Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κυρ. Μητσοτάκης: Η επόμενη κυβέρνηση θα διορίσει την ηγεσία της Δικαιοσύνης
Κυρ. Μητσοτάκης: Η επόμενη κυβέρνηση θα διορίσει την ηγεσία της Δικαιοσύνης

Κυρ. Μητσοτάκης: Η επόμενη κυβέρνηση θα διορίσει την ηγεσία της Δικαιοσύνης

Έκκληση για μαζική συμμετοχή στις εθνικές εκλογές της ς απηύθυνε ο , μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. χαρακτήρισε απαραίτητο συστατικό της ίδιας της ς τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου, δεσμεύτηκε ότι η κατάργησή του θα συμπεριληφθεί στο πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει στη η νέα κυβέρνηση.

Στο μέτωπο της Δικαιοσύνης, σημείωσε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο της ς, αναφερόμενος στο Προεδρικό Διάταγμα και τις πληροφορίες ότι ο κ. Παυλόπουλος δεν θα υπογράψει τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης. Όπως επισήμανε, η νέα κυβέρνηση θα προτείνει πρόσωπα υπεράνω υποψίας.

Ερωτηθείς για την απόφαση του πρωθυπουργού να «σπάσει» το εμπάργκο στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «καλοδεχούμενη απόφαση» αλλά και για κινήσεις που λίγο πριν τις εκλογές δείχνουν πανικό, προσθέτοντας ότι καλό είναι να μην αποκλείει κανείς, κανέναν.

Οσον αφορά το ζήτημα της μη διεξαγωγής ντιμπέιτ, τόνισε ότι δεν υπάρχει χρόνος «όχι με δική μας υπαιτιότητα», προσθέτοντας, ωστόσο, ότι η εν λόγω εξέλιξη δεν συνιστά «το τέλος του κόσμου».

«Οι πολίτες γνωρίζουν ήδη καλά τα προγράμματά μας», πρόσθεσε, ενώ σημείωσε ότι συνειδητά επέλεξε να συνομιλεί με την και όχι με τον κ. . «Εβλεπα μια διάχυτη αλαζονεία, νομίζω ότι το εκλογικό προσγείωσε τον πρωθυπουργό», ανέφερε ακόμη, συμπληρώνοντας ότι κάποιοι δεν μπορούν να διαχειριστούν το εν λόγω .

Ερωτηθείς αν έχει επιλέξει το πρόσωπο που θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τόνισε ότι είναι νωρίς ακόμα για αυτή την κουβέντα, την οποία μετέθεσε για το τέλος του έτους. Τόνισε, όμως ότι έχει ήδη επιλέξει τον επόμενο υπουργό Οικονομικών.

Όσον αφορά στην επιλογή του Επιτρόπου σημείωσε ότι «θα ανακοινωθεί πολύ γρήγορα» και πρόσθεσε ότι θα είναι ένα πρόσωπο που θα εκπροσωπήσει επάξια την Ελλάδα στις .

Ερωτηθείς για τη ΔΕΗ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να μην σωθεί» ωστόσο ξεκαθάρισε πως «θα αναζητηθούν ευθύνες από αυτούς που μας την παρέδωσαν σε αυτά τα χάλια».

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση