Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κορωνοϊός: Στους 22 οι θάνατοι στην Ελλάδα – 78 νέα κρούσματα
Κορωνοϊός: Στους 22 οι θάνατοι στην Ελλάδα – 78 νέα κρούσματα

Κορωνοϊός: Στους 22 οι θάνατοι στην Ελλάδα – 78 νέα κρούσματα

Είκοσι δύο είναι πλέον οι από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα.Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε πριν από λίγο 78 νέα τα, με το σύνολο να ανέρχεται πλέον στα 821.

Αυτή τη στιγμή 134 άτομα νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 53 σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι με μέση ηλικία τα 67 έτη.

Ο κ. Τσιόδρας εκτίμησε ότι δεν υπάρχει μεγάλη εκθετική αύξηση της νόσου στην Ελλάδα.
Ν. Χαρδαλιάς: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η κοινότητα Εχίνου στη Θράκη
Από σήμερα στις 6 το απόγευμα μέχρι και την 7η Απριλίου κηρύσσεται σε έκτακτη κατάσταση η περιοχή της κοινότητας Εχίνου της δημοτικής ενότητας Μύκης στην Ξάνθη. Επιβάλλεται προσωρινός περιορισμός κατοίκων χωρίς καμία δυνατότητα κατ' εξαίρεσης ς.

Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και όπως είπε η έκτακτη κατάσταση θα ισχύσει για δύο εβδομάδες, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή της.

Ο κ. Χαρδαλιάς κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής και ειδικότερα των χωριών του Δήμου Μύκης να παραμείνουν στα σπίτια τους. «Ήδη οι έλεγχοι είναι εξαντλητικοί και ο κίνδυνος εξάπλωσης της νόσου στην περιοχή είναι υψηλότατος», είπε.

Εξήγησε ότι στην ευρύτερη περιοχή της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης βρέθηκαν στον κορωνοϊό εννέα άτομα τις τελευταίες έξι ημέρες. «Τρέχοντας τα σχετικά μοντέλα και αλγόριθμους ρυθμού εξάπλωσης της νόσου προέκυψε σαφέστατη ένδειξη υψηλού επιδημιολογικού πολλαπλασιαστή», είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Τόνισε ότι με τη σύμφωνη γνώμη της ειδικής επιτροπής και σε συνεννόηση με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ελήφθη η σχετική απόφαση.

Η Περιφέρεια και ο δήμος θα μεριμνήσουν για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτη ανάγκης σε τρόφιμα, των κατοίκων της κοινότητας Εχίνου και για κάθε στους κατοίκους θα συνδράμει η πυροσβεστικών υπηρεσιών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ταυτόχρονα, την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ς έχει αναλάβει η γενική περιφερειακή αστυνομική διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Επιπλέον, το έχει προχωρήσει την ενίσχυση του υ υγείας Εχίνου με διάθεση ενός ειδικά εξοπλισμένου ασθενοφόρου και ακριβώς επειδή υπάρχει ζήτημα στο νοσοκομείο Ξάνθης το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας έχει προχωρήσει στην ενίσχυση του γενικού Νοσοκομείου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση