Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Κρατούμενος στις φυλακές Βόλου έσπασε τη λεκάνη της τουαλέτας
Κρατούμενος στις φυλακές Βόλου έσπασε τη λεκάνη της τουαλέτας

Κρατούμενος στις φυλακές Βόλου έσπασε τη λεκάνη της τουαλέτας

Με την ποινή της μεταγωγής σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα τιμωρήθηκε ένας 18χρονος Ιρακινός που στις 21 Μαρτίου 2019 με αυτοσχέδιο σιδερικό κατέστρεψε τη λεκάνη μιας τουαλέτας, μέσα στο Κατάστημα Κράτησης Νέων των Φυλακών Βόλου.

Προχθές συνεδρίασε το πειθαρχικό συμβούλιο των φυλακών και αποφάσισε να τιμωρήσει με μεταγωγή σε άλλη φυλακή της χώρας τον 18χρονο Ιρακινό, για τη καταστροφή περιουσιακού στοιχείου του καταστήματος.

Παράλληλα άλλοι έξι κρατούμενοι με καταγωγή από την Αλγερία με τους οποίους ο 18χρονος έμενε στον ίδιο θάλαμο, και βρίσκονταν σε κόντρα έχοντας κακές σχέσεις, κρίθηκαν αθώοι από το συμβούλιο, αφού δεν συμμετείχαν στη καταστροφή της λεκάνης.

Υπενθυμίζεται πως στις φυλακές Χιλιαδούς κρατούνται νεαροί από 18 έως 25 ετών από συνολικά 24 χώρες του κόσμου (Ιράκ, Συρία, Αλγερία, Αίγυπτος, Παλαιστίνη, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Μαρόκο κ.α.), με την κατάσταση να είναι δύσκολη, αφού επικρατεί συμφόρηση λόγω του αυξημένου αριθμού των φυλακισμένων.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι μεταγωγές σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα είναι συχνές, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της αποσυμφόρησης, αλλά την ίδια στιγμή καταφτάνουν άλλοι κρατούμενοι, με την κατάσταση να παραμένει τελικά ίδια.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η ξεπερασμένη πρακτική της «δωρεάς» της ΑΓΕΤ και οι πρόθυμοι βαστάζοι βουλευτές της ΝΔ - https://t.co/udXs6q2Xp0 -

  • Καταστράφηκε αγροτικό όχημα από φωτιά στον Δρυμώνα Αλμυρού - https://t.co/VVCPdJHUZy -

  • Συνελήφθη στη Σκόπελο για παράνομη περίφραξη σε οικόπεδο - https://t.co/vqDIT5xtWO -

"Αλιεύοντας" την είδηση