Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κόσμος και αστυνομία στην οδό Καραμπατζάκη
Κόσμος και αστυνομία στην οδό Καραμπατζάκη

Κόσμος και αστυνομία στην οδό Καραμπατζάκη

Αστυνομική δύναμη και πλήθος κόσμου βρίσκεται από τις 11 το πρωί στην οδό Καραμπατζάκη στο ύψος της Αναπαύσεως,με αφορμή το γεγονός ότι συνεργεία του Δήμου προχωρούσαν σε κοπή – κλάδεμα των δένδρων στο πλαίσιο του σχεδιασμού του Δήμου Βόλου για αλλαγές στην οδό Καραμπατζάκη.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν στο σημείο εμφανίστηκε ο εκτελών χρέη δημάρχου Θαν. Θεοδώρου και ζήτησε από τους αστυνομικούς να διασφαλίσουν τη συνέχιση των εργασιών.

Όλα ξεκίνησαν όταν κάτοικοι και διερχόμενοι αντιλήφθηκαν τις εργασίες στις οποίες προχωρούσαν τα συνεργεία, με αποτέλεσμα να τους κυνηγήσουν προκειμένου να σταματήσουν τις εργασίες. Ενημερώθηκε η αστυνομία και στο σημείο συγκεντρώθηκαν και μέλη της Επιτροπής πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών που ήταν συγκεντρωμένοι στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου κι ενημερώθηκαν από τον ανεξάρτητο σύμβουλο Κ. Γαργάλα ότι κόβονται δένδρα.

Από την πλευρά του ο Γ. Ινεπολόγλου κάτοικος της περιοχής, χαρακτήρισε μαφιόζικη τη
συμπεριφορά να προχωρήσουν τα συνεργεία του Δήμου στο κόψιμο των δένδρων, τη στιγμή που στο Δημοτικό Συμβούλιο συζητούνταν το θέμα της Καραμπατζάκη και τόνισε: «Δεν μπορούμε να το δεχθούμε οι πολίτες της πόλης τη στιγμή που το ΓΠΣ αναφέρει ότι η Καραμπατζάκη είναι ποδηλατόδρομος. Είναι παράνομη διαδικασία. Οι πολίτες είναι ευαίσθητοι εκείνοι που δεν είναι ευαίσθητοι προσπαθούν να καταστρέψουν αυτόν τον πνεύμονα».

Στον Εισαγγελέα μετέβησαν οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι Φωτεινή Κοκκινάκη και Ι. Αποστολάκης για να καταθέσουν μηνύσεις κι ασφαλιστικά μέτρα.

Όπως ανέφερε ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γαργάλας «Ενημερώθηκα από διερχόμενο ότι κάτι συμβαίνει στην Καραμπατζάκη και μετέφερα την πληροφορία. Ενώ στην αρχή ξεκίνησαν τα συνεργεία να κόβουν δέντρα μετά τις αντιδράσεις προχώρησαν σε κλάδεμα – κούρεμα που ουσιαστικά τα περισσότερα δένδρα δεν πρόκειται να βγάλουν άλλα κλαδιά. Υπήρχαν δύο συνεργεία εδώ, αυτό είναι μια ύπουλη συμπεριφορά. Όταν συζητείται το θέμα της Κατραμπατζάκη δεν πας να κόψεις δένδρα περιμένεις να πάρεις την απόφαση. Επικαλούνται μια απόφαση για μεταφύτευση αλλά αυτή η απόφαση είναι παράνομη γι’ αυτό κατατέθηκε ένσταση προσφυγή στο ΣτΕ. Το πρόγραμμα Life δεν έχει αρχή και τέλος, είναι στη φάση της διάρκειάς του άρα όποια παρέμβαση γίνεται είναι παράνομη».

Καταγγέλλει η δημοτική αρχή

Θύμα βιαιοπραγίας από τον γνωστό, από αλλεπάλληλα επεισόδια, Στέλιο Λημνιό, έπεσε υπάλληλος του Δήμου μας (υπηρεσία πρασίνου) που διέπραξε το…ατόπημα (κατά την «προοδευτική» αντίληψη) να επιτελέσει το καθήκον του, υλοποιώντας προγραμματισμένες εργασίες στην οδό Καραμπατζάκη.

Ο άτυχος υπάλληλος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο Στο Νοσοκμείο Βόλου, ενώ ο Λημνιός και η ομάδα της οποίας ήταν επικεφαλής, παρέμεναν για μία και πλέον ώρα ανενόχλητοι στο σημείο του θλιβερού επεισοδίου, αφού η Αστυνομία η οποία ειδοποιήθηκε αμέσως δεν θεώρησε σκόπιμο να αντιδράσει, ίσως από σεβασμό του κ. Τόλια στις «οικολογικές» ευαισθησίες του δράστη.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε απερίφραστα το γεγονός και καλούμε την Αστυνομία να επιτελέσει επιτέλους το καθήκον της, εγκαταλείποντας την τουλάχιστον περίεργη λογική της να προστατεύει τους θύτες και όχι τα θύματα.

Καλούμε επιτέλους τις μειοψηφίες να αντιληφτούν ότι η υπονομευτική και διχαστική λογική τους όχι μόνο πολιτικά, έστω και μικροπολιτικά, οφέλη δεν θα τους επιφέρει, αλλά αντίθετα μέσω της πόλωσης και του διχασμού θα επιφέρει καταστροφικές παρενέργειες στο σύνολο της κοινωνίας με απρόβλεπτες συνέπειες.

Τέλος σημειώνουμε με αγανάκτηση την απαράδεκτη και εγκληματική ενέργεια να χρησιμοποιηθούν μαθητές παρακείμενου σχολείου ως «όπλο» για την εκπλήρωση των ιδιοτελών και ενίοτε υπόπτων μεθοδεύσεων διαφόρων ομάδων και προσώπων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση