Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Νέος εκλογικός νόμος με μείωση των βουλευτών και του μπόνους των 50 εδρών
Νέος εκλογικός νόμος με μείωση των βουλευτών και του μπόνους των 50 εδρών

Νέος εκλογικός νόμος με μείωση των βουλευτών και του μπόνους των 50 εδρών

Νέο εκλογικό νόμο εντός του 2016 με μείωση του αριθμού των βουλευτών και του μπόνους των 50 εδρών προανήγγειλε ο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε συνέντευξή του στο .

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγές στο θέμα των ποσοστών που χρειάζεται ένα κόμμα για να εκλέξει βουλευτή σε μια περιφέρεια με στόχο τη δικαιότερη δυνατή αντιπροσώπευση. Ανέφερε ως παράδειγμα την Κομοτηνή, όπου παρά το γεγονός ότι η Νέα είναι δεύτερο κόμμα, δεν έχει εκλέξει βουλευτή. Σημείωσε πως στο τραπέζι των συζητήσεων θα μπουν περισσότερα από 7 – 8 ζητήματα ώστε τελικά ο νέος νόμος να προτρέπει τους πολίτες να ψηφίσουν και όχι να τους στρέφει προς την αποχή.

Για το εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι όταν το θα πάρει την τελική του μορφή, θα περιοριστούν στο ελάχιστο και οι ενστάσεις. Τέλος διεμήνυσε ότι κατά την ψήφισή του θα αποδειχθεί και το πόσο ισχυρή είναι αυτή η .

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεχίζεται το πρόγραμμα της κουνουποκτονίας στη Μαγνησία #πρόγραμμακουνουποκτονίας - https://t.co/6Xqir6y8bE -

  • Δύο βραβεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από τα Hellenic Responsible Business Awards 2021 - https://t.co/PfHr41UMga… -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την λειτουργία γραφείου ΕΦΚΑ στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου #ΔήμοςΖαγοράςΜουρεσίου - https://t.co/DWPKyF4q1t -

"Αλιεύοντας" την είδηση