Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΚΥΑ για την ανταλλαγή κτιρίων μεταξύ Αρχαιολογικού Μουσείου και Νοσοκομείου Βόλου 
ΚΥΑ για την ανταλλαγή κτιρίων μεταξύ Αρχαιολογικού Μουσείου και Νοσοκομείου Βόλου 

ΚΥΑ για την ανταλλαγή κτιρίων μεταξύ Αρχαιολογικού Μουσείου και Νοσοκομείου Βόλου 

Υπεγράφη από την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Π. Πολάκη, η ΚΥΑ για παραχώρηση χρήσης άνευ ανταλλάγματος του τμήματος του κτιρίου αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας (χρήση του Γ.Ν. Βόλου), στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (χρήση του Μουσείου Βόλου)».
Σύμφωνα με την απόφαση, παραχωρείται δωρεάν κατά χρήση για 20 χρόνια, το τμήμα του κτιρίου α’ που βρίσκεται εντός του οικοπέδου αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας το οποίο απαλλοτριώθηκε για χρήση του Γ.Ν.Βόλου, προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για χρήση του Μουσείου Βόλου, όπως αποτυπώνεται στο παρακάτω σκαρίφημα.
Προϋπόθεση της παραχώρησης αποτελεί η έκδοση αντίστοιχης Υπουργικής Απόφασης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την παραχώρηση της χρήσης του τμήματος του κτιρίου β’ που βρίσκεται εντός του οικοπέδου αρμοδιότητάς του, προς το Υπουργείο Υγείας για χρήση του Γ.Ν.Βόλου, όπως αποτυπώνεται στο ανωτέρω σκαρίφημα, για το ίδιο χρονικό διάστημα.
Σε διαφορετική περίπτωση η παρούσα απόφαση αίρεται αυτοδίκαια.
Η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου των κτιρίων θα γίνει μετά από σύμφωνη γνώμη και των δύο Υπηρεσιών (Γ.Ν.Βόλου και Μουσείο Βόλου), σεβόμενη τις υφιστάμενες οδεύσεις των υπαρχόντων κτιρίων.
Από της πράξεως παραχώρησης οι δαπάνες επισκευής συντήρησης και λειτουργίας, οι λογαριασμοί Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας καθώς και οι φόροι, τέλη των παραχωρούμενων κτιρίων θα επιβαρύνουν εξ ολοκλήρου τον φορέα που θα τα χρησιμοποιεί.
Για κάθε ουσιώδη αλλαγή ή προσθήκη των κτιρίων θα ενημερώνεται με την υποβολή αντίστοιχων τεχνικών σχεδίων και των απαιτούμενων αδειών, το Γ.Ν.Βόλου, η 5η Υγειονομική Περιφέρεια και η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση