Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κυρ. Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ: «Η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση»
Κυρ. Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ: «Η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση»

Κυρ. Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ: «Η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση»

Στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ βρίσκεται από το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος , ο οποίος αφού συναντήθηκε με τη διοίκηση και εκπροσώπους των εργαζομένων της Εκθεσης, στη συνέχεια ξεκίνησε την περιήγησή από το περίπτερο του υπουργείου ς Άμυνας, όπου τον υποδέχτηκαν ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος και η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων.

Ο κ. παρακολούθησε επίδειξη ανδρών των ειδικών δυνάμεων του στρατού, οι οποίοι έκαναν άσκηση με σχοινιά.

Με Guns N' Roses υποδέχθηκε η μπάντα του στρατού τον πρωθυπουργό 

Ο πρωθυπουργός παρακολούθησε επίδειξη ανδρών των ειδικών δυνάμεων του στρατού, οι οποίοι έκαναν άσκηση με σχοινιά, ενώ η μπάντα του σταρτού τον υποδέχθηκε παίζοντας το “Paradise City” των Gun N' Roses καθώς ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξη πριν από τις , είχε δηλώσει ότι είναι ένα από τα αγαπημένα του τραγούδια.

 

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός κατευθύνθηκε στο περίπτερο της Πυροσβεστικής, όπου τον υποδέχτηκε ο υπουργός Μιχάλης . Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τους πυροσβέστες για την τιτάνια προσπάθεια στην κατάσβεση των πυρκαγιών του καλοκαιριού και εξήρε την συμβολή του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε και το περίπτερο της ομάδας του Ηρακλή. Η περιοδεία του Κυρ. Μητσοτάκη στην 84η ΔΕΘ συνεχίζεται επισκεπτόμενος και άλλα περίπτερα της έκθεσης, ενώ σε λίγη ώρα θα απευθύνει χαιρετισμό στην τελετή εγκαινίων του περιπτέρου της Ινδίας που είναι η τιμώμενη χώρα της φετινής διοργάνωσης.

Στο περίπτερο της Ινδίας

«Δεν είναι τυχαίο ότι η Ινδία είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕθ, τώρα που η αφήνει πίσω της την κρίση και έχει ως κεντρικό σύνθημα την για όλους, την παντού» δήλωσε ο πρωθυπουργός, εγκαινιάζοντας το περίπτερο της Ινδίας.

Ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι είναι σημαντικό γιατί η Ινδία, τα τελευταία 10 χρόνια, διπλασίασε το ΑΕΠ και το κατά κεφαλήν εισόδημα των πολιτών της, καθώς εκατοντάδες εκατομμύρια Ινδοί βγαίνουν από τη φτώχια στην παραγωγή νέου πλούτου.

«Μπορούμε να αντλήσουμε αμοιβαία διδάγματα για το πώς μπορεί να γίνει η ανάπτυξη για όλους και να συμβαδίσει με την αλληλεγγύη» τόνισε ο πρωθυπουργός και στην συνέχεια αναφέρθηκε σε μία φράση του οικονομολόγου Αμάρτια Σεν ο οποίος είπε ότι «φτώχια είναι η στέρηση ευκαιριών» και σημείωσε ότι αυτό που ο ίδιος (ο Κυριάκος Μητσοτάκης) επιθυμεί είναι να δώσει απλόχερα τον πλούτο τον ευκαιριών.

«Στόχος μας είναι να γίνει η ΔΕΘ μια από τις καλύτερες εκθέσεις στον κόσμο»

«Στόχος μας είναι να γίνει η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης μια από τις καλύτερες εκθέσεις στον κόσμο», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τη διοίκηση.

O κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα μοναδικά πλεονεκτήματα που προσφέρει στη Θεσσαλονίκη το γεγονός ότι υπάρχουν 170 στρέμματα μέσα στην καρδιά της πόλης τα οποία, μέσα από ένα σημαντικό έργο αναβάθμισης στην κατεύθυνση της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και της διαμόρφωσης χώρων πρασίνου, θα αποτελούν ολοένα και περισσότερο σημείο αναφοράς για την κοινωνική, επιχειρηματική και αθλητική της πόλης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη στήριξή του στη διεθνή έκθεση και στάθηκε ιδιαίτερα στις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη από τις πρώτες κιόλας μέρες της νέας κυβέρνησης που αφορούν στην αναβάθμιση του ρόλου της ΔΕΘ και τη δημιουργία χώρων πρασίνου, γεγονός που θα τονώσει ακόμη περισσότερο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ΔΕΘ έναντι των ανταγωνιστών της.

Συνάντηση με τον Κ. Ζέρβα

Την πλήρη στήριξή του στον νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντησή τους, η οποία πραγματοποιήθηκε νωρίτερα, σύμφωνα με κυβερνητική ενημέρωση.

Ο κ. Ζέρβας ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για τα ζητήματα της Θεσσαλονίκης, λίγες μόνο μέρες από την ανάληψη των καθηκόντων του, ενώ από την πλευρά του ο πρωθυπουργός σημείωσε πως είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι τόσο εκείνος όσο και ο νέος δήμαρχος έχουν την ίδια φιλοσοφία για το πώς θα πρέπει να ασκείται η διοίκηση. Ο πρωθυπουργός και ο κ. Ζέρβας συμφώνησαν να συνεχίσουν την αγαστή τους.

Υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό, ο δήμαρχος τον καλωσόρισε και του χάρισε μία γραβάτα που φέρει το λογότυπο του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μητσοτάκης αφού τον ευχαρίστησε είπε: «Είναι πολύ όμορφη και επειδή εμείς φοράμε γραβάτες είναι ένα δώρο για το οποίο, είμαι σίγουρος, ότι εάν το χάριζες σε άλλους, δεν θα το εκτιμούσαν ιδιαίτερα. Οπότε σε ευχαριστώ πάρα πολύ».

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση