Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κυπελλούχος Ευρώπης η ΑΕΚ στο χάντμπολ
Κυπελλούχος Ευρώπης η ΑΕΚ στο χάντμπολ

Κυπελλούχος Ευρώπης η ΑΕΚ στο χάντμπολ

Η ΑΕΚ επισε στη Χλκίδ της Ίσταντς -και με… προίκα και το 30-26 του πρώτου αγώνα- σήκωσε το πρώτο ευρωπαϊκό Κύπελλο στο χάντμπολ (EHF European Cup) και δεύτερο τρόπαιο στο ανδρικό χάντμπολ, μετά το Challenge Cup που κατέκτησε το 2012 ο Διομήδης Άργους με προπονητή τον νυν «αρχιτέκτονα» του «δικεφάλου», Δημήτρη Δημητρούλια.

Με τον κόσμο της Κυπελλούχου Ελλάδος -η οποία πλέον στοχεύει στο τρεμπλ- να δίνει βροντερό «παρών» στο κλειστό, ωθώντας τους παίκτες της ομάδας του στην ευρωκούπα. Απίθανη εμφάνιση από τον Μπάουερ, ο οποίος ήταν «κέρβερος» στο δεύτερο ημίχρονο και με τους Μυλωνά και Κεδέρη να αποτελούν την αιχμή του δόρατος στον τομέα του σκοραρίσματος.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε στο παιχνίδι με φόρα από την… Παρασκευή, παίρνοντας από το ξεκίνημα τα ηνία στην αναμέτρηση αλλά το 11-11, ήταν και το τελικό σκορ σε ένα πρώτο ημίχρονο με αρκετές δίλεπτες από τους ρέφερι (3-2 για Ίσταντς και ΑΕΚ, αντίστοιχα).

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε χωρίς γκολ στα πρώτα δυόμισι λεπτά, με την Ίσταντς -η οποία αγωνιζόταν χωρίς τερματοφύλακα στις επιθέσεις της- να προηγείται 12-11 με το Χάλμπακ. Οι «κιτρινόμαυροι», ωστόσο, δεν άφησαν τους, τυπικά γηπεδούχους, να ξεφύγουν χάρη στις δύο πέναλτι του Δομπρή.

Οι δύο ομάδες το πήγαιναν γκολ-γκολ (15-15) με τους Καλόμοιρο και Κεδέρη να πετυχαίνουν τρομερά τέρματα, για να φέρουν εκ νέου στο +2 τον «δικέφαλο» και τον Μυλωνά να γράφει το 16-19. Κάπου εκεί τελείωσε και η υπόθεση κατάκτησης με την ΑΕΚ να φτάνει μέχρι και το +6 (16-22) χάρη στην… οργιαστική εμφάνιση του Μπάουερ, για το τελικό 20-24.

Ο Λευτέρης για τα μέτρα υγιεινής & ς

Ο Λευτέρης ανάρτησε στο twitter την ακόλουθη δήλωση για την ανύπαρκτη τήρηση των πρωτοκόλλων υγιεινής & ασφάλειας:

Η ανύπαρκτη τήρηση των πρωτοκόλλων υγιεινής & ασφάλειας, στον ευρωπαϊκό τελικό χάντμπολ στη , δεν περιποιεί τιμή στη διοργανώτρια ΑΕΚ & στον έχοντα την ευθύνη αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ για τη λήψη & εφαρμογή των μέτρων. Τέτοιες δεν είναι αποδεκτές & επισύρουν συνέπειες.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση