Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κυρ. Μητσοτάκης: “Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα στις 7 Ιουλίου”
Κυρ. Μητσοτάκης: “Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα στις 7 Ιουλίου”

Κυρ. Μητσοτάκης: “Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα στις 7 Ιουλίου”

Τις βσικές ρχές του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας υπενθύμισε για ακόμη μια φορά από το Βόλο ο πρόεδρος κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, υποσχόμενος στους συγκεντρωμένους που βρέθηκαν στην της πόλης, λιγότερους φόρους, ενίσχυση της μεσαίας τάξης, ενώ δεσμεύτηκε ότι δεν κοπεί κανένα επίδομα, ούτε θα απολυθεί κάποιος δημόσιος υπάλληλος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στη διασταύρωση των οδών Κ. Καρτάλη – Ερμού, λίγο μετά τη 1.30 το μεσημέρι, κατέβηκε από το αυτοκίνητο και συνέχισε με τα πόδια στην εμπορική αγορά, συνοδευόμενος από υποψήφιους βουλευτές, τοπικά στελέχη της ΝΔ και φίλους του κόμματος.

Οι έμποροι και οι περαστικοί επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον πρόεδρο της ΝΔ, που σταματούσε σε κάθε κατάστημα και χαιρετούσε τους επαγγελματίες και τον κόσμο που περπατούσε στην αγορά, ενώ δεν αρνήθηκε φωτογραφίες με πολίτες που του ζητούσαν να φωτογραφηθούν στο δρόμο.

Κάποια στιγμή με τον πρόεδρο της ΝΔ συναντήθηκε ένα ζευγάρι τουριστών από τις ΗΠΑ που τον ενημέρωσαν στα Αγγλικά ότι είχαν έρθει διακοπές στην Ελλάδα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους καλωσόρισε.

Περνώντας έξω από το κοσμηματοπωλείο Καραμαρλή, στην Ερμού, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι δεν μπορεί να μη χαιρετίσει έναν Καραμανλή, και πήγε προς την είσοδο, αλλά όταν τον πληροφόρησαν ότι δεν λέγεται Καραμανλής, απάντησε με χιούμορ ότι «δεν πειράζει το ίδιο είναι»…

Κατεβαίνοντας την οδό Γκλαβάνη με προορισμό την του Βόλου, όπου θα μιλούσε στον κόσμο σε κεντρικό καφέ, ο πρόεδρος της ΝΔ χαιρέτισε νεαρές που βρισκόταν στο μπαλκόνι φροντιστηρίου στην οδό Δημητριάδος, τις ευχαρίστησε για την όμορφη υποδοχή και τις ζήτησε να πάνε να ψηφίσουν την Κυριακή.

“Με συνδέουν παλιοί δεσμοί με το Βόλο” 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπροστά στην καφετέρια της παραλίας “Puerto” απηύθυνε χαιρετισμό στους παραβρισκόμενους, λέγοντας δεν υπήρχε περίπτωση να ολοκληρώσει αυτή την προεκλογική εκστρατεία χωρίς να έρθει στο Βόλο να σφίξει το χέρι των υποστηρικτών του, αφού υπενθύμισε πως με τον Βόλο τον συνδέουν πολύ παλιοί δεσμοί αφού εδώ υπηρέτησε τη θητεία του στην 111 Πτέρυγα Μάχης και όπως είπε έκανε πολλούς φίλους, και έχει τις καλύτερες αναμνήσεις.

Ευχαρίστησε τον κόσμο για το εκλογικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, αναφέροντας πως έγινε το πρώτο βήμα, ενώ το οριστικό βήμα θα γίνει την Κυριακή.

Εκτίμησε πως στις 7 Ιουλίου η Ελλάδα αλλάζει σελίδα.

Εξέφρασε την άποψη ότι τέτοια συγκέντρωση με 40 βαθμούς δεν έχει ξαναγίνει στο Βόλο και ευχαρίστησε τους πάντες γι' αυτό.

Έκανε αναδρομή στο παρελθόν λέγοντας πως στην προεκλογική περίοδο και τα 3,5 χρόνια που ηγείται της παράταξης, έχουν χύσει όλοι μαζί πολύ ιδρώτα.

“Έμειναν μόλις τέσσερις μέρες, για να μπορέσουμε όλοι μαζί να δρέψουμε τους καρπούς της προσπάθειας μας και θα το πετύχουμε. Στις 7 Ιουλίου η Νέα Δημοκρατία θα ξαναγίνει πανίσχυρη πολιτική δύναμη. Θα έχουμε πετύχει όλοι και όλες μαζί μια πολύ μεγάλη πολιτική ανατροπή. Θέλω να θυμηθούμε που βρισκόταν η παράταξη πριν από τέσσερα χρόνια. Επειδή κρατήσαμε τις αξίες της Ν.Δ. αναλλοίωτες, αλλά ταυτόχρονα ανανεώσαμε το κόμμα σε ιδέες, σε πρόσωπα, σε , μπορούμε σήμερα να είμαστε υπερήφανοι γι' αυτό που έχουμε πετύχει. Η Νέα Δημοκρατία ενωμένη και ανανεωμένη βαδίζει προς μια μεγάλη εκλογική επιτυχία” υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Είπε ακόμα ότι μέχρι την Παρασκευή το βράδυ θα συνεχίσει να γυρνά όλη την Ελλάδα και να μεταφέρει μήνυμα αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης, σε μια χώρα που πιστεύει στις δυνατότητες της.

Ζήτησε να μην υπάρξει ποτέ ξανά διχασμός, ηττοπάθεια, λαϊκισμός και δήλωσε περήφανος γιατί από τη πρώτη στιγμή ζήτησε να υπογραφθεί μεταξύ του ίδιου και του λαού μια συμφωνία αλήθειας.

“Θα λέω τα πράγματα όπως είναι, θα δεσμεύομαι για πολιτικές που μπορούμε να κάνουμε πράξη. Δεν αξίζουν οι Έλληνες άλλη , άλλο λαϊκισμό, άλλες κωλοτούμπες. Κερδίσαμε το στοίχημα της υπευθυνότητας και της σοβαρότητας”.

Λιγότεροι φόροι για τη μεσαία τάξη 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας για την καρδιά του προγράμματος του, είπε ότι περιλαμβάνει λιγότερους φόρους για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα, για να ανασάνει η μεσαία τάξη.

“Από εδώ από τον αστικό Βόλο που έχει χτυπηθεί από την κρίση μιλάω για λιγότερους φόρους, που θα βάλουν μπροστά τη μηχανή της ανάπτυξης. Θα στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα, τις ιδιαιτερότητες της κάθε πόλης, θα αντιμετωπίσουμε τα προτα”.

Εκτίμησε ότι αν δεν πάρει μπροστά η μηχανή της ανάπτυξης τότε η χώρα δε μπορεί να βγει από τον φαύλο κύκλο. Κάτι τέτοιο θα γίνει όπως είπε με λιγότερους φόρους, με περισσότερα κίνητρα για ιδιωτικές επενδύσεις, με ΣΔΙΤ όπου είναι απαραίτητο.

Εξαπολύοντας επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για μαύρη προπαγάνδα υπογραμμίζοντας ότι κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν θα απολυθεί, ούτε κάποιο επίδομα θα κοπεί.

Υποστήριξε πως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα αξιολογούνται, “δεν πιστεύω στους διχασμούς στην κοινωνία, ούτε ο κακός δημόσιος τομέας και ο καλός ιδιωτικός, ούτε το αντίθετο. Θέλουμε ένα κράτος αποτελεσματικό, αυτό που ζητούν οι πολίτες είναι να φτιάξω κράτος”.

Στη συγκέντρωση του προέδρου της ΝΔ εμφανίστηκε με καθυστέρηση και περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, τον οποίο όταν είδε ο πρόεδρος της ΝΔ. τον φώναξε μπροστά και είπε ότι τα προτα που αντιμετωπίζει κάθε πόλη και περιοχή, όπως και η Μαγνησία, θα αντιμετωπιστούν από κοινού μαζί με την Περιφέρεια μαζί με τον Κ. Αγοραστό.

«Αν δεν πάρει μπροστά η μηχανή της ανάπτυξης η χώρα δεν μπορεί να βγει από τον φαύλο κύκλο. Και αυτό θα γίνει με λιγότερους φόρους και περισσότερα κίνητρα για ιδιωτικές επενδύσεις με ΣΔΙΤ όπου αυτό είναι απαραίτητο γιατί το Κράτος δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνο του», ανέφερε.

Σε μια Δημοκρατία δεν υπάρχουν μόνο δικαιώματα, υπάρχουν και υποχρεώσεις και αυτό το μήνυμα μιας κοινωνίας που μπορεί να πορευτεί ενωμένη στην επόμενη μέρα, χωρίς διακρίσεις, χωρίς διχασμούς, πρέπει να το μεταφέρουμε και να το υποστηρίξουμε όχι μόνο τώρα, αλλά και την επόμενη των εκλογών.

Καμία χαλάρωση μέχρι την Κυριακή 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ μέχρι τις 7 Ιουλίου μεσολαβούν ακόμα πέντε μέρες και μέχρι τις 7 Ιουλίου δεν εφησυχάζουμε, δεν χαλαρώσουμε, ενώ προέτρεψε όλους να πάνε στις κάλπες, για να μην πάει χαμένη καμία ψήφος.

«Το δώρο στη γιορτή μου θα είναι ένα δώρο για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Η Ελλάδα θα κερδίσει εάν η Ν.Δ. είναι ισχυρή την επόμενη των εκλογών», τόνισε.

Ευχαρίστησε τη νεολαία για τη στήριξη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τη νεολαία για τη στήριξή της στη ΝΔ, τόνισε ότι ήταν πρώτο κόμμα στις Ευρωεκλογές, στις ηλικίες από 17 ως 25 ετών και επισήμανε ότι οι νέοι που θα δώσουν Πανελλήνιες του χρόνου, περιμένουν από την κυβέρνηση να πάνε σε ένα δημόσιο Πανεπιστήμιο και να βρουν καθηγητές και συμφοιτητές και όχι μπαχαλάκηδες και διακινητές ναρκωτικών και να πάρουν το τους, που θα έχει ανταπόκριση στην αγορά εργασίας. «Όταν θα έχουν τελειώσει τις σπουδές τους η Ελλάδα θα είναι μια χώρα με πολύ λιγότερη ανεργία, πολλές καλές θέσεις απασχόλησης, για να βρουν δουλειά τα παιδιά μας εδώ και να γυρίσουν τα παιδιά μας από το εξωτερικό», τόνισε.
Για όσους ήρθαν από το εξωτερικό, συνδυάζοντας τις διακοπές τους με την υποχρέωσή τους να συμμετέχουν στις εκλογές, ο πρόεδρος τους ευχαρίστησε που ήρθαν να ψηφίσουν και είπε ότι δεν θα χρειαστεί να ξαναέρθουν, διότι μετά τις επόμενες εκλογές, θα ψηφίσουν από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους.

Έχουν ξεθωριάσει οι ιδεολογικές γραμμές 

Απευθυνόμενος σε συμπολίτες που δεν ψήφισαν τη ΝΔ στις Ευρωεκλογές, ο Κυρ. Μητσοτάκης είπε ότι είναι πολλοί αυτοί που σκέπτονται να την ψηφίσουν αν και κατά κανόνα δεν ανήκουν στη ΝΔ και πρόσθεσε ότι πρέπει να τους υποδεχτούν με ανοιχτές αγκάλες και να τους πουν ότι σήμερα οι ιδεολογικές γραμμές του παρελθόντος έχουν σε ένα βαθμό ξεθωριάσει και το πραγματικό διακύβευμα είναι αν θα πάμε τολμηρά να γίνουμε μια κανονική Ευρωπαϊκή χώρα με μια εύρωστη ιδιωτική οικονομία, ή αν θα εξακολουθούμε να ζούμε την παρακμή των τελευταίων τεσσάρων ετών.

«Μπροστά σε αυτό το απλό δίλημμα, είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν να μας στηρίξουν και συμπολίτες μας που θα το κάνουν για πρώτη φορά. Καλώς να έρθουν, θα τους υποδεχτούμε στη μεγάλη μας οικογένεια και τους χρειαζόμαστε, τους θέλουμε συνοδοιπόρους στη μεγάλη προσπάθεια να αλλάξουμε την Ελλάδα», τόνισε.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης είπε ότι το βράδυ της 7ης Ιουλίου είναι απαραίτητο η χώρα να έχει ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση τετραετίας, που θα στείλει στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα ότι αφήσαμε την κρίση πίσω μας και είμαστε έτoιμοι να καλύψουμε το χαμένο έδαφος.

Επίθεση σε Τσίπρα 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως εγκατέλειψε τη Σύνοδο Κορυφής κι και εκχώρησε την ψήφο της Ελλάδος στην Ισπανία για να συμμετέχει σε κομματική φιέστα.

Είπε ότι ο κ. Τσίπρας δεν είναι κομματάρχης κι είναι αδιανόητο η χώρα να μην εκπροσωπείται.

Καταλήγοντας είπε ότι οι σχέσεις εκκλησίας κράτους είναι καθορισμένες και το αρ. 3 με την κυβέρνηση να κρίνει ότι πρέπει να αναθεωρηθεί. Προανήγγειλε ότι δε θα αλλάξει και πως με τον κλήρο η Ν.Δ. δεν παίζει παιχνίδια.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση