Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κουκάκι: Τη μετατροπή της κατηγορίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας ζητούν οι Ειδικοί Φρουροί
Κουκάκι: Τη μετατροπή της κατηγορίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας ζητούν οι Ειδικοί Φρουροί

Κουκάκι: Τη μετατροπή της κατηγορίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας ζητούν οι Ειδικοί Φρουροί

Την ανάθεση σε δικηγόρους να προβούν σε όλες τις νομικές ενέργειες, ώστε «να γίνει ορθός νομικός χαρακτηρισμός των αποδιδόμενων πράξεων στους θύτες, από απόπειρα σωματικών βλαβών σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των αστυνομικών», ανακοίνωσε το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής, σχετικά με την στο Κουκάκι και τα επεισόδια που σημειώθηκαν.

Στην ανακοίνωσή τους οι Ειδικοί Φρουροί, αναφορικά με τις που ασκήθηκαν κατά των συλληφθέντων, τονίζουν: πως «τους προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι, απόπειρες ανθρωποκτονίας εις βάρος αστυνομικών, αντιμετωπίζονται ως απλά πλημμελήματα», προσθέτοντας πως τιμούν και σέβονται κάθε απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, όμως το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. «δεν μπορεί να σιωπά όταν, εκ της λογικής, διαπιστώνει εγκληματικές ενέργειες δραστών, κατά του υπέρτατου αγαθού της ανθρώπινης ζωής, να αξιολογούνται ως απλές πλημμεληματικές ».

Τέλος, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής, σε συνεννόηση με συνάδελφους αστυνομικούς που δεχτήκαν τη δολοφονική επίθεση στο Κουκάκι, ανέθεσε στους δικηγόρους Αθηνών, Αθανάσιο Πλεύρη και Εβίτα Βαρελά την υπόθεση.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Σε ότι αφορά τις που ασκήθηκαν κατά των συλληφθέντων, από τις καταλήψεις κτηρίων στις οδούς Ματρότζου και Παναιτωλίου, μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι, απόπειρες ανθρωποκτονίας εις βάρος αστυνομικών, αντιμετωπίζονται ως απλά πλημμελήματα.

Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. τιμά και σέβεται κάθε απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, δεν μπορεί όμως να σιωπά όταν, εκ της λογικής, διαπιστώνει εγκληματικές ενέργειες δραστών, κατά του υπέρτατου αγαθού της ανθρώπινης ζωής, να αξιολογούνται ως απλές πλημμεληματικές .

Ως εκ τούτου, το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής, σε συνεννόηση με συνάδελφους αστυνομικούς που δεχτήκαν τη δολοφονική επίθεση στο Κουκάκι, ανέθεσε στους δικηγόρους Αθηνών, Αθανάσιο Πλεύρη και Εβίτα Βαρελά, να προβούν σε όλες τις νομικές ενέργειες, ώστε να γίνει ορθός νομικός χαρακτηρισμός των αποδιδόμενων πράξεων στους θύτες, από απόπειρα σωματικών βλαβών σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των αστυνομικών».

Τι έδειξαν οι δακτυλικών αποτυπωμάτων στην επιχείρηση της 18ης Δεκεμβρίου στο Κουκάκι

Ολοκληρώθηκαν από τα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών οι δακτυλικών αποτυπωμάτων στα ευρήματα που συνελέγησαν την 18η Δεκεμβρίου, στη διάρκεια επιχειρήσεων για την εκκένωση κτιρίων-καταλήψεων στο Κουκάκι, επί των οδών Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21  και Αρβάλης 3.

Στην Ματρόζου σε σύνολο 35 πειστηρίων (14 πυροσβεστήρες, κράνη, φορητοί υπολογιστές κ.λπ.) ευρέθησαν μόνον τρία δακτυλικά αποτυπώματα, δύο εκ των οποίων ταυτοποιήθηκαν, ενώ το τρίτο ανήκει σε άγνωστο άτομο.

Εξάλλου σε ολόκληρο το διώροφο κτήριο βρέθηκαν μόνον τέσσερα αποτυπώματα τα οποία ταυτοποιήθηκαν.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι σε πέντε φορητούς υπολογιστές υπήρχε μόνον ένα αποτύπωμα σε μία οθόνη και κανένα στα πληκτρολόγια ή στην εξωτερική επιφάνεια.

Σε 14 πυροσβεστήρες που είχαν χρησιμοποιηθεί και τελικά εκσφενδονισθεί κατά των αστυνομικών δυνάμεων, βρέθηκε ένα μόνον αποτύπωμα.

Αντίστοιχα είναι και τα ευρήματα στις άλλες δύο καταλήψεις.

Στο κτίριο της οδού Παναιτωλίου 21, επί 18 πειστηρίων, μεταξύ των οποίων 14 πυροσβεστήρες δεν ευρέθη κανένα αποτύπωμα, ενώ στους χώρους του κτιρίου ανευρέθηκαν τέσσερα, τα οποία και ταυτοποιήθηκαν.

Στο κτίριο της οδού Αρβάλη 3,  επί 12 πειστηρίων δεν υπήρξε αποτύπωμα ενώ στους εσωτερικούς χώρους ευρέθησαν δύο, τα οποία ταυτοποιήθηκαν.

Συνολικά και στα τρία κτίρια επί 65 πειστηρίων ανευρέθησαν τρία μόνον αποτυπώματα. Στους χώρους των κτιρίων που καλύπτουν εκατοντάδες τετραγωνικών μέτρων ανευρέθησαν μόνο δέκα αποτυπώματα.

Υπενθυμίζεται ότι σε έντυπο οδηγιών που ανευρέθη στην οδό Αρβάλης 3  τονίζονταν, μεταξύ άλλων, ότι οι καταληψίες έπρεπε επιμελώς να εξαφανίσουν κάθε ίχνος παρουσίας τους και να επιχειρούν με γάντια κατά των αστυνομικών.

Από τα προκύπτει ότι οι παραπάνω οδηγίες εφαρμόσθηκαν κατά  γράμμα.

Παρόλα αυτά  η Αστυνομία κατόρθωσε να βρει, σε εντελώς ιδιαίτερα σημεία των κτηριακών χώρων αλλά και των πειστηρίων, ελάχιστα αποτυπώματα τα οποία και ταυτοποιήθηκαν.

Τα μέχρι στιγμής  εργαστηριακά ευρήματα καθώς και οι ιατροδικαστικές εκθέσεις για άτομα που συνελήφθησαν και υποβλήθηκαν σε αυτές, διαβιβάσθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ο εργαστηριακός έλεγχος συνεχίζεται.

Στη δημοσιότητα βίντεο από την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Κουκάκι

Βίντεο και φωτογραφίες από την επιχείρηση εκκένωσης χθες τη νύχτα των κτιρίων στις οδούς Ματρόζου και Παναιτωλίου έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ.

Βίντεο από drone στην οδό Παναιτωλίου

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία προχώρησε σε οκτώ συλλήψεις κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για την εκκένωση του κτιρίου στην οδό Παναιτωλίου, στο Κουκάκι.

Η συγκεκριμένη ολοκληρώθηκε στις 21:30, ενώ διενεργήθηκε με την παρουσία εισαγγελέα, όπως και αυτή που έγινε νωρίτερα, στην οδό Ματρόζου, στην ίδια περιοχή.

Στην επιχείρηση για την εκκένωση του κτιρίου της οδού Ματρόζου, στο Κουκάκι, που ολοκληρώθηκε στις 20:30, συνελήφθησαν τρεις άνδρες (ο ένας ανήλικος) και δύο γυναίκες. Παράλληλα, η αστυνομία προχώρησε σε εννέα .

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την αστυνομία στις δύο επιχειρήσεις για την εκκένωση των κτιρίων τραυματίσθηκαν συνολικά 6 αστυνομικοί.

 

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση