Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Κρατούμενος στις φυλακές Βόλου έσπασε τη λεκάνη της τουαλέτας
Κρατούμενος στις φυλακές Βόλου έσπασε τη λεκάνη της τουαλέτας

Κρατούμενος στις φυλακές Βόλου έσπασε τη λεκάνη της τουαλέτας

Με την της μεταγωγής σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα τιμωρήθηκε ένας 18χρονος που στις 21 Μαρτίου 2019 με αυτοσχέδιο σιδερικό κατέστρεψε τη λεκάνη μιας τουαλέτας, μέσα στο Κατάστημα Κράτησης Νέων των Φυλακών Βόλου.

Προχθές συνεδρίασε το πειθαρχικό συμβούλιο των φυλακών και αποφάσισε να τιμωρήσει με μεταγωγή σε άλλη της χώρας τον 18χρονο Ιρακινό, για τη καταστροφή περιουσιακού στοιχείου του καταστήματος.

Παράλληλα άλλοι έξι κρατούμενοι με καταγωγή από την Αλγερία με τους οποίους ο 18χρονος έμενε στον ίδιο θάλαμο, και βρίσκονταν σε κόντρα έχοντας κακές σχέσεις, κρίθηκαν αθώοι από το συμβούλιο, αφού δεν συμμετείχαν στη καταστροφή της λεκάνης.

Υπενθυμίζεται πως στις φυλακές Χιλιαδούς κρατούνται νεαροί από 18 έως 25 ετών από συνολικά 24 χώρες του κόσμου (, Συρία, Αλγερία, Αίγυπτος, , Αφγανιστάν, , κ..), με την κατάσταση να είναι δύσκολη, αφού επικρατεί συμφόρηση λόγω του αυξημένου αριθμού των φυλακισμένων.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι μεταγωγές σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα είναι συχνές, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της αποσυμφόρησης, αλλά την ίδια στιγμή καταφτάνουν άλλοι κρατούμενοι, με την κατάσταση να παραμένει τελικά ίδια.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Προχωρούν οι εργασίες κατασκευής νέας γέφυρας στο Πουρί Αγιοκάμπου #ΠουρίΑγιοκάμπου - https://t.co/zIjyQxxXuI -

  • Επίσκεψη Κ.Παπανάτσιου στο παράρτημα των Γενικών Αρχείων του Κράτους Μαγνησίας #ΓΑΚΜαγνησίας - https://t.co/UKi6xxOalD -

  • Συνεχίζεται η εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών #ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ - https://t.co/su51ZWYtiS -

"Αλιεύοντας" την είδηση