Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Κυκλοφοριακές αλλαγές στη συμβολή των οδών Λαρίσης – Διμηνίου
Κυκλοφοριακές αλλαγές στη συμβολή των οδών Λαρίσης – Διμηνίου

Κυκλοφοριακές αλλαγές στη συμβολή των οδών Λαρίσης – Διμηνίου

Διάρκειας ενός μήνα για την κατασκευή του κυκλικού κόμβου

Κυκλοφοριακές έχουν τεθεί σε εφαρμογή από σήμερα το πρωί, Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2017, και θα ισχύσουν για ένα περίπου μήνα έως ότου ολοκληρωθεί ο πρώτος και δυσκολότερος στην εκτέλεσή του, από τους 4 κυκλικούς κόμβους, αυτός στη συμβολή των οδών Λαρίσης – Διμηνίου. Λόγω των αναπόφευκτων παρενεργειών που παρατηρούνται στην κυκλοφορία, από το Δήμο Βόλου και την Τροχαία Βόλου παρακαλούνται οι οδηγοί που κινούνται στην περιοχή να χρησιμοποιούν τον Περιφερειακό και να αποφύγουν την κίνηση μέσω της οδού Μπότσαρη.

Η Δημοτική Αρχή ζητεί την υπομονή και την κατανόηση των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής, που θα επηρεαστούν πρόσκαιρα από τις ρυθμίσεις.

Αυτές είναι απαραίτητες προκειμένου να επισπευστεί ο χρόνος αποπεράτωσης των εργασιών και να υπάρξει η λιγότερη δυνατή όχληση και το έργο να δοθεί σε χρήση μέχρι τέλος του μήνα.
Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, με θετικές επιπτώσεις στη λειτουργία και την αισθητική της πόλης, συνολικά, και γι αυτό θα πρέπει όλοι να δείξουν πνεύμα συνεργασίας, «μην αφήνοντας το δέντρο να μας κρύψει το δάσος».

Από πλευράς Δήμου θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να τηρηθούν με απόλυτη συνέπεια τα προβλεπόμενα από την σύμβαση του έργου χρονοδιαγράμματα.

Η απόφαση των ρυθμίσεων

Η απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας έχει ως εξής:

Στη Ν. Ιωνία Μαγνησίας σήμερα την 29 του μηνός Οκτωβρίου του έτους 2017, ημέρα της εβδομάδος Κυριακή και 10.00, 1. Έχοντας υπόψη: α) Τις διατάξεις του άρθρου 52 παρ. 2 του Ν. 2696/99 «Κύρωση του Κ.Ο.Κ.». β) Η από 27/10/2017 αίτηση της ΕΡΓΟΑΣΦΑΛΤΙΚΗΣ – . ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ Α.Τ.Ε. ) Την υπ’ αριθ. 5521/17/2164267 από 29-10-2017 αναφορά του Τ.Τ. Βόλου. 2. και αποσκοπούντες στην ομαλή διεξαγωγή της κατά την εκτέλεση εργασιών για την κατασκευή κυκλικού κόμβου στη συμβολή των οδών Λαρίσης – Διμηνίου, στο Βόλο αποφασίζουμε

Άρθρο 1ο: Την προσωρινή ολική διακοπή της της οδού Λαρίσης, στο ρεύμα εισόδου της πόλεως, από τη συμβολή της με την οδό Ναυπλίου έως την οδό Παπαφλέσσα από 30/10/2017, ημέρα έως 20/12/2017 ημέρα Τετάρτη και καθόλο το 24ωρο, λόγω εργασιών κυκλικού κόμβου, με την προϋπόθεση των διατάξεων «Περί κοινής ησυχίας» και «Κυριακής Αργίας».

Η κίνηση των οχημάτων κατά την εκτέλεση του έργου θα διεξάγεται ως ακολούθως:

Κατεύθυνση οχημάτων από Λάρισα προς Βόλο

Τα οχήματα που κινούνται επί της οδού Λαρίσης στο ρεύμα καθόδου προς Βόλο, θα οδηγούνται σε παράκαμψη αριστερά της υφιστάμενης κεντρικής νησίδας, αμέσως μετά τη διασταύρωση της οδού Λαρίσης με την οδό Ναυπλίου, στη συνέχεια θα χρησιμοποιούν το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας της οδού Λαρίσης και τέλος μέσω παράκαμψης της κεντρικής νησίδας, πριν από την διασταύρωση της οδού Λαρίσης με την οδό Παπαφλέσσα, θα επανέρχονται δεξιά στο ρεύμα καθόδου της οδού Λαρίσης με φορά προς Βόλο.

Κατεύθυνση οχημάτων από Βόλο προς Λάρισα

Τα οχήματα που κινούνται στην οδό Λαρίσης στο ρεύμα ανόδου, θα ακολουθούν δεξιά την Λαρίσης – Παπαφλέσσα – Αγίων Αναργύρων – Μπότσαρη _ Κατσαντώνη – Ναυπλίου – Λαρίσης. Η διαδρομή Παπαφλέσσα – Αγίων Αναργύρων – Μπότσαρη _ Κατσαντώνη – Ναυπλίου, θα λειτουργεί ως μονόδρομος με προτεραιότητα έναντι των καθέτων οδών, από την οδό Λαρίσης (με Παπαφλέσσα) έως την οδό Λαρίσης (με Ναυπλίου).

Θα απαγορεύεται αμφίπλευρα η στάση και η στάθμευση σε όλο το μήκος της διαδρομής, εκτός της πιάτσας ταξί επί της οδού Παπαφλέσσα.

Κατεύθυνση από Ν. Ιωνία και συνοικία Αγίων Αναργύρων προς Βόλο

Τα οχήματα που κινούνται επί της οδού Μπότσαρη θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την οδό Μιαούλη ή την οδό Κολοκοτρώνη για κίνηση προς Βόλο. Για την απρόσκοπτη κίνηση των οχημάτων καθώς και της Γραμμής 3 του αστικού μονοδρομείται το τμήμα της οδού Κολοκοτρώνη (από Μπότσαρη προς και μέχρι Παπαφλέσσα ).

Κατεύθυνση από Διμήνι προς Βόλο

Τα οχήματα που κινούνται επί της οδού Διμηνίου (Δερβενακίων) θα μπορούν να χρησιμοποιούν εναλλακτικά είτε την οδό Ξάνθου, είτε την οδό Αναγνωστοπούλου για προς Βόλο.

Ο ανάδοχος των εργασιών οφείλει σε όλη τη διάρκεια της εφαρμογής των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων να τοποθετεί και συντηρεί σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία τις απαιτούμενες πινακίδες σήμανσης, φανούς, αντανακλαστικά, προειδοποιητικές και πληροφοριακές πινακίδες, προσωρινά στηθαία ασφαλείας, καθώς και γενικά να λαμβάνει κάθε απαιτούμενο μέτρο, ώστε να εξασφαλίζεται με αποκλειστική μέριμνα και ευθύνη του η ομαλή και ασφαλής διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην περιοχή των εκτελούμενων έργων.

Στο δρόμο οι αστυνομικοί της Τροχαίας

Εν τω μεταξύ, στο δρόμο είναι από το πρωί μέχρι και αυτή την οι αστυνομικοί της Τροχαίας στην οδό Λαρίσης προκειμένου να ρυθμίσουν την κυκλοφορία των οχημάτων που σχηματίζουν ουρές.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε εφαρμογή λόγω των εργασιών κατασκευής του κυκλικού κόμβου στη συμβολή των οδών Λαρίσης-Παλιουρίου.

Δεκάδες οδηγοί που δεν γνωρίζουν τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και χάνοντας την πεπατημένη αγανακτούν, αλλά οι είναι εκεί για να τους ενημερώσουν σχετικά, και σε όλα τα σημεία των γύρω δρόμων υπάρχουν ενημερωτικές πινακίδες.

Παράλληλα συνεργεία του Δήμου Βόλου προχωρούν στο ξήλωμα των φωτεινών σηματοδοτών.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ματαιώνεται λόγω COVID-19 το παζάρι Βελεστίνου  - https://t.co/Kj7qcgeLzS -

  • Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση καλυμμάτων στα δίκτυα ύδατος και ρεύματος στον κυματοθραύστη - https://t.co/VTnlCs8jkX… -

  • Εκπαίδευση τεσσάρων μαθητευόμενων ατόμων των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ στην ΠΕΜΣ #ΕΠΑΣΟΑΕΔ - https://t.co/6Z2P4ViCoS -

"Αλιεύοντας" την είδηση