Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κόβει το νερό η ΔΕΥΑΜΒ σε όσους οφείλουν πάνω από 80 ευρώ
Κόβει το νερό η ΔΕΥΑΜΒ σε όσους οφείλουν πάνω από 80 ευρώ

Κόβει το νερό η ΔΕΥΑΜΒ σε όσους οφείλουν πάνω από 80 ευρώ

Tην υδροδότησης σε κτναλωτές των οποίων η οφειλή ξεπερνά τα 80 ευρώ και μετά από συνεχόμενες οφειλές δύο τριμήνων θα ξεκινήσει η ΔΕΥΑΜΒ από τον Ιούνιο του 2017, σύμφωνα με χθεσινή ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. που επικαιροποιεί προηγούμενη του 2015 και διαμορφώνει τον τρόπο που θα υλοποιηθεί.

Σημειώνεται ότι στη ρύθμιση του 2015, υπάγονται όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που μπορούν να ρυθμιστούν με μηνιαίες δόσεις και αν δεν τηρηθούν η ΔΕΥΑΜΒ θα τις βεβαιώνει στο Δημόσιο Ταμείο. Όπως τονίστηκε όμως στη χθεσινή συνεδρίαση, παρά το γεγονός ότι η ΔΕΥΑΜΒ, προέβη μέσω της παραπάνω απόφασης σε σημαντική διευκόλυνση των πολιτών, η απόκλιση μεταξύ των βεβαιουμένων οφειλών και των εισπραχθέντων διευρύνεται.

Η διεύρυνση οφείλεται και στο γεγονός ότι η υπηρεσία δεν προχωρεί σε διακοπές υδροδότησης, οι οποίες στην παραπάνω απόφαση προβλέπονται σε περίπτωση «που η οφειλή ενός τριμήνου δεν υπερβαίνει το ποσό της εγγύησης να γίνεται στην περίπτωση που καταστεί ληξιπρόθεσμος ο επόμενος λογαριασμός.»

Με βάση την απόφαση οι διακοπές υδροδότησης θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο του 2017 και θα ακολουθηθεί η συγκεκριμένη διαδικασία:

Κάθε Κυριακή θα αναγγέλλεται στον τοπικό τύπο, η περιοχή που θα πραγματοποιούνται διακοπές, την επόμενη Τετάρτη και Πέμπτη. Ημερομηνία εκκίνησης είναι η Κυριακή 3 Ιουνίου και το πρώτο διήμερο διακοπών οι ημέρες Τετάρτη και 7&8 Ιουνίου αντίστοιχα. Οι ημέρες Δευτέρα και Τρίτη, παρέχονται μετά από την ενημέρωση στους πολίτες ώστε να τακτοποιήσουν ή να διακανονίσουν τις οφειλές τους.

Για την υλοποίηση του προγράμματος, το μεν τμήμα ς, θα διαθέτει συνεργείο τριών εργατοτεχνιτών στην πρωινή ζώνη, οι οποίοι θα απασχολούνται αποκλειστικά με τις διακοπές υδροδότησης και ένα εργατοτεχνίτη στην απογευματινή ζώνη, ο οποίος θα απασχολείται αποκλειστικά με τις τυχόν επανασυνδέσεις.

Το συνεργείο διακοπών υδροδότησης, κάθε Παρασκευή θα πραγματοποιεί έλεγχο για τυχόν λαθροϋδροληψίες στα σημεία όπου πραγματοποιήθηκε διακοπή υδροδότησης, αλλά δεν πραγματοποιήθηκε τακτοποίηση ή διακανονισμός, ώστε στη συνέχεια να ακολουθηθούν τα οριζόμενα στον κανονισμό ς.
Υπεύθυνη παρακολούθησης του προγράμματος ορίζεται η Δ/νση Οικονομικής και Διοικητικής Υπηρεσίας, ενώ η Δ/νση Λειτουργίας και Συντήρησης Υποδομών έχει την ευθύνη της συγκρότησης των συνεργείων.

Επιπλέον στη χθεσινή συνεδρίαση αποφασίστηκε η ενοποίηση των τηλεφωνικών έντρων τόσο της ύδρευσης όσο και το βιολογικού για την υποδοχή των αιτημάτων των πολιτών. Ο αριθμός που θα χρησιμοποιείται θα είναι το 2421055555.
Η Γενική Δ/νση σε με την Δ/νση Λειτουργίας και Συντήρησης Υποδομών, έχουν την ευθύνη της διαχείρισης του αντίστοιχου προσωπικού. Η ενοποίηση να ξεκινήσει από την 28η Μαίου.

Τέλος αποφασίστηκε η συγκρότηση ς ελέγχου για τους καταναλωτές που ήταν υποχρεωμένοι να εγκαταστήσουν λιποσυλλέκτες και δεν το έπραξαν, έτσι ώστε να κάνει σχετική εισήγηση για τη λήψη των προβλεπόμενων μέτρων για τις περιπτώσεις μη συμμόρφωσης.

Κλείνουν δημόσιες  βρύσες στην Πορταριά

Για την εξοικονόμηση νερού για το Πολεοδομικό συγκρότημα, ενόψει της θερινής περιόδου, το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ αποφάσισε χθες ομόφωνα τη λήψη μέτρων, μεταξύ των οποίων είναι η αποκατάσταση των ζημιών σε έξι γεωτρήσεις για την άρδευση χώρων πρασίνου, η διακοπή λειτουργίας 28 δημοσίων βρυσών στην Πορταριά, η σωστή λειτουργία των μονάδων όσμωσης και ενημερωτική καμπάνια για την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

 

Για την άμεση εξοικονόμηση πόσιμου νερού είναι εφικτή μέσω της αποκατάστασης των βλαβών των γεωτρήσεων οι οποίες άρδευαν χώρους πρασίνου και γήπεδα, η θέση των οποίων εκτός λειτουργίας καλύπτεται με ανάλωση πόσιμου νερού. Η αποκατάσταση λειτουργίας των γεωτρήσεων θα γίνει μέσω του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ». Οι προς έλεγχο και αποκατάσταση λειτουργίας γεωτρήσεις είναι οι ακόλουθες:
ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑ – ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ
ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΣΩΡΟΥ
ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΝΟΛΗΣ
ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΓΗΠΕΔΩΝ ΕΤΒΑ
ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΔΙΜΗΝΙΟΥ
ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΕΑΚ
Σημειώνουμε ότι ήδη έχει πραγματοποιηθεί αυτοψία στις γεωτρήσεις και υπάρχει μια πρώτη εικόνα για τις ακριβείς εργασίες αποκατάστασης της λειτουργίας. Οι παραπάνω εργασίες και δαπάνες αφορούν στην υπηρεσία καθώς αφενός μεν η άρδευση εμπεριέχεται στο αντικείμενό της, αφετέρου δε προβλέπεται χρέωση με ειδικό τιμολόγιο για την κατανάλωση νερού για άρδευση στο αστικό πράσινο. Η αναμενόμενη οικονομία είναι της τάξης των 1.000 m3/d.

 
Εν τω μεταξύ, στην Πορταριά λειτουργούν 38 δημόσιοι κρουνοί, οι οποίοι είναι ανοιχτοί καθ΄όλο το 24ωρο και σημαντική ποσότητα νερού που θα μεταφέρονταν στο υδραγωγείο της πόλης «χάνεται». Αντιλαμβανόμαστε την αξία λειτουργίας ενός αριθμού κρουνών που αναδεικνύουν τον χαρακτήρα της κοινότητας και προσθέτουν στο τουριστικό προϊόν. Με βάση τα παραπάνω ο Πρόεδρος του Δ.Σ και ο Δ/ντης Λειτουργίας και Συντήρησης Υποδομών σε με το Τοπικό Συμβούλιο, θα επιλέξουν δέκα 10 κρουνούς οι οποίοι θα εξακολουθήσουν την λειτουργία τους ενώ οι υπόλοιποι 28 θα αποκοπούν από το δίκτυο. Η αναμενόμενη οικονομία είναι της τάξης των 800-1.000 m3/d.

Σωστή λειτουργία μονάδων αντίστροφης όσμωσης

Στο υδραγωγείο είναι ενταγμένες τρεις μονάδες αντίστροφης όσμωσης, των οποίων η συνολική παραγωγή είναι 200 m3/h. Οι μονάδες αυτές θα πρέπει να είναι πλήρως έτοιμες για αποδοτική λειτουργία στις 15/6, με ευθύνη της Δ/νσης Λειτουργίας και Συντήρησης Υποδομών. Για την παρακολούθηση της λειτουργίας των μονάδων μετακινείται στο τμήμα Ύδρευσης ο Ι. Φράγκος χημ. Μηχ/κος και ο Δ. Παρσούκης μηχ. μηχ/κος. Η μετακίνηση γίνεται άμεσα ώστε να παρακολουθήσουν και τις εργασίες ετοιμασίας των μονάδων.

Τέλος θα γίνει ενημερωτική καμπάνια μέσω δημοσιεύσεων στον γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο και στα ραδιόφωνα για την ευαισθητοποίηση του κοινού. Η καμπάνια θα ξεκινήσει την 1η Ιουνίου 2017.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση