Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κορωνοϊός: 3.789 νέα κρούσματα, 87 θάνατοι
Κορωνοϊός: 3.789 νέα κρούσματα, 87 θάνατοι

Κορωνοϊός: 3.789 νέα κρούσματα, 87 θάνατοι

Σε 3.789 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία κατεγράφησαν στην το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (). Σήμερα, Τρίτη 20 Απριλίου, ανακοινώθηκαν 87 , ενώ νοσηλεύονται 847 ασθενείς με COVID-19.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 19 Απριλίου ανακοινώθηκαν 1.607 νέα περιστατικά COVID-19 και 78 θάνατοι ασθενών λόγω της νόσου, ενώ οι ήταν 847. Την προηγούμενη Τρίτη 13 Απριλίου είχαν ανακοινωθεί 4.033 νέα περιστατικά COVID-19 και 93 θάνατοι ασθενών λόγω της νόσου, ενώ οι διασωληνωμένοι ήταν 802.

Lockdown: Τα μεγάλα διλήμματα του ανοίγματος

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε νέα διλήμματα, καθώς από τη μία προχωρούν οι εμβολιασμοί, δημιουργώντας μια αισιοδοξία, αλλά από την άλλη υπάρχουν δύσκολες εξισώσεις που προκύπτουν κυρίως από την κόπωση των πολιτών και ειδικά της νεολαίας.

Ως προς το μέτωπο της εξόδου για το Πάσχα, η αρχική σκέψη που ήταν πράγματι να επιτραπεί με τη χρήση των self tests φαίνεται πως προσκρούει στη σκληρή πραγματικότητα. Δύο είναι τα δεδομένα που, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, «ακυρώνουν» τις αρχικές σκέψεις. Πρώτον, η πανδημία υποχωρεί μεν αλλά με πιο αργούς ρυθμούς από όσο αναμενόταν, καθώς και χθες είχαμε πάνω από 800 διασωληνωμέ. Δεύτερον και κυριότερο είναι πως στο Μαξίμου παρά τη δεδομένη κατανόηση ότι οι πολίτες χρειάζονται μέτρα αποσυμπίεσης, εκτιμάται πως η έξοδος του Πάσχα, εάν επιτραπεί, θα είναι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τόσο μεγάλη, που αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε διασπορά στην περιφέρεια και μπορεί να πάει πίσω το μεγάλο στοίχημα του γενικού ανοίγματος της χώρας.

Σε ό,τι αφορά την απελευθέρωση δραστηριοτήτων, σύμφωνα με πληροφορίες, στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν κυκλώσει στο ημερολόγιο την 8η Μαΐου. Πρόκειται για το πρώτο Σάββατο αμέσως μετά το Πάσχα, που θεωρείται πολύ πιθανή ημερομηνία για άνοιγμα τόσο της εστίασης, όσο και της μετακίνησης από νομό σε νομό, αφού θα έχει πλέον ξεπεραστεί ο κίνδυνος μιας μαζικής εξόδου άνω των 2 εκατομμυρίων πολιτών το Πάσχα.

Έσπασε το φράγμα των 2,5 εκατ. εμβολιασμών

Τη Δευτέρα, οι εμβολιασμοί στη χώρα ξεπέρασαν τους 2,5 εκατ. Εξ αυτών, 1,77 εκατ. αφορούν την πρώτη δόση και 770000 τη δεύτερη δόση.

Μ. Παγώνη: Σχεδόν το 50% των νοσηλευομένων είναι και ανεμβολίαστοι

Ολοένα και μικρότερες ηλικίες νοσηλεύονται στα με Covid-19, τόνισε στο μεταξύ η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Αθήνα – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως σχεδόν το 50% των νοσηλευομένων είναι και δεν έχουν εμβολιαστεί.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό , η κ. Παγώνη ανέφερε πως στα κρούσματα υπάρχει μια σταθερότητα, αλλά ο αριθμός των νοσηλευομένων εντός και εκτός ΜΕΘ είναι ακόμη μεγάλος.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση