Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κορωνοϊός: 27 νέα κρούσματα, τα 14 εισαγόμενα
Κορωνοϊός: 27 νέα κρούσματα, τα 14 εισαγόμενα

Κορωνοϊός: 27 νέα κρούσματα, τα 14 εισαγόμενα

Είκοσι επτά νέα κρούσματα της COVID-19 καταγράφηκαν σήμερα στη χώρα, εκ των οποίων τα 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, Αναλυτικότερα, εντοπίστηκαν:

– Δεκατέσσερα κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

– Τρία εισαγόμενα κρούσματα (προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο σε εργαστήριο)

– Τρία κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης

– Τέσσερα κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής

– Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Λαρίσης

– Ένα κρούσμα στην περιφερειακη ενοτητα ς

– Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έχει πλέον ανέβει σε 3.589, από τα οποία το 54,7% αφορά άνδρες.

Τα 868 (24.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1941 (54.1%) σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα.

Δέκα ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και η διάμεση ηλικία τους είναι 59 ετών. Τέσσερις εξ' αυτών (40.0%) είναι και οι υπόλοιποι άνδρες.

To 90% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.  Από τις έχουν εξέλθει 121 ασθενείς.

ΠΟΥ: Προειδο προς για «ανοδικές τάσεις» στη διασπορά του κορωνοϊού

Ο (ΠΟΥ) συνέστησε σήμερα στους ταξιδιώτες να φορούν προστατευτικές μάσκες στα αεροπλάνα και να ενημερώνονται διαρκώς, καθώς υπάρχει ξανά έξαρση κρουσμάτων νέου κορωνοϊού σε ορισμένες χώρες, το οποίο οδηγεί τις αρχές στην επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων σε διάφορα μέρη, όπως συμβαίνει στην Αυστραλία.

Η εκπρόσωπος του ΠΟΥ Μάργκαρετ Χάρις κάλεσε τον κόσμο να μην βρεθεί προ εκπλήξεων από την επανεμφάνιση τοπικών επιδημιών COVID-19 και τα μέτρα καραντίνας που λαμβάνονται, λέγοντας: «Αν υπάρχει οπουδήποτε, υπάρχει παντού και οι άνθρωποι που ταξιδεύουν πρέπει να το κατανοήσουν αυτό».

«Ο ιός αυτός είναι ευρέως διαδεδομένος και οι άνθρωποι πρέπει να το λαμβάνουν αυτό πάρα πολύ σοβαρά υπόψη τους», πρόσθεσε.

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα επικαιροποιήσει τις ταξιδιωτικές οδηγίες του ενόψει των θερινών διακοπών για το βόρειο ημισφαίριο, αλλά οι επικαιροποιημένες δεν έχουν ακόμη δοθεί στη δημοσιότητα.

Στο μεταξύ οι ταξιδιώτες θα πρέπει «να θυμούνται ότι τα πράγματα θα αλλάξουν ή μπορεί να αλλάξουν πολύ», σημείωσε η Χάρις σε των δημοσιογράφων από την έδρα του ΠΟΥ στη Γενεύη.

«Βλέπουμε πολλές ανοδικές τάσεις, πολλές αλλαγές σε διάφορες χώρες, χώρες που είχαν επιτυχώς αναστείλει την πρώτη μετάδοση τώρα βλέπουν μια δεύτερη ανοδική τάση», πρόσθεσε, αναφερόμενη στην Αυστραλία και το Χονγκ Κονγκ.

Μέτρα καραντίνας επιβλήθηκαν σήμερα εκ νέου στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, περιορίζοντας τους κατοίκους της Μελβούρνης στα σπίτια τους με μόνη εξαίρεση τις για σοβαρούς λόγους, καθώς οι αξιωματούχοι αγωνίζονται να θέσουν υπό έλεγχο ένα ξέσπασμα του νέου κορωνοϊού.

Οι προηγούμενες οδηγίες του ΠΟΥ προς τους ταξιδιώτες περιελάμβαναν συμβουλές κοινής ς, όπως τα μέτρα κοινωνικής αποστασιος, το πλύσιμο των χεριών και η αποφυγή του αγγίγματος των ματιών, της μύτης ή του στόματος.

Η Χάρις αναφέρθηκε σήμερα στην χρήση προστατευτικής μάσκας στα αεροπλάνα, ένα μέτρο το οποίο ήδη απαιτούν πολλές αεροπορικές εταιρείες.

«Αν πετάτε, δεν υπάρχει τρόπος να κρατάτε κοινωνικές αποστάσεις σε ένα αεροπλάνο, επομένως θα χρειαστεί να πάρετε άλλα μέτρα πρόληψης, συμπεριλαμβανομένου του να φοράτε προστατευτικό κάλυμμα για το πρόσωπο», κατέληξε η Χάρις.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση