Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κορωνοϊός: Σαρώνει η υποπαραλλαγή ΒΑ.5 στην Ελλάδα
Κορωνοϊός: Σαρώνει η υποπαραλλαγή ΒΑ.5 στην Ελλάδα

Κορωνοϊός: Σαρώνει η υποπαραλλαγή ΒΑ.5 στην Ελλάδα

Η υποπαραλλαγή ΒΑ.5, μέλος της «ς» της παραλλαγής Όμικρον, έχει προκαλέσει μεγάλο κύμα μολύνσεων με κορωνοϊό παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τα δεδομένα, ωστόσο, η εκτόξευση των κρουσμάτων δε συνοδεύεται από δραματική του αριθμού των θανάτων.

Όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς στο σχετικό διάγραμμα που ανήρτησε στο Twitter o Έρικ Τόπολ, καρδιολόγος και διευθυντής του Scripps Research Translational Institute στη Λα Χόγια της , στην Ελλάδα υπάρχει συνεχής αύξηση κρουσμάτων από τον Ιούνιο, με τους θανάτους αντίστοιχα να καταγράφουν μεν αύξηση αλλά όχι ανάλογη. Αντιθέτως, τον Ιανουάριο του στην κορύφωση των κρουσμάτων, οι θάνατοι ακολούθησαν ανάλογη πορεία περίπου στα μέσα Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την τελευταία εβδομαδιαία επιτήρησης του Υ (12/7), στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του διμήνου πριν από την 1η Ιουλίου , οι δύο πιο συχνές υποπαρ του στελέχους Όμικρον που απομονώθηκαν από εγχώρια από τυχαία δειγματοληψία ήταν η BA.2 με ποσοστό 65,7%, ακολουθούμενο από τη BA.5 με ποσοστό 21,9%.

«Η ΒΑ.5 είναι ιδιαίτερα ικανή στο να παρακάμπτει την προστασία του ανοσοποιητικού που έχει προκύψει τόσο μέσω εμβολίου όσο και μέσω προηγούμενης νόσησης. ια αυτόν τον λόγο η ΒΑ.5 έχει ένα αναπτυξιακό πλεονέκτημα έναντι των άλλων υποπαραλλαγών της Όμικρον που κυκλοφορούν» σημείωσε η Μαρία βαν Κέρχοφ, τεχνική επικεφαλής του ΠΟΥ για την Covid-19, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου την περασμένη Τρίτη.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση