Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Κορυφώνονται οι πολιτιστικές-αθλητικές εκδηλώσεις στην ΠΕΜΣ
Κορυφώνονται οι πολιτιστικές-αθλητικές εκδηλώσεις στην ΠΕΜΣ

Κορυφώνονται οι πολιτιστικές-αθλητικές εκδηλώσεις στην ΠΕΜΣ

Το 9ο Αντάμωμα των φίλων της Παράδοσης, το κονσέρτο κλασικής μουσικής, το 1ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Βόλου, η εκδήλωση αφιέρωμα στην Ελληνική Λογοτεχνία με θέμα την Καβαφική Αλεξάνδρεια, το 6ο ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ, το Μουσικό και η Ιστιοπλοϊκή Ρεγκάτα Πλατανιά, είναι οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ηπειρωτική και Νησιωτική Μαγνησία με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας μέχρι τέλος Αυγούστου.

Αναλυτικά, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού-Αθλητικού Συλλόγου Ριζομύλου «Η ΔΙΑΠΛΑΣΗ» και με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στις 23 Αυγούστου, στο Μαγνησίας, θα πραγματοποιηθεί το 9ο Αντάμωμα φίλων της Παράδοσης.

Η εκδήλωση προσελκύει κάθε χρόνο δεκάδες Πολιτιστικούς Συλλόγους και Σωματεία από όλη τη Θεσσαλία, ενώ έχει καθιερωθεί ως θεσμός στις συνειδήσεις των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Στόχος, η διατήρηση της ελληνικής παράδοσης και η μεταλαμπάδευση της αγάπης για την παραδοσιακή μουσική και το χορό στις νεώτερες γενιές.

Επίσσης, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η »,  πρόκειται να συνδιοργανώσουν το διήμερο 24 και 25 Αυγούστου 2019 στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σκιάθου, κονσέρτο κλασικής μουσικής.

Η εκδήλωση θα υποστηριχτεί και από την Πρεσβείας της ς στην Ελλάδα.

Στον Αγ. Ονούφριο Πηλίου, θα διοργανωθεί για το χρονικό διάστημα 26,27 και 28 Αυγούστου τριήμερο αφιέρωμα στην Ελληνική Λογοτεχνία με θέμα «Καβαφική Αλεξάνδρεια».

Πρόκειται για πρωτοβουλία του Κέντρου Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης «ΙΩΛΚΟΣ», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Μαγνησίας και την Μαγνήτων Κιβωτό.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η διερεύνηση της ιδιαίτερης θέσης που κατέχει αυτή η πάντα γοητευτική πόλη στην ιστορική και λογοτεχνική ιστορία της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

Το πρόγραμμα του τριημέρου θα περιλαμβάνει αντίστοιχα αφιερώματα στην πόλη της Αλεξάνδρειας, στον συγγραφέα Στρατή Τσίρκα και στον Κων/νο Καβάφη με ομιλίες αφηγήσεις κειμένων καθώς και σύντομα μουσικά προγράμματα.

Ο εκτιμώμενος της διοργάνωσης είναι 4.260 € και περιλαμβάνει δαπάνες εκτυπώσεων ,ηχητικής κάλυψης, φιλοξενίας , εξόδων μετακίνησης και γευμάτων.

Μέχρι τις 25/8/2019 η Σκακιστική Ένωση Βόλου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνδιοργανώνουν το 1ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Βόλου.

Σκοπός του είναι η διάδοση του αθλήματος του ζατρικίου (σκάκι) και η ευγενής άμιλλα μεταξύ των παικτών. Παράλληλα θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες και επισκέπτες να γνωρίσουν τις ομορφιές της Πόλης.

Από 25-27/8/2019 θα πραγματοποιηθεί στη Σκόπελο το «6ο ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ».

Το Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Διαμαντή Παλαιολόγου, του εμπνευσμένου χοροδιδασκάλου που με ήθος και ανιδιοτέλεια προσέφερε στην πολιτιστική ζωή του τόπου, μεταλαμπαδεύοντας στις νέες γενιές την αγάπη του για τον χορό και την ανάγκη συμμετοχής στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου.

Πρόκειται για έναν θεσμό που έχει αποσπάσει δύο αργυρά βραβεία στους διαγωνισμούς Best City Awards 2016 και Tourism Awards 2017 και πολλές ακόμη διακρίσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο ενώ εκατοντάδες είναι οι χορευτές και οι επισκέπτες από όλο τον κόσμο που προσέρχονται στο νησί της Σκοπέλου για να συμμετάσχουν σε αυτή τη μεγάλη γιορτή παράδοσης και πολιτισμού.

Με πρωτοβουλία της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας ARTREE (APTPI) και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΜΟΥΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ 2019» στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου στις 30 Αυγούστου 2019 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Μουσικό Θέατρο X_is Tense».

Πρόκειται για μουσικό θέατρο δωματίου με την Κρίση ως κεντρικό θέμα και βασισμένο σε κείμενα των Πεσσόα, Καβάφη, Βασιλοπούλου.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της διεθνούς καλλιτεχνικής κοινότητας «ΜΟΥΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ» που λαμβάνει χώρα από το 2006 στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου κι έχει φιλοξενήσει μέχρι τώρα πάνω από 50.000 καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς, ακαδημαϊκούς και λάτρεις της μουσικής από όλο τον κόσμο.

Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Πλατανιά «Η ΣΗΠΙΑΔΑ» και η Περιφέρεια Θεσσαλίας – συνδιοργανώνουν την «Ιστιοπλοϊκή Ρεγκάτα Πλατανιά» που θα πραγματοποιηθεί στον Πλατανιά από τις 30 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Σκοπός της εκδήλωσης ο οποίος θα εξυμνεί τις αρχές και τις αξίες της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθε αλλά και την γνωριμία με το άθλημα της ιστιοπλοΐας.

Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει πολλές πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις όπως κάνει καθ'όλη τη διάρκεια του χρόνου. Σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, Δήμους, Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους και φορείς, συνδιοργανώνουμε εκδηλώσεις και βοηθούμε από την πλευρά μας στην όσο το δυνατόν καλύτερη διεξ τους, με στόχο να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερους επισκέπτες στην περιοχή μας».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση