελληνικής χαρτογραφίας της προεπαναστατικής περιόδου.

 

Στον Πλάτανο Αλμυρού

Νωρίς το πρωί ο Κυρ. Μητσοτάκης παρέστη στα εγκαίνια μιας νέας σύγχρονης, πρότυπης και δυναμικής  μονάδας παραγωγής φέτας στον Πλάτανο Αλμυρού .

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση