Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κυρ. Μητσοτάκης: Αύξηση δόσεων για ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος
Κυρ. Μητσοτάκης: Αύξηση δόσεων για ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος

Κυρ. Μητσοτάκης: Αύξηση δόσεων για ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος

Tέσσερις νέες πρωτοβουλίες στο μέτωπο της οικονομίας, μεταξύ των οποίων και του αριθμού των δόσεων για φόρο εισοδήματος και , ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης στη Βουλή, κατά τη συζήτηση στο πλαίσιο ερώτησης του Αλέξη Τσίπρα στην «Ώρα του Πρωθυπουργού».

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης:

* Πρώτον, η ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ ενισχύεται με ακόμη 190 εκατομμύρια. Έτσι, μέχρι τα Ιουλίου θα καλύπτει το 60% των εργοδοτικών εισφορών για τους εργαζόμενους του προγράμματος. Και, αν χρειαστεί, το μέτρο θα επεκταθεί. Στόχος, να διατηρηθούν οι θέσεις απασχόλησης με τους εργοδότες να τις κρατούν οπωσδήποτε ενεργές.

* Δεύτερον, θεσπίζονται ευνοϊκοί όροι για την εξόφληση εκκρεμών φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών. Οι οφειλές Μαρτίου-Σεπτεμβρίου, που έχουν ανασταλεί, θα αποτελέσουν ξεχωριστό σύνολο, που θα αποπληρωθεί σε 12 άτοκες δόσεις ή σε 24 δόσεις μειωμένου επιτοκίου. Και, μάλιστα, από το . Στόχος, να ελαφρυνθούν νοικοκυριά και .

*Τρίτον, αυξάνεται ο αριθμός των δόσεων για φόρο εισοδήματος και . Έτσι, τα φυσικά πρόσωπα θα μπορούν να εκπληρώνουν τις φετινές υποχρεώσεις τους σε 8 μηνιαίες αντί των 3 διμηνιαίων δόσεων. Οι εταιρείες σε 8 αντί των 6 μηνιαίων. Και οι ιδιοκτήτες σε 6 αντί των 5. Στόχος και πάλι, να διευκολυνθούν οι .

* Και, τέταρτον, επιβραβεύονται οι συνεπείς : Όσοι αποπληρώσουν εφάπαξ τις φετινές υποχρεώσεις, θα έχουν άμεση έκπτωση φόρου σε ποσοστό 2%. Στόχος, προφανώς να πληρώσουν λιγότερο φόρο όλοι οι υπόχρεοι. Αλλά και να εξασφαλιστεί η ομαλή και έγκαιρη ροή εσόδων στα δημόσια ταμεία.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εμβολιασμός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους 18-24 ετών #εμβολιασμόςCovid - https://t.co/mxYkWnwdmq -

  • Παρουσιάζεται το βιβλίο «#Βασιλική» της Λεμονιάς Μουλά #Βασιλική - https://t.co/kBgYuiE1qn -

  • Εκτελούσε παράνομα #εργασίες σε εξωτερικό λουτρό  #εργασίες - https://t.co/RckgBgYdkI -

"Αλιεύοντας" την είδηση