Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κυπελλούχος Ελλάδας ο ΠΑΟΚ
Κυπελλούχος Ελλάδας ο ΠΑΟΚ

Κυπελλούχος Ελλάδας ο ΠΑΟΚ

Έληξε ο τελικός κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ με τον δεύτερο να σηκώνει το κύπελλο.

Με γκολ στο 81′ ο ΠΑΟΚ έκανε το 2-1 με το παιχνίδι να διακόπτεται προσωρινά λόγω ς στην κερκίδα του ΠΑΟΚ και τα πνεύματα να οξύνονται λίγα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα.

Ο τελικός κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε μετά από ημίωρη καθυστέρηση λόγω επεισοδίων ενώ συζητήθηκε και το ενδεχόμενο ο αγώνας να αναβληθεί.

Μετά την είσοδο των παικτών στο γήπεδο, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και κατατέθηκε στεφάνι για τον άτυχο φίλαθλο του ΠΑΟΚ που έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο, στην προσπάθειά του να ξεφύγει από κουκουλοφόρους στη Θεσσαλονίκη.

Οι εντεκάδες:

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς, 4-3-3): Γλύκος – Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς – Κάνιας, Σάκχοφ, Τσίμιροτ – Κάμπος, Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς.
Στον πάγκο: Σιαμπάνης, Κίτσιου, Μαλεζάς, Ενρίκε, Ματθαίου, Πέλκας, Αθανασιάδης.
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ, 4-2-3-1): Ανέστης – Γκάλο, Τσιγκρίν, Βράνιες, Ντίντακ – Γιόχανσον, Σιμόες – Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος, Πατίτο – Αραούχο.
Στον πάγκο: Μς, Κολοβέτσιος, Βάργκας, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας, Τσέλιος, Αλμέιδα

Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας), με βοηθούς τους Χρήστο Μπαλτά (Αχαΐας), Γιώργο Καλφόγλου (Θεσπρωτίας), ενώ τέταρτος είναι ο Καλογερόπουλος (Αθήνας). Επιπρόσθετοι βοηθοί είναι οι Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών). Παρατηρητής ο Ιωάννης Τσαχειλίδης (Πειραιά).

 

Ο Ιβάν Σαββίδης

Ο Ιβάν Σαββίδης ένιωθε σίγουρος για την κατάκτηση του Κυπέλλου, τονίζοντας πως ο ΠΑΟΚ αξίζει και δεύτερο τίτλο την φετινή χρονιά. «Στον Ολυμπιακό δεν θέλουν να παραδεχτούν πως η ηγεμονία τους τελειώνει», είπε επίσης ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ιβάν Σαββίδης μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου: «Αισθανόμουνα ότι η ομάδα είναι ανεβασμένη, ήμασταν τόσο ενωμένοι στον στόχο. Το έχω πει με λίγο υπερβολικό τρόπο ότι πάμε για το Κύπελλο, αλλά είχαμε αυτό το συναίσθημα. Βλέπουμε το ποδόσφαιρο και βλέπουμε ότι η ομάδα μας άξιζε δύο τίτλους. Βεβαίως ξεκινήσαμε νευρικά, σκοράραμε, δεχθήκαμε το περίεργο γκολ και όποια ομάδα έβαζε το δεύτερο θα μπορούσε να κερδίσει. Τα παιδιά θέλανε πολύ να κάνουνε δώρο στον ΠΑΟΚ και μπορώ να πω ότι τα καταφέρανε και χθες τους είπα μια κουβέντα: «αύριο θα κερδίσει η ψυχολογία και να παίξετε για να πάρουμε τον τίτλο». Να ευχαριστήσω όσους έχουν δουλέψει, όλα τα γραφεία, τους ποδοσφαιριστές, τους φιλάθλους που πήγαν στην προπόνηση και στήριξαν τα παιδιά. Ήμασταν μια μεγάλη οικογένεια. Έχω πει στον Ίβιτς ότι εγώ πίστευα πως θα κερδίσει το Κύπελλο και σήμερα όταν έμπαινε στο πούλμαν είπα στον Ίβιτς ότι πιστεύω, για κάποιο λόγο είμαι απόλυτα σίγουρος πως θα πάρεις το Κύπελλο. Είμαι πολύ χαρούμενος που είναι άξιος της εμπιστοσύνης μας.

Θέλω να ευχαριστήσω την ΑΕΚ. Είδαμε ένα αρκετά ήρεμο ματς. Υπήρχαν κάποια σκληρά σημεία, αλλά είναι ένας τελικός Κυπέλλου. Είπα στον κ. Μελισσανίδη: «Δημήτρη θα χαρείς σήμερα στη δική μου χαρά». Θέλω να ευχηθώ πως να είναι αρχή για μεγάλες νίκες. Εκτιμώ ότι για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν πρέπει να υπάρχει μονοπώλιο. Κάθε χρόνια και από μία ομάδα να κερδίζει. Αντιλαμβάνομαι ότι στον Ολυμπιακό δεν θέλουν να παραδεχτούν πως η ηγεμονία τους τελειώνει. Ο ΠΑΟΚ είναι πιο δυνατή ομάδα απ΄ αυτούς και οικονομικά. Δεν μ΄ αρέσει να μιλάω πολύ. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους, όλους όσους εξασφάλισαν την ασφάλεια σήμερα και σε όσους ήρθαν σήμερα, στην αστυνομία, στην και στον υφυπουργό Αθλητισμού. Υπήρχε μια ανησυχία ότι θα μπορούσαν να αναβάλουν τον τελικό. Ο κ. Δρόσος και ο κ. είχαν πάρει τη σωστή απόφαση για να γίνει ο τελικός».

Οργή Μελισσανίδη

Οργισμένος ήταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης μετά το φινάλε του τελικού Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με τον ΠΑΟΚ, που κρίθηκε με γκολ οφσάιντ του Ενρίκε στο 81ο λεπτό. Ο ισχυρός άνδρας της Ένωσης ανέφερε πως ο βοηθός, Γιώργος Καλφόγλου ήταν στημένος και πως οι συγγνώμες είναι για το… .

«Για μένα δεν ήταν ανθρώπινο λάθος. Ο επόπτης ήταν στημένος. Τι να την κάνεις την συγ. Συγγνώμες στο », είπε ο Δημήτρης Μελισσανίδης αμέσως μετά τη λήξη του τελικού με τον «Δικέφαλο του Βορρά».

«Τι δηλώσεις να κάνω. Με τρία μέτρα οφσάιντ πάρθηκε ένα Κύπελλο. Ο ΠΑΟΚ δεν με πειράζει να το πάρει το Κύπελλο. Με τρία μέτρα οφσάιντ, το είδατε όλοι. Με αυτή την αλητεία, με αυτόν τον επόπτη, τον παλιοαλήτη», ανέφερε ακόμα o «Τίγρης», αποχωρώντας από το γήπεδο.

 

Ο επόπτης Καλφόγλου που έκρινε τον τελικό με την λανθασμένη κατοχύρωση του γκολ του Ενρίκε ζήτησε συγ από τους ανθρώπους της ΑΕΚ και ξεκαθάρισε πως θα παραιτηθεί άμεσα!

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση