Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κορωνοϊός: Πανδημία κήρυξε ο ΠΟΥ
Κορωνοϊός: Πανδημία κήρυξε ο ΠΟΥ

Κορωνοϊός: Πανδημία κήρυξε ο ΠΟΥ

Ο αναβάθμισε σε «πανδημία» το επίπεδο εξάπλωσης του κορωνοϊού.  «Είμαστε όλοι μαζί απέναντι σε αυτό και θα χρειαστεί να κάνουμε ό,τι πρέπει με ηρεμία», ήταν τα λόγια του διευθυντή των προγραμμάτων εκτάκτων καταστάσεων του , δρος Μάικ Ράιαν. Ο ίδιος ανέφερε ότι η χρήση του όρου «πανδημία» συνιστά περιγραφή της κατάστασης και «δεν τροποποιεί όσα ήδη κάνουμε».

Σημείωσε ότι το Ιράν και η αποτελούν το βασικότυερο μέτωπο του κορωνοϊού, αλλά και άλλες χώρες θα βρεθούν σύντομα στην ίδια κατάσταση.

νωστοποίησε μάλιστα ότι ο απέστειλε 40.000 τεστ στο Ιράν μόνο τις τελευταίες 24 ώρες αλλά ότι η προσφορά είναι πάρα πολύ λίγη και καταβάλλεται προσπάθεια να βρεθούν άλλες πηγές.

Παράλληλα είπε πως η κατάσταση στο Ιράν είναι «πολύ σοβαρή» και πως ο Οργανισμός θέλει να δει περισσότερη παρακολούθηση και περισσότερη φροντίδα τους ασθενείς. Το Ιράν «κάνει το καλύτερο που μπορεί» αλλά έχει ψεις εξοπλισμού, τόνισε.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Οργανισμού Τέδρος Τέντρος Ανχάνομ κεμπρεγιέσους σημείωσε ότι ο ΠΟΥ είναι βαθιά ανήσυχος τόσο για τα επικίνδυνα επίπεδα εξάπλωσης του ιού και την σοβαρότητα των κρουσμάτων.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί πάνω από 118.000 σε 114 χώρες και 4.291 άνθρωποι έχουν πεθάνει, είπε ο Τέντρος, σημειώνοντας πως οι αριθμοί αυτοί αναμένεται να αυξηθούν, είπε ο Τέντρος.

«Τις επόμενες μέρες και εβδομάδες αναμένουμε να αυξηθεί ο αριθμός των κρουσμάτων, ο αριθμός των θανάτων και ο αριθμός των χωρών που πλήττονται», προειδοποίησε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ σε Τύπου.

Πρόσθεσε πως οι χώρες θα πρέπει να εφαρμόσουν περιορισμού και μετριασμού, αλλά ο περιορισμός πρέπει να είναι ο «βασικός πυλώνας».

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση