Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Τα προβλήματα των μηχανικών και οι δράσεις στην κοπή πίτας του ΤΕΕ
Τα προβλήματα  των μηχανικών και οι δράσεις στην κοπή πίτας του ΤΕΕ

Τα προβλήματα των μηχανικών και οι δράσεις στην κοπή πίτας του ΤΕΕ

Στα προβλήματα που αντιμετώπισε ο κλάδος των μηχανικών, με ευχές το 2016 να είναι καλύτερο, αλλά και στις δράσεις που αναπτύχθηκαν επικεντρώθηκε η ομιλία της ΔΕ του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυς Καπούλα , κατά την αποψινή εκδήλωση κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας σε κεντρικό ξενοδοχείο .

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, το σχέδιο για το Ασφαλιστικό σύστημα της χώρας αν εφαρμοστεί σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κλάδος των μηχανικών όπως και όλων των άλλων επιστημονικών φορέων και ελευθέρων επαγγελματιών οδηγούνται εκτός αγοράς εργασίας και πρόσθεσε: «Το σχέδιο νόμου που προβλέπει υπολογισμό των εισφορών σε ποσοστό 38,45% επί του καθαρού ετήσιου εισοδήματος για εισοδήματα άνω των 7.000 ευρώ το οποίο σε συνδυασμό με τις φορολογικές υποχρεώσεις οδηγεί στον εκμηδενισμό του εισοδήματος και στην περαιτέρω απαξίωση του βιοτικού μας επιπέδου.

Το ΤΕΕ Μαγνησίας, μαζί με 26 φορείς και συλλόγους της Μαγνησίας, συμμετέχει από την πρώτη στιγμή, μετά από κάλεσμα του πρόεδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Λάζαρου Γαϊτάνη, στο Συντονιστικό των φορέων που αντιδρούν για το Ασφαλιστικό. Όλοι μαζί χωρίς διακρίσεις δίνουμε κοινό αγώνα με γνώμονα την σωστή των μελών μας και τον ουσιαστικό διάλογο για ένα δίκαιο και υποφερτό για όλους μας ασφαλιστικό σύστημα».

Η πρόεδρος του ΤΕΕ είπε ακόμη πως οι από το Τεχνικό επιμελητήριο Ελλάδος για το ασφαλιστικό έχουν κατατεθεί στον αρμόδιο υπουργό, αντίστοιχα και από τους άλλους φορείς, όμως μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία θετική εξέλιξη. «Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις και να στείλουμε μηνύματα συλλογικής αντίδρασης από όλους τους Νομούς της χώρας την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου στη γενική απεργία. Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω τους προέδρους και τους εκπροσώπους των φορέων και συλλόγων που παρευρίσκονται απόψε μαζί μας και να τονίσω πως η συμμαχία που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα σε επιστήμονες, ελεύθερους και αγρότες είναι πάνω από όλα για το κοινό καλό» συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια έκανε απολογισμό για τη χρονιά που πέρασε και αφορούν τα τοπικά δρώμενα, λέγοντας ότι βασικό μέλημα της Διοικούσας Επιτροπής ήταν η επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των συναδέλφων και η ενημέρωσή τους και τόνισε: « Είμαι βέβαιη ότι έχουμε θετικό πρόσημο στις συγκεκριμένες δράσεις καθώς στο ΤΕΕ Μαγνησίας τα προβλήματα μεταφέρονται άμεσα και με τις παρεμβάσεις μας καταφέρνουμε σε μεγάλο βαθμό την επίλυση των θεμάτων. Δώσαμε λύσεις σε δεκάδες προβλήματα που αφορούν το ΤΣΜΕΔΕ και τις ρυθμίσεις των δόσεων των συναδέλφων μας, την δυσλειτουργία των αμοιβών λόγω των capital control, τη λειτουργία συμβουλίων και επιτροπών».

Στο πλαίσιο των δράσεων του ΤΕΕ εντάσσονται οι επισκέψεις σε όλους τους Δήμους της χερσαίας περιοχής της Μαγνησίας και είναι γνωστό πλέον το σύνολο σχεδόν των έργων και των θεμάτων που τους απασχολούν και στα οποία μπορούν οι μηχανικοί να συνδράμουν.

Η δράση του ΤΕΕ , σύμφωνα με τη Νάνσυ Καπούλα, εκτείνεται και στα των Σποράδων όπου η ομάδα εργασίας για τα μορφολογικά στοιχεία και την πρόταση για το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος ολοκληρώθηκε έτσι ώστε να δώσει έτοιμες τις στους Δήμους Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου για την διαβούλευση επί των μελετών του ΥΠΕΚΑ για τα Προεδρικά Διατάγματα των οικισμών κάτω των δύο χιλιάδων κατοίκων.

Μάλιστα επισήμανε πως «ακόμη και στην περίπτωση του Δήμου Βόλου όπου είναι γνωστά τα όσα έχουν διαδραματιστεί εμείς ως Διοίκηση απλά φροντίσαμε να είμαστε ειλικρινείς απέναντι στους συμπολίτες μας χωρίς να συγκαλύπτουμε καταστάσεις όπως για παράδειγμα το περιβαλλοντικό που συντελέστηκε στη μονάδα του Βιολογικού Καθαρισμού. Από την πλευρά μας είμαστε παρόντες στα θέματα του Δήμου Βόλου με τις προτάσεις μας για τον πολεοδομικό σχεδιασμό, για μικρά και μεγάλα ζητήματα της πόλης ενώ είναι γνωστό ότι σηκώσαμε το βάρος της ευθύνης της πραγματογνωμοσύνης στην υπόθεση της ΔΕΥΑΜΒ με την .

Τέλος είπε πως το ΤΕΕ προχώρησε στη σύσταση δύο Εθελοντικών Ομάδων Εργασίας σε συνεργασία με την ΙΓ' Εφορία Κλασσικών Αρχαιοτήτων και την προϊσταμένη Ανθή Ευσταθίου. Στόχος των Ομάδων Εργασίας είναι η επικαιροποίηση των καταλόγων των ζωνών αρχαιολογίας για την έκδοση οικοδομικών αδειών, η δρομολόγηση τεχνικών οδηγιών και μελετών για τα αντιπλημμυρικά έργα στον αρχαιολογικό χώρο στο Διμήνι και η σύνταξη υπόβαθρων με τις διαδρομές ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων ως εργαλείο ανάπτυξης του τουρισμού.
Παραβρέθηκαν στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του TEE Μαγνησίας
oι παρακάτω:
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός
Οι αντιπεριφερειάρχες Μαγνησίας Β. Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη και Αργύρης Κοπάνας
Ο σύμβουλος Κων/νος
Οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων της Αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου Μαργαρίτης Πατσιαντάς, Νατάσσα Οικονόμου και Μιχάλης Μιτζικός.
Ο δήμαρχος Αλμυρού Εσερίδης Δημήτρης
Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη
Ο αστυνομικός δ/ντης Μαγνησίας Ιωάννης Τόλιας
Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Βόλου Πύραρχος Πόζογλου Χαράλαμπος
Ο σημαιοφόρος τους Λιμενικού Σώματος Ζουρμπαδέλος Σταμούλης
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βόλου Αριστοτέλης Μπασδάνης
Ο πρόεδρος τους Ιατρικού Συλλόγου Βόλου Ευθύμιος Τσάμης
Ο γ. γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Βασίλης Μπακαλιάνος
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Τσέλιος Κων/νος
Ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Κωστόπουλος Αθανάσιος
Ο πρόεδρος ΟΕΔΕΜ Μαντάς Γρηγόρης
Ο πρόεδρος τους Γεωπονικού Συλλόγου Κώστας Λάμπρος
Ο πρόεδρος της ΕΕΤΕΜ Ιωάννης Παπαδημόπουλος
Οι πρώην πρόεδροι του ΤΕΕ Μαγνησίας Γιάννης Πρίντζος, Σωκράτης Αναγνώστου, Ηλίας Ξηρακιάς
Οι πρώην δήμαρχοι Βόλου Κυριάκος Μήτρου και Πάνος Σκοτινιώτης
Ο πρώην δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παύλος Μαβίδης
Η τέως δήμαρχος Ρ. Φερραίου Ελένη
Ο πρώην βουλευτής Μαγνησίας Παύλος Μαρκάκης
Ο Οικονομικός Επόπτης Οικονομικού ΕπιμελητηρίουΧρηστάκης Γεώργιος
Η έφορος Ν. Ιωνίας Λένα Κοπάνου

tee7 (2)

tee7 (1)

tee5

tee4 (2)

tee4 (1)

tee2 (1)

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση