Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κορυφώνονται με την παρέλαση στην παραλία του Βόλου οι εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο
Κορυφώνονται με την παρέλαση στην παραλία του Βόλου οι εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο

Κορυφώνονται με την παρέλαση στην παραλία του Βόλου οι εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο

Η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις αυριανές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της , που κορυφώνονται με την παρέλαση στην παραλία του Βόλου .

Αύριο θα γίνει η καθιερωμένη παρέλαση, με τη συμμετοχή συνολικά 3.000 ατόμων (1.600 μαθητές σχολείων), 22 , πέντε τμήματα προσκόπων, 20 δημοτικά σχολεία και 17 γυμνάσια και λύκεια.

Στις 7.30 το πρωί θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών και η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου θα περιέλθει στους ς της πόλης και θα παιανίζει θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια.

Στις 8.00 το πρωί θα γίνει η επίσημη έπαρση της Σημαίας και στις 11.00 η δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Νικολάου Βόλου, στην οποία θα χοροστατήσει ο μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος.

Στις 11.30 το πρωί θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο ων, στην παραλία του και στις 12.00 το μεσημέρι θα ακολουθήσει παρέλαση, προ των επισήμων στην παραλία Βόλου, των αναπηρικών και αντιστασιακών οργανώσεων, τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σχολείων, πολιτιστικών συλλόγων, οδηγών, προσκόπων, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου.

Στις 17.30 την θα γίνει επίσημη υποστολή της Σημαίας, ενώ ιδιαίτερες προσκλήσεις για τις εκδηλώσεις δεν θα σταλούν.

Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας σε ανακοίνωσή της τονίζει: “Η εθνική επέτειος της 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για τη χ μας, υπενθυμίζοντας την αντίσταση της ς μας ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό και τους αγώνες των λαών για τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Με ιδιαίτερα λαμπρότητα και επισημότητα θα γιορτάσουμε και φέτος στο Βόλο το ηρωικό έπος του 1940, τιμώντας τη γενιά που με αγώνες και θυσίες δόξασε την μας, προσθέτοντας λαμπρές σελίδες στην ιστορία της Ελλάδας.”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση