Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Κορωναϊός: Τα συμπτώματα της Όμικρον το πρώτο 48ωρο
Κορωναϊός: Τα συμπτώματα της Όμικρον το πρώτο 48ωρο

Κορωναϊός: Τα συμπτώματα της Όμικρον το πρώτο 48ωρο

Η απειλή της Όμικρον προκαλεί ανησυχία εν αναμονή των εργαστηριακών δεδομένων που θα δείξουν σε ποιο ποσοστό διαφεύγει της ανοσιακής απόκρισης.

Ενδιαφέρον συγκεντρώνουν τα αρχικά στοιχεία που αφορούν στα συμτα της μόλυνσης με την παραλλαγή Όμικρον κατά το πρώτο 48ωρο.

Όπως φαίνεται είναι τελείως διαφορετικά από τα συμπτώματα τα οποία εκδηλώνει κάποιος που νόσησε με άλλα στελέχη, καθώς σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται ο πυρετός, η ανοσμία ή η αγευσία.

Πλέον τα συμπτώματα θυμίζουν ένα κοινό κρυολόγημα.

Αναλυτικά:

  • Ρινική καταρροή
  • Ξηρό λαιμό
  • Πονοκέφαλο
  • Κόπωση
  • Φτέρνισμα

Όπως εξήγησε σε του ο , ίκος Σύψας, μπορεί κάποιος να νοσήσει με κορωναϊό ακόμα κι αν δεν εμφανίσει πυρετό. Πρόσθεσε ότι αν κάποιος έχει συμπτώματα απλού κρυολογήματος θα ήταν καλό να κάνει ένα και ύστερα να προχωρήσει σε οποιαδήποτε κοινωνική συνάθροιση εφόσον το τεστ είναι αρνητικό.

Λύτρας για Όμικρον

Στην πολύ μεγάλη μεταδοτικότητα της παραλλαγής «Όμικρον» αναφέρθηκε ο επίκουρος Δημόσιας Υγείας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου Θεόδωρος Λύτρας, κρούοντας τον «κώδωνα του κινδύνου».

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, «η παραλλαγή “Δέλτα” χρειάστηκε ~6 εβδομάδες για να εκτοπίσει την “Αλφα”. Η “Όμικρον” φαίνεται πως χρειάζεται το μισό για να εκτοπίσει τη “Δέλτα”».

Σύμφωνα με τον κ. Λύτρα «ό,τι είναι να μας συμβεί, θα μας συμβεί πάρα πολύ γρήγορα».
Ο κ. Λύτρας κοινοποίησε και σχετικό πίνακα από τον Αμερικανό καθηγητή Ιατρικής Ερίκ Τόπολ, ο οποίος δείχνει ότι η παραλλαγή «Όμικρον» έχει γίνει πλέον κυρίαρχη στις , καθώς στο τέλος τις περασμένης εβδομάδας αντιπροσώπευε το 73,2% των μολύνσεων.

Παράλληλα, ο επίκουρος καθηγητής Δημόσιας Υγείας αναδημοσίευσε πίνακες του Δρ. Τομ Φρίντεν, πρώην επικεφαλής του CDC, που δείχνουν την αυξημένη μεταδοτικότητα της νέας παραλλαγής.

Σε ό,τι αφορά την επικινδυνότητα της «Όμικρον», ο κ. Λύτρας ανέφερε ότι «ακόμη και εξίσου ή λιγότερο επικίνδυνη να είναι, η αυξημένη μεταδοτικότητα δύναται να δημιουργήσει πολύ περισσότερες νοσηλείες και θανάτους, σε μικρό χρονικό διάστημα».

«Εμβολιασμός χωρίς καθυστέρηση. Τήρηση μέτρων (, αποφυγή συνωστισμού, περιττών συγκεντρώσεων κλπ), ανεξάρτητα από το εμβολιαστικό status και ετοιμότητα για εφαρμογή αυστηρότερων περιορισμών, με το που δείξει η κατάσταση να ξεφεύγει», πρόσθεσε ο καθηγητής.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση