Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΥΓΕΙΑ / Κορωνοϊός: Σαρώνει η υποπαραλλαγή ΒΑ.5 στην Ελλάδα
Κορωνοϊός: Σαρώνει η υποπαραλλαγή ΒΑ.5 στην Ελλάδα

Κορωνοϊός: Σαρώνει η υποπαραλλαγή ΒΑ.5 στην Ελλάδα

Η υποπαραλλαγή ΒΑ.5, μέλος της «οικογένειας» της παραλλαγής Όμικρον, έχει προκαλέσει μεγάλο κύμα μολύνσεων με κορωνοϊό παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τα δεδομένα, ωστόσο, η εκτόξευση των κρουσμάτων δε συνοδεύεται από δραματική του αριθμού των θανάτων.

Όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς στο σχετικό διάγραμμα ανήρτησε στο Twitter o Έρικ Τόπολ, καρδιολόγος και διευθυντής του Scripps Research Translational Institute στη Λα Χόγια της Καλιφόρνια, στην Ελλάδα υπάρχει συνεχής κρουσμάτων από τον Ιούνιο, με τους θανάτους αντίστοιχα να καταγράφουν μεν αλλά όχι ανάλογη. Αντιθέτως, τον Ιανουάριο του 2022 στην κορύφωση των κρουσμάτων, οι θάνατοι ακολούθησαν ανάλογη πορεία περίπου στα μέσα Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την τελευταία εβδομαδιαία έκθεση επιτήρησης του ΕΟΔΥ (12/7), στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του διμήνου πριν από την 1η Ιουλίου 2022, οι δύο πιο συχνές υποπαραλλαγές του στελέχους Όμικρον απομονώθηκαν από εγχώρια δείγματα από τυχαία δειγματοληψία ήταν η BA.2 με ποσοστό 65,7%, ακολουθούμενο από τη BA.5 με ποσοστό 21,9%.

«Η ΒΑ.5 είναι ιδιαίτερα ικανή στο να παρακάμπτει την προστασία του ανοσοποιητικού που έχει προκύψει τόσο μέσω εμβολίου όσο και μέσω προηγούμενης νόσησης. Για αυτόν τον λόγο η ΒΑ.5 έχει ένα αναπτυξιακό πλεονέκτημα έναντι των άλλων υποπαραλλαγών της Όμικρον που κυκλοφορούν» σημείωσε η Μαρία Κέρχοφ, τεχνική επικεφαλής του ΠΟΥ για την Covid-19, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου την περασμένη Τρίτη.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #πνιγμός Βρετανού στην Σκιάθο #Βρετανός #πνιγμός #Σκιάθος - https://t.co/7PldgT3KQs -

  • “Η Πεποικιλμένη» του Παπαδιαμάντη” #ΗΠεποικιλμένη - https://t.co/OhY3CWCKPH -

  • Στήριξη των πληγέντων από το πλημμυρικό φαινόμενο στον Βόλο #πλημμυρικόφαινόμενο - https://t.co/di5QYJT3x6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση