Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΚΟΣΜΟΣ / Κύπρος: Τη σορό γυναίκας περιείχε η πρώτη βαλίτσα που ανασύρθηκε από την «Κόκκινη Λίμνη» – Φωτογραφίες και βίντεο
Κύπρος: Τη σορό γυναίκας περιείχε η πρώτη βαλίτσα που ανασύρθηκε από την «Κόκκινη Λίμνη» – Φωτογραφίες και βίντεο

Κύπρος: Τη σορό γυναίκας περιείχε η πρώτη βαλίτσα που ανασύρθηκε από την «Κόκκινη Λίμνη» – Φωτογραφίες και βίντεο

Ξεκινά η επιχείρηση ανάσυρσης της δεύτερης βαλίτσας

Μία σορός βρέθηκε μέσα στη βαλίτσα που ανασύρθηκε λίγο πριν από τις δύο το μεσημέρι της Κυριακής από την «Κόκκινη Λίμνη», εκεί που είχε ρίξει τα άψυχα σώματα θυμάτων του ο 35χρονος «Ορέστης».

Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπεύθυνου του ΤΑΕ Λευκωσίας, Νεόφυτου Σιάηλου, η βαλίτσα περιείχε πτώμα γυναίκας και ένα τσιμεντομπλοκ. Η σορός βρίσκεται σε προχωρημένη αποσύνθεση και η ταυτότητά της θα εξακριβωθεί μετά από επιστημονικές εξετάσεις. Σήμερα δεν θα πραγματοποιηθεί νέα επιχείρηση ανάσυρσης. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, Νικόλα Χαραλάμπους, η σορός ανήκει σε ενήλικη γυναίκα.

Φορτηγό όχημα της Αστυνομίας έφτασε στην περιοχή της Κόκκινης Λίμνης, για να παραλάβει την βαλίτσα, η οποία θα μεταφερθεί στο νεκροτομείο.

Εντός της «Κόκκινης Λίμνης» εισήλθε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί και η βάρκα της ΕΜΑΚ, η οποία προσέγγισε το σημείο όπου τοποθετήθηκε το Μεγάλο Σάββατο η σημαδούρα.

Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, δήλωσε σχετικά με την επιχείρηση ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή, καθώς δεν πρέπει να αλλοιωθούν οι βαλίτσες και το περιεχόμενό τους.

Ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα μέλη της ΕΜΑΚ, είναι η λάσπη που υπάρχει στον πάτο της λίμνης και καθιστά το έργο τους πολύ δύσκολο. Κι αυτό γιατί η λάσπη μετακινείται, με αποτέλεσμα να χρειάζεται υπομονή, μέχρι να επέλθει ηρεμία στον βυθό, ενώ ενδεχομένως να χρειαστεί να σημαδέψουν ξανά τα σημεία.

Κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων από την Βρετανία, αναμένεται να φθάσει σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα στην Κύπρο, προκειμένου να βοηθήσει την Αστυνομία στις έρευνες για την πολύκροτη υπόθεση του 35χρονου δολοφόνου, «Ορέστη», την ώρα που ξεκινά η επιχείρηση ανάσυρσης της δεύτερης βαλίτσας που εντοπίστηκε στην Κόκκινη Λίμνη.

«Αναφορικά με τις υπό διερεύνηση υποθέσεις φόνου γυναικών, ο Αρχηγός Αστυνομίας, μετά από ενημέρωση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, από τις 20/04/2019 έχει ζητήσει τη συνδρομή ειδικών εμπειρογνωμόνων συγκεκριμένων ειδικοτήτων, από το Ηνωμένο Βασίλειο, με εξειδίκευση στον τομέα της μορφής εγκλήματος που διερευνά η Αστυνομία.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από τις Αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου και αναμένεται η κάθοδος πέντε ειδικών συμβούλων από το Ηνωμένο Βασίλειο στις 29/04/2019.

Οι ειδικότητες περιλαμβάνουν Ιατροδικαστή, Κλινικό Ψυχολόγο, Ειδικό Σύμβουλο με εμπειρία σε τέτοιας μορφής εγκλήματα, Ειδικό Ανακριτή με εμπειρία στο σοβαρό έγκλημα και Ειδικό Εμπειρογνώμονα για πολύπλοκες υποθέσεις», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της κυπριακής αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής Κύπρου» οι πέντε ειδικοί από το Ηνωμένο Βασίλειο, θα λάβουν εκτενή ενημέρωση για το προφίλ του 35χρονου, για την μέχρι τώρα πορεία των ερευνών, ώστε να μπορούν να εμπλακούν στην διαδικασία το συντομότερο δυνατόν. Μάλιστα, αναμένεται ότι εντός των επομένων ημερών θα συμμετάσχουν και σε διαδικασία ανάκρισης του «Ορέστη». Σκοπός είναι να διαπιστωθεί κατά πόσον ο 35χρονος έχει αποκαλύψει ολόκληρη την δράση του ή κρύβει καλά περισσότερα σκοτεινά μυστικά.

Maricar ή Livia;

Ανήμερα του Πάσχα, η επιχείρηση είχε ως αποτέλεσμα την ανάσυρση βαλίτσας. Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπεύθυνου του ΤΑΕ Λευκωσίας, Νεόφυτου Σιάηλου, η σορός βρίσκεται σε προχωρημένη αποσύνθεση. Η ταυτότητά της θα εξακριβωθεί μετά από επιστημονικές εξετάσεις, πρόσθεσε. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, δεν πραγματοποιήθηκε νέα επιχείρηση ανάσυρσης, παρά μόνον επιχείρηση διερεύνησης του πυθμένα της λίμνης, καθώς η τρίτη βαλίτσα εξακολουθεί να αγνοείται.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η σορός ανήκει σε ενήλικη γυναίκα, διευκρίνισε ο κ. Σιάηλος. Ερωτηθείς ο κ. Σιάηλος σε σχέση με το ενδεχόμενο να υπάρχουν περισσότερα θύματα του Ορέστη, ανέφερε ότι δεν μπορεί να πει κάτι τέτοιο, ωστόσο, ο ύποπτος ανακρίνεται καθημερινά.

Η ομολογία του 35χρονου, σε σχέση με την Κόκκινη Λίμνη, έχει να κάνει με τρία πρόσωπα: την 36χρονη Livia Bunea και την 8χρονη κόρη της Elena, από Ρουμανία, και την Maricar Valdez Arquiola από τις Φιλιππίνες.

Όπως δήλωσε ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας, Νεόφυτος Σιάηλος, από την σκηνή, ο Ιατροδικαστής που εξέταση την σορό, διαπίστωσε ότι ανήκει σε ενήλικη γυναίκα, αλλά βρίσκεται σε προχωρημένη αποσύνθεση. Με αυτά ως δεδομένα, εκ πρώτης όψεως, αποκλείεται η σορός να ανήκει στην 8χρονη Elena και η προσοχή στρέφεται στις Livia και Maricar.

Δύσκολο το έργο των ιατροδικαστών

Μέχρι την ταυτοποίηση της σορού, ωστόσο, θα μεσολαβήσουν διάφορες επιστημονικές και άλλες εξετάσεις, πρόσθεσε ο κ. Σιάηλος. Σε πρώτο στάδιο, η σορός μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο για εξετάσεις, ενώ θα ακολουθήσει η νενομισμένη νεκροψία, από την οποία ίσως προκύψουν περαιτέρω ενδείξεις για την ταυτότητά της.

Ωστόσο, όπως και στην περίπτωση των Marry Rose και Arian Palanas, φαίνεται ότι φως θα ρίξει η εξέταση σε δείγματα γενετικού υλικού, διαδικασία η οποία απαιτεί χρόνο για να περατωθεί. Να θυμίσουμε ότι η Marry Rose ταυτοποιήθηκε χάριν στην εξέταση DNA, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα για την δεύτερη σορό, η οποία εκτιμάται ότι ανήκει στην Arian.

Επίσης, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, το Μεγάλο Σάββατο, όταν ο 35χρονος παρουσιάστηκε για ανανέωση του διατάγματος κράτησής του, εξίσου δύσκολη είναι και η ταυτοποίηση του πέμπτου θύματός του, της Κάτχα Ανού από το Νεπάλ. Κι αυτή η σορός, που είχε εντοπιστεί σε ξεροπήγαδο στο πεδίο βολής Ξυντούς στην Ορούντα, ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση.

Χθες, ο συλληφθείς επέστρεψε στο σημείο του, κατά την ομολογία του, υγρού τάφου τριών εκ των θυμάτων του και προέβη σε υπόδειξη σκηνών στους ανακριτές και στα μέλη των ομάδων διερεύνησης. Κατόπιν των υποδείξεών του, τα μέλη της ΕΜΑΚ εισήλθαν στην «Κόκκινη Λίμνη» με βάρκα και τοποθέτησαν σημαδούρες στα σημεία όπου εντοπίστηκαν από την ρομποτική κάμερα «δύο αντικείμενα που προκαλούν εύλογες υποψίες ότι πρόκειται για τις ταξιδιωτικές βαλίτσες», όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Βάσιμοι φόβοι για περισσότερα θύματα

Η στάση που κράτησε μέχρι στιγμής ο 35χρονος αξιωματικός στις ανακρίσεις δείχνουν ότι μπορεί η μακάβρια λίστα των θυμάτων του να είναι μεγαλύτερη, έστω κι αν ίδιος επιμένει ότι αποκάλυψε τα πάντα.

Ένα από τα ερωτήματα που προκύπτει είναι το μεγάλο κενό που παρατηρείται από την πρώτη του χρονικά δολοφονία μέχρι την δεύτερη και κατά πόσο θα μπορούσε να πνίξει αυτή την αρρωστημένη του μανία για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι ανακριτές της υπόθεσης θέλουν να είναι σίγουροι ότι ο 35χρονος δεν έχει άλλα μυστικά κρυμμένα.

Οι ανακριτές ανησυχούν ότι ο ύποπτος 35χρονος τους δίνει στοιχεία και απαντήσεις με δόσεις, όσον αφορά την μακάβρια δράση του.

Υπενθυμίζεται ότι ο 35χρονος στις αρχικές του ανακρίσεις, είχε κάνει λόγο για πέντε δολοφονίες, ωστόσο, αμέσως μετά κατέβασε τον αριθμό στις δύο λέγοντας ότι σάστισε αρχικά εξαιτίας της ανάκρισης και υπέπεσε στο λάθος.

Στο μεταξύ φωτογραφίες από την «Κόκκινη Λίμνη», από προηγούμενα έτη, κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού κοινοποιούνται εκ νέου, με αφορμή τα στυγερά εγκλήματα του 35χρονου και τις αποκαλύψεις του για το πώς ξεφορτώθηκε τις σορούς των θυμάτων του. Οι εν λόγω λήψεις δείχνουν ότι, κατά τα έτη 2017 και 2018, στον πυθμένα της λίμνης, στην οποία η στάθμη του νερού ήταν σε χαμηλότερα επίπεδα, βρίσκονταν ταξιδιωτικές βαλίτσες.

 

 

 

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Nίκη για την ομάδα Βόλεϊ του Ολυμπιακού Βόλου #γυναικείαομάδαβόλεϊ - https://t.co/whWLcdBxAI -

  • Διπλή νίκη για τα κορίτσια του Ολυμπιακού Βόλου #κορασίδεςΟλυμπιακούΒόλου - https://t.co/5pwP2pi0QP -

  • Η #πατρίδα μας… οι #λέξεις #λέξεις #πατρίδα - https://t.co/hJYXgwPtmM -

"Αλιεύοντας" την είδηση